Navn:

Fitness personlig træner

Tagline

Udvikl dine evner og færdigheder indenfor fitness

Yellow tag:
Fitness personlig træner
Kort beskrivelse:
Fitness personlig træner er for dig, som vil ud i branchen som personlig træner eller supplere SU’en med et studiejob. Fitness personlig træner uddannelsen giver dig et godt og bredt grundlag, som udvikler dine evner og færdigheder som fitness personlig træner.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen af at opleve tillid og styrke gennem fælles træning.

Beskrivelse Ny 1

Tag på Aalborg Sportshøjskole og bliv personlig træner i løbet af 20 uger i efteråret eller 24 uger i foråret. Fitness personlig træner uddannelsen er godkendt af Dansk Idrætsforbund (DIF) og Europe Active (EA). Efter endt højskoleophold, er du derfor klar til at varetage jobs som personlig træner i fitnessbranchen. En uddannelse som personlig træner kan ligeledes gavne dig i dit kommende studie, hvis du ønsker at læse til fysioterapeut, ergoterapeut eller lignende. Derfor er fitness personlig træner relevant for dig, som enten ønsker en karriere inden for fitnessbranchen eller ønsker at læse videre inden for det sundhedsvidenskabelige fakultet. Du vil under dit forløb komme til at undervise både andre højskoleelever og folk fra “det virkelige liv”. Derfor bliver du både dygtig som udøver og stærk som underviser gennem fitness personlig træner uddannelsen.

Så - vil du ud i fitnessbranchen som personlig træner eller vil du læse videre til eks. fysioterapeut, ergoterapeut, ernæring og sundhed eller måske idræt på universitetet? Så er Fitness Personlig Træner sikkert lige noget for dig.

Beskrivelse Ny 2 Titel
På Fitness Personlig Træner arbejder vi bl.a. med
Beskrivelse Ny 2

Screening og testning
Træningsteori og praktik
Programplanlægning på forskellige niveauer
til småhold og individuelle klienter
Træningsteknikker og træningsdifferentiering
Øvelsesanalyse og øvelsesrepertoire
Muskeltræning (herunder styrketræning
i maskiner, frivægtstræning 
og træning med egen kropsvægt)
Kredsløbstræning
BodyMind / mindfulness
Kettlebell træning
Outdoortræning (naturfitness og maskintræning i det fri)
TRX træning
Motivation og forandringsprocesser
Coaching
Trænerrollen
Centerledelse
Fitnesskultur og udvikling
Foamrolling
Undervisning i brug af fedttang
Sundhed og livsstil
Projektbaseret undervisning
Kendskab til brugen af Exorlive

Overskrift

Fitness personlig træner

Beskrivelse

Efter endt højskoleophold, er du derfor klar til at varetage jobs som personlig træner i fitnessbranchen

Billede/video
Udtalelser:
Fitness Personlig Træner linjen har givet mig en ny viden indenfor træning, som jeg ikke ville kunne have fået andre steder. Det er fedt at undervisningen er opbygget på den måde at vi har vores egne "klienter" hver onsdag, hvor vi skal lave træningsprogram og vi skal træne med dem.
Magnus Salomonsen
Magnus Salomonsen
Fitness Personlig Træner linjen har givet mig en ny viden indenfor træning, som jeg ikke ville kunne have fået andre steder. Det er fedt at undervisningen er opbygget på den måde at vi har vores egne "klienter" hver onsdag, hvor vi skal lave træningsprogram og vi skal træne med dem. Her har man alle muligheder for at prøve forskellige ting af, og man får lov at være i coach rollen, så man får massere af erfaring så man føler sig rustet til at bruge fitness personlig træner uddannelsen efter man er færdig på skolen.
Da jeg kom tilbage på højskolen efter juleferien, var det med ny energi og jeg var klar til at prøve kræfter med et nyt hovedfag. Valget faldt på fitness personlig træner. Sidste år havde jeg selv glæden af at have en personlig træner, hvilket var pisse fedt og som jeg lærte sindssygt meget af. Jeg lærte en masse nyt om både træning og teknik og fik lysten til selv at have rollen som træner.
Ea Marie Henriksen
Læs hele elevreferencen
Ea Marie Henriksen
Ea Marie Henriksen
Da jeg kom tilbage på højskolen efter juleferien, var det med ny energi og jeg var klar til at prøve kræfter med et nyt hovedfag. Valget faldt på fitness personlig træner. Sidste år havde jeg selv glæden af at have en personlig træner, hvilket var pisse fedt og som jeg lærte sindssygt meget af. Jeg lærte en masse nyt om både træning og teknik og fik lysten til selv at have rollen som træner.

