logo_2016
search-button
Navn:

Fitness personlig træner

Yellow label:
Hovedfag
9, 17, 20, 24, 33 og 44 uger.
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
Fitness personlig træner
Kort beskrivelse:

Fitness personlig træner er for dig, som vil ud i branchen som personlig træner eller supplere SU’en med et studiejob. Uddannelsen giver dig et godt og bredt grundlag, som udvikler dine evner og færdigheder som fitness personlig træner.

Billede:
Fitness personlig træner
Lang beskrivelse:

Tag på Aalborg Sportshøjskole og bliv fitness personlig træner i løbet af 20 uger i efteråret eller 24 uger i foråret. Uddannelsen er godkendt af Dansk Idrætsforbund (DIF) og Europe Active (EA). Efter endt højskoleophold, er du derfor klar til at varetage jobs som personlig træner i fitnessbranchen. En uddannelse som personlig træner kan ligeledes gavne dig i dit kommende studie, hvis du ønsker at læse til fysioterapeut, ergoterapeut eller lignende. Derfor er fitness personlig træner relevant for dig, som enten ønsker en karriere inden for fitnessbranchen eller ønsker at læse videre inden for det sundhedsvidenskabelige fakultet. Du vil under dit forløb komme til at undervise både andre elever og folk fra “det virkelige liv”. Derfor bliver du både dygtig som udøver og stærk som underviser gennem uddannelsen til fitness personlig træner. 


I Fitness Personlig Træner arbejder vi bl.a. med:

 • Screening og testning
 • Træningsteori og praktik
 • Programplanlægning på forskellige niveauer til småhold og individuelle klienter
 • Træningsteknikker og træningsdifferentiering
 • Øvelsesanalyse og øvelsesrepertoire
 • Muskeltræning (herunder styrketræning i maskiner, frivægtstræning og træning med egen kropsvægt)
 • Kredsløbstræning
 • BodyMind / mindfulness
 • Kettlebell træning
 • Outdoortræning (naturfitness og maskintræning i det fri)
 • TRX træning
 • Motivation og forandringsprocesser
 • Coaching
 • Trænerrollen
 • Centerledelse
 • Fitnesskultur og udvikling
 • Foamrolling
 • Undervisning i brug af fedttang
 • Sundhed og livsstil
 • Projektbaseret undervisning
 • Kendskab til brugen af Exorlive
 • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 7-10 lektioner (halvårligt)
 • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 12-15 lektioner (halvårligt)

Så - vil du ud i branchen som personlig træner eller vil du læse videre til eks. fysioterapeut, ergoterapeut, ernæring og sundhed eller måske idræt på universitetet? Så er Fitness Personlig Træner sikkert lige noget for dig. 

Bestil brochure

2019Fitness_PersonligTraner2

Fakta

Type uddannelse:

DIF træner 1 eller DIF træner 2 uddannelse samt Europe Active (niveau 4)
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Europe Active (EA) og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for træneruddannelsen gennem DIF og EA. Som uddannet fitness personlig træner bliver du registreret hos European Register og Exercise Professionals (EREPS) på niveau 4. Læs mere her

* Ønsker du at opnå kvalifikationer til at modtage dit trænerbevis, kræves 20 uger i efteråret eller 24 uger i foråret, ellers følger man blot undervisningen i faget. Du kan også blive uddannet DIF træner 1, hvis du er højskoleelev i et 9 uger forløb (oktober eller marts indtag)

Varighed:
9, 17, 20, 24, 33 og 44 uger.
Hvornår / næste indtag:

Skoleåret 2021/22

 • 1. august 2021 (20 eller 44 uger) > Venteliste
 • 17. oktober 2021 (9 uger eller 33 uger) > Venteliste
 • 9. januar 2022 (24 uger)
 • 27. februar 2022 (9 eller 17 uger)

Skoleåret 2022/23

 • 31. juli 2022 (20 eller 44 uger) 
 • 16. oktober 2022 (9 eller 33 uger)
 • 8. januar 2023 (24 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:

Mens du går på fitness personlig træner har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

 • Adventure til Sydfrankrig (aug.)
 • LaSanta (dec.)
 • Sydafrika, Stellenbosch (jan.)
 • Skitur til Passo Tonale i Italien (feb.)
 • Oplev CrossFit et sted i Europa (april)
 • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser 

Dokumentation:
Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat samt højskolebevis.
Økonomi:

Indmeldelsesgebyr 2.000 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.595 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.095 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Tilmeld link:

I samarbejde med

Partners logos:
gymdanmark
dif
EA_STANDARDS_LOGO-2c
EA_LOGO
EREPS-logo-fc
Lang beskrivelse 2:

Hovedfagets opbygning

Fitness personlig træner tilbydes 4 gange årligt i forskellige forløb. Dog skal du være opmærksom på, at vælger du et forløb mindre end 20 uger, bliver du uddannet DIF træner 1. Vægler du derimod et længere forløb kan du blive uddannet DIF træner 2 samt Europe Active (niveau 4). Udover dit hovedfag Hovedfag skal du vælge et sidefag Sidefag  

