logo_2016
search-button

Ugeskema

Du er selvfølgelig selv med til at bestemme, hvordan dit ophold på Aalborg Sportshøjskole skal se ud. 

2021Klatring10

Ugeskemaet afhænger af hvilke fag du vælger indenfor de fem fag områder:

Alt undervisningen mellem 8-15 er obligatorisk – øvrige fagmoduler er tilbud til dig og du bestemmer derfor selv om du ønsker, at deltage. Fritiden på Aalborg Sportshøjskole giver dig mulighed for at benytte de mange faciliteter eller udstyr - også når der ikke er undervisning.  

2022_Skema

Foredrag

Foredragene er meget varieret og kan tage fat i forskellige problemstillinger som doping, politik, kost og ernæring m.m. Derfor åbnes foredragene også op for nogle gode diskussioner. Selvfølgelig får du også kendskab til Grundtvig, som startede tanken om friskolebevægelsen. Vi har bl.a. haft besøg af Sirius patruljen, Joachim B. Olsen, Chefredaktøren for BT, et Afrikansk musikorkester osv.

Fællessang

Højskolesangbogen danner rammerne for fællessang. Her er det fællessang som er i højsædet og vi synger nogle af de bedste klassiske sange og lære også nogle af de lidt mindre sange at kende. Skolens musiklærer fortæller desuden om sangens betydning og historie. Fællessang giver samtidig et godt afbreak i hverdagen og skabe et godt fællesskab. Så vær klar på at synge til fællessang og det gør ikke noget du ikke kan synge. 

Morgensamling

Morgensamling foregår tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Vi synger en enkelt eller to sange fra Højskolesangbogen. Uddeler informationer og beskeder fra elever og lærer.

Teammøde

Til teammøde mødes vi første i små mindre team sammen med vores teamlærer, herefter mødes alle eleverne i skolens foredragssal. Hvor stort som små diskuteres og vendes. Eks. hvorfor kan kaffekopperne ikke komme ned i spisesalen, så vi kan få kop kaffe? Skal der være én mere vegetardag? Osv. 

Eftermiddags- og aftenstilbud

Mandag, tirsdag, onsdag og fredag er der skemalagt aftensaktiviteter, som man kan deltage I efter egne ønsker. Mandag, tirsdag og fredag er det muligt, at benytteidrætshallerne enten til fodbold, badminton, volley, håndbold eller andet sjov og ballade. Det kan også være vi tager street SUP, waveboard eller rulleskøjterne med over i hallerne. 

Onsdag aften er det muligt at være med til springgymnastik over i springhallen. Springhallen er et legende miljø (i den bogstavile tale) med teamtrack, trampoliner, springgrav, gymnastikringe, airtrack, bensvingsheste, reck, springborde, barrer osv. Vi øver saltoer, forlæns- og baglæns springserier, akrobatik, modtageteknik, leger og hygger os med universet. Så værd med onsdag aften til springgymnastik og du få kyndig vejledning af skolens timelærer Chris Gejl Gregersen tidligere Danmarksmester i Tumbling og træner ved Aalborg Idrætsgymnastikforening - AIG

2020Springgymanstik1

Med så mange timers fysisk aktivitet i løbet af dagen, kan du selvfølgelig også bruge aftnerne på, at slappe af i én af skoles to TV stuer, i biografen, i musiklokalet, ved friluftsområdet ellers lave noget kreativt i design.

Efter en hektisk uge kan du hver søndag aften slappe af i svømmehallen (Haraldslund Vand- og Kulturhus, som ligger 400 meter fra skolen), svømme et par baner eller nyde den varme sauna.

Derudover står alle lokaler til rådig lige fra frivægtsalen, maskinsalen, klatresalen, bouldervæggene, spinning, gymnastiksalen, esportslokalet, yogasalen m.m. Endelig må du selvfølgelig også gerne bruge skolens udstyr, som bestyr af

 • Havkajakker
 • Kanoer
 • Windsurfudstyr
 • SUP board samt oppustelige SUP-board
 • Sit-on-top kajakker
 • MEGA SUP board
 • Våddragter
 • Lavvo’er samt friluftsudstyr
 • Mountainbikes
 • GPS til Geocaching
 • Samt meget mere

FriluftsudstyrGrej