Inden jeg startede, var jeg nervøs for om niveauet på fitness personlig træner ville være for højt til, at jeg ville kunne følge med. Jeg havde ikke de helt store erfaringer inden for træning og trænerrollen, men det har heldigvis vist sig, at jeg sagtens har kunnet følge med på samme niveau som resten af holdet. Corona og nedlukningen har desværre forkortet vores ophold, så for at indhente den tid vi har mistet, har vi haft nogle rigtigt intense uger, hvilket har givet os muligheden for både at fordybe os i faget og komme tæt på hinanden på holdet. Vi er 7 elever på vores hold og det at vi er så få, gør at vi er kommet meget tæt på hinanden og hygger os helt vildt, når vi har undervisning.

Det at gå på højskole er langt mere end bare undervisningen og træning. Det sociale aspekt er, for mig, det som fylder allermest. Man kommer meget tæt på hinanden utrolig hurtigt, da man deler hele sin hverdag sammen. Efter blot 2 måneder på højskolen, havde jeg fået et helt unikt bånd til Ida, en rigtig skøn pige jeg mødte på mit hovedfag sidste år, som den dag i dag, stadig er en af mine allerbedste veninder. De minder vi har skabt sammen og delt her på SPH, er noget jeg aldrig vil være foruden.
Da jeg besluttede at tage fitness personlig træner linjen på Aalborg sportshøjskole var det fordi, jeg ønskede at blive klogere på træning. Jeg har altid haft en stor interesse for kroppen og træning og derfor tænkte jeg, at denne linje ville være lige noget for mig. Uanset om man har trænet i mange år eller er ny i træningsverdenen, vil fitness personlig træner linjen være noget for en, hvis man er åben for ny viden og en masse spændende udfordringer. Jeg ser hvertfald frem til resten af mit ophold her på højskolen!
Benedikte Bjerg Holst
Læs hele elevreferencen
Benedikte Bjerg Holst
Benedikte Bjerg Holst
Da jeg besluttede at tage fitness personlig træner linjen på Aalborg sportshøjskole var det fordi, jeg ønskede at blive klogere på træning. Jeg har altid haft en stor interesse for kroppen og træning og derfor tænkte jeg, at denne linje ville være lige noget for mig.

Det viste sig hurtigt, at det var et fag som jeg kunne få et kæmpe udbytte af. På vores hovedfag fitness personlig træner lærer vi nemlig både om træning generelt, anatomi og interaktion med andre mennesker. Jeg ved endnu ikke om jeg vil arbejde som personlig træner i fremtiden, men uanset hvad, får jeg en masse ud af at være på hovedfaget, både fagligt, personligt og socialt. På holdet er vi kun 7 og derfor har vi et tæt sammenhold, hvor vi er gode til at hjælpe hinanden og have det super sjovt samtidigt!

Uanset om man har trænet i mange år eller er ny i træningsverdenen, vil fitness personlig træner linjen være noget for en, hvis man er åben for ny viden og en masse spændende udfordringer. Jeg ser hvertfald frem til resten af mit ophold her på højskolen!

Fakta

Type uddannelse

DIF træner 1 eller DIF træner 2 uddannelse samt Europe Active (niveau 4)
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Europe Active (EA) og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for træneruddannelsen gennem DIF og EA. Som uddannet fitness personlig træner bliver du registreret hos European Register og Exercise Professionals (EREPS) på niveau 4. Læs mere her

* Ønsker du at opnå kvalifikationer til at modtage dit trænerbevis, kræves 20 uger i efteråret eller 24 uger i foråret, ellers følger man blot undervisningen i faget. Du kan også blive uddannet DIF træner 1, hvis du er højskoleelev i et 12 uger forløb (september eller april indtag).