2020HovedfagForlob

2019Fitness_PersonligTraner1

Tilmeld fitness personlig træner

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting:
>> Det bedste halve år, jeg har haft her været ude på Aalborg sportshøjskole. Jeg har mødt fantastiske mennesker, og jeg har fået venskaber for livet. Jeg har fået en personligtræner uddannelse, hvilket jeg altid har drømt om. De oplevelser, og minder jeg har fået på dette halve år, kan ikke sammenlignes med noget, som helst, eller gøres op i penge. Det burde være en ting, alle skulle have lov til at få oplevelsen af. Jeg har ihvertfald fået mit livs oplevelse, og jeg vil altid se tilbage på dette halve år, med et kæmpe smil. << Maria witting
Display formatting:
>> Hei! Mitt opphold på Aalborg Sportshøjskole har hjulpet meg masse for å bli en så god som mulig PT for sats i Norge (Oslo). Under min tid på Fitness Personlig Trænerlinje på Aalborg Sportshøjskole lærte jeg mye. Blant annet om menneske kroppens funksjon og hvordan klare å jobbe sammen med kunder. Program opplegg og struktur har også vært viktig for meg som jeg føler jeg fikk mye igjen fra hva vi lærte på skolen. Noe annet jeg også lærte mye av er å være rundt alle de andre på skolen som gjorde at jeg lærte meg å tilpasse meg andre mennesker. Det er viktig å kunne skape gode relasjoner for å ta vare på kundene. Uten kunder blir det heller ikke noe lønn. Jeg startet som PT i Sats hvor det er stor konkurranse.

Vi er 13 PT på senteret jeg jobber og rundt 2000 personer innom senteret hver dag for å trene. Det å kunne skille seg ut å gi det lille ekstra av kunnskap og trygghet gjorde at jeg kom fort i gang. Min tid i Danmark var ikke den letteste, jeg savnet Norge mye og familie/venner. Dette gjorde nok at jeg også fikk litt ekstra ønske om å levere bra som PT når jeg først hadde ofret mye for å komme meg gjennom studiet. Per dags dato er jeg den på senteret mitt som leverer flest timer i måneden (140 timer). Det kommer av at jeg har hatt god grunnutdanning fra oppholdet som gjør klientene trygge på meg og det vi gjør. Det har vært hardt å starte opp som personlig trener, men alt er mulig så lenge man vil. Vær ydmyk og positiv så kommer man langt. Viktig å vite at man aldri blir utlært som PT og alltid søker etter ny kunnskap for å utvikle seg. Lykke til alle sammen, alle har mulighet til å komme langt. << Johannes Øvstebø
Display formatting:
>> I en alder af 28 år, besluttede jeg mig for at blive personlig træner gennem Aalborg Sportshøjskole, som skulle tage mig et halvt år. Et valg der har budt på nye venskaber og givet mig en fed mulighed for at sparre med folk der havde samme interesser som mig. Noget af det vigtigste jeg har kunne tage med mig fra Fitness linjen, er at bruge de redskaber jeg fik fra timerne i praksis. Det er for mig at se ret essentiel om man overhovedet fungerer som træner og om jobbet er noget for én, ved at teste det af på nogle der nu også vidste at vi var under uddannelse.

Af sidefag havde jeg blandt andet styrketræning, hvor jeg fik prøvet kræfter med mange forskellige træningsteknikker, som jeg formentlig ikke ville have prøvet, hvis ikke jeg havde gået på højskolen med de rette kompetencer og hjælp til udførelsen. Jeg er en learning by doing person, som i måske nok kan høre, derfor gav det god mening for mig.

Hvor er jeg så nu?
Gennem min lærer Jane opstod der en mulighed for at starte som personlig træner I SATS, Bispensgade. Muligheden opstod da jeg tog et spinning kursus via centerchefen i SATS og der fik jeg så bidt mig fast og endelig manglede de personlige trænere. For at blive personlig træner i SATS skulle man til en audition, hvor vi ud af 5 var 3 der gik videre. Her er jeg i dag hvor jeg kan sparre med mine kollegaer og melde mig på kurser for at bibeholde min progression som personlig træner. Foruden jobbet i SATS er jeg desuden frivillig teamleder for FitforKids i Aalborg, der hjælper mig med at hjælpe børn og deres forældre til en bedre livsstil.

Jeg kan i den grad anbefale Aalborg Sportshøjskole der foruden træningsdelen har givet mig en mulighed for at fordybe mig i både andre mennesker og de opgaver vi fik stillet for. Brænder du for at gøre en forskel så tøv ej. Tanker ændrer ikke noget, det gør handling ✊ << Malene Bärthol - Personlig træner I SATS

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Jane Flæng

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Jane Flæng har gennem flere år arbejdet i fitnessbranchen med både unge som ældre og har altid fingeren på pulsen. Hun er uddannet på skolen i 