Bouldering

Ja, hvad er Bouldering egentlig? Bouldering er en klatresport hvor man klatrer på vægge som er 3-4 meter høje med en tyk madras forneden som sikrer, at man altid kan hoppe ned og lande uden at slå sig.

Bouldering

Bouldering kræver ikke reb, klatresele og forankring. Man klatrer via forskellige ruter af forskellige sværhedsgrader, hvor man kun benytter et par klatresko og lidt kalk. Derfor er bouldering også på kort tid blevet den mest populære klatredisciplin der findes. Bouldering er sjovt og kræver ingen foregående forståelse for klatring, så alle kan være med, begynder som øvede. Bouldering er samtidig en social sportsgren, hvor man ansporer hinanden og kommer med gode råd til at løse boulderruten bedst.

For at blive en god boulder skal man kunne kontrollere sin krop, forudsige bevægelsesmønstre og bruge sine muskler hensigtsmæssigt. Derfor er det elementer vi arbejder med, så vi kan forbedre vores klatrestil og dermed præstation på væggen.

I bouldering arbejder vi bl.a. med:

• Teknik på væggen
  • Styrketræning og udholdenhed
  • Sikkerhed og skader
  • Opvarmningsøvelser

Aalborg Sportshøjskole har nogle af landets bedste boulderfaciliteter, så der er rig mulighed for at afprøve forskellige teknikker og muligheder. Lyder det som noget for dig? Så vælg bouldering som dit interessefag på højskolen.

InteressefagBouldering3

9, 17, 20, 24, 32 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Skoleåret 2021/22
  • 9. januar 2022 (24 uger) > Venteliste
  • 27. februar 2022 (9 eller 17 uger) > Venteliste

Skoleåret 2022/23

• 31. juli 2022 (20 eller 44 uger)
  • 16. oktober 2022 (9 eller 33 uger)
  • 8. januar 2023 (24 uger)

Interessefagets opbygning

Udover dit hovedfag, sidefag og fordybelsesfag skal du vælge et interessefag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med.

Nedenfor kan du se hvornår faget udbydes i de forskellige perioder og slutter

2020InteressefagForlob

Teis Juul Bolduc