Varighed
12, 20, 24, 36 og 44 uger.
Dokumentation
Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat samt højskolebevis.
Hvornår / næste indtag

Skoleåret 2023/24

  • 2. august 2023 (20 eller 44 uger)
  • 27. september 2023 (12 eller 36 uger)
  • 3. januar 2024 (24 uger)
  • 20. marts 2024 (13 uger)

Skoleåret 2024/25

  • 4. august 2024 (20 eller 44 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
44 uger
20 uger
Efteråret
Foråret
36 uger
12 uger
Efteråret
Foråret
24 uger
Efteråret
Foråret
12 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Timmy Ibro Wæxfældt

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

24 ugers højskoleophold - januar 2024

24 ugers højskoleophold - januar 2024
Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves
Læs mere

Coretræning - core-/kropsstammetræning

Coretræning - core-/kropsstammetræning
Kropsstammen (coren) er musklerne i og omkring rygsøjlen, lænden, hoften og abdomen (maven), som er vigtig at træne.
Læs mere

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024
Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves.
Læs mere

Væske og træning

Væske og træning
Vand udgør 55-78 % af kropsvægten, afhængigt af alder, køn og ernæringstilstand, men normalt siger man at det er cirka 60 % - lidt lavere hos kvinder, grundet deres lidt højere fedtprocent.
Læs mere

Energi - udregn dit daglige energibehov

Energi - udregn dit daglige energibehov
Det kan være svært at finde ud af præcist hvor meget energi man skal indtage, og hvor meget man skal indtage af en bestemt fødevare for at få de anbefalede mængder af henholdsvis protein, kulhydrat og fedt.
Læs mere

Vægttab

Vægttab
Du har sikkert hørt en masse om, hvordan du nemmest smider de overflødige kilo, for medierne flyder over med den slags – og der er altid en eller anden grund til at skulle smide de overflødige kilo.
Læs mere

Personlig træner

Personlig træner
Få din helt egen personlig træner mens du er højskoleelev hos os og få hjælp samt sparring til at nå dine personlige mål.
Læs mere

Træningsdagbog

Træningsdagbog
Notere din egen træning ned for på denne måde, at kunne optimere træningen i forhold til at få bedst muligt udbytte af den.
Læs mere

CrossFit

CrossFit
CrossFit er en dynamisk træningsform hvor man arbejder med hele kroppen - altså “constantly varied high intensity functional movement”. Med CrossFit på Aalborg Sportshøjskole bliver du præsenteret for alle aspekter af CrossFit: cardio, gymnastik, styrke og vægtløftning. Så hvis du vil forbedre dine CrossFit evner eller bare vil i fantastisk form, er CrossFit linjen på Aalborg Sportshøjskole stedet for dig!
Læs mere

Åbent hus 1. september kl. 16-18

Åbent hus 1. september kl. 16-18
Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter
Læs mere

Vægtløftning light

Vægtløftning light
Vil du forbedre dig inden for vægtløftning? Så tilbyder vi dig en personlig træner med speciale i vægtløftning i interessefaget vægtløftning light. I vægtløftning arbejdes der med de to discipliner træk (snatch) og stød (clean and jerk), som tilsammen udgør den såkaldte tokamp.
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2024

12 uger med fede oplevelser - marts 2024
You have to feel it
Læs mere

Vægtløftning træner

Vægtløftning træner
Har du en drøm om at blive diplomtræner i vægtløftning på højeste niveau? Så er diplomtræner uddannelsen på Aalborg Sportshøjskole lige noget for dig. Her får du et intensivt år med vægtløftning både i teori og praksis. Som uddannet kan du efterfølgende arbejde med både bredde- og eliteidrætten.
Læs mere

Styrkeløft træner

Styrkeløft træner
Har du en drøm om at blive diplomtræner i styrkeløft på højeste niveau? Så er diplomtræner uddannelsen på Aalborg Sportshøjskole lige noget for dig. Her får du et intensivt år med styrkeløft både i teori og praksis. Som uddannet kan du efterfølgende arbejde med både bredde- og eliteidrætten.
Læs mere

Åbent hus 3. november kl. 16-18

Åbent hus 3. november kl. 16-18
Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter
Læs mere

Styrkeløft

Styrkeløft
Styrkeløft er en sportsgren hvor man konkurrerer i squat, bænkpres og dødløft enten klassisk eller med udstyr. De tre discipliner udgør tilsammen en trekamp, hvor det handler om at løfte så tungt som muligt. Med styrkeløft på Aalborg Sportshøjskole, får du den nødvendige træning og teori for at kunne forbedre din samlede præstation i de tre øvelser.
Læs mere

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2023

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2023
You Have To Feel It
Læs mere

Gammel elevstævne

Gammel elevstævne
Lørdag den 26. august slås dørene atter op til den årligt tilbagevendende gensynsweekend på Aalborg Sportshøjskole - med et brag af en fest💥
Læs mere

Idrætshøjskole vs. Sportshøjskole – hvad er forskellen?

Idrætshøjskole vs. Sportshøjskole – hvad er forskellen?
To ord kan sagtens have samme betydning. Det er tilfældet med begreberne idrætshøjskole og sportshøjskole.
Læs mere

Fitness og yoga

Fitness og yoga
Med fitness og yoga som sidefag får du hele to ting på én gang. Fitness giver dig sved på panden og høj puls, mens yoga skaber ro i kroppen og harmoni i sjælen.
Læs mere

Styrketræning

Styrketræning
Sidefaget styrketræning er for dig der bare elsker styrketræning eller dig der vil ud og være personlig træner i et fitnesscenter. I sidefaget styrketræning har du nemlig muligheden for at tage en personlig træner uddannelse i styrketræning, som er godkendt af bl.a. Dansk Idrætsforbund (DIF) og kvalificerer dig til at varetage jobs i fitnessbranchen som personlig træner indenfor styrketræning efter endt højskoleophold.
Læs mere

Vægtløftning

Vægtløftning
Vægtløftning er den eneste olympiske styrkesportsgren og har været en del af den olympiske familie siden det første OL i 1896. I olympisk vægtløftning arbejdes der med de to discipliner træk (snatch) og stød (clean and jerk), som tilsammen udgør den såkaldte tokamp. Med vægtløftning på Aalborg Sportshøjskole, får du en varieret træning med fokus på forbedring af din praktiske udførelse af de to øvelser.
Læs mere

Mental sundhed og fysisk aktivitet

Mental sundhed og fysisk aktivitet
Når der i dag snakkes sundhed, tænker mange straks på sundhed som noget fysisk
Læs mere

Udstrækning

Udstrækning
Udstrækning er brugt i mere eller mindre alle sportsgrene og idrætsformer. Nogle bruger det som et middel til at opnå mindre muskelømhed, nogle bruger det som middel til at få tiden til at gå under en træning og nogle bruger det til at forbedre ens præstation i forhold til en specifik idrætsform, nogle bruger det sågar som opvarmningsøvelse. Men hvad er egentlig sandheden om udstrækning og hvad er myter?
Læs mere

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2023

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2023
You have to feel it
Læs mere

Restitution

Restitution
Du har sikkert hørt, at det er vigtigt at huske at restituere efter du har lavet en eller anden form for fysisk udfoldelse – men har du nogensinde tænkt over, hvad det egentlig vil sige at restituere efter træning?
Læs mere

Når du vil være blandt de bedste trænere

Når du vil være blandt de bedste trænere
Aalborg Sportshøjskole tilbyder en række træneruddannelser / personlig træner uddannelser indenfor forskellige områder – her på siden giver vi et overblik over niveauerne og deres formål.
Læs mere

Styrketræner og fysisk træner

Styrketræner og fysisk træner
Har du en drøm om at blive personlig træner i fysisk træning og styrketræning på højt niveau? Så er diplomtræner uddannelsen på styrketræner og fysisk træner linjen måske noget for dig. Her får du et intensivt år med styrketræning - både i teori og praksis. Som diplomtræner i styrketræning og fysisk træning, kan du efterfølgende arbejde med både bredde- og eliteidræt som personlig træner.
Læs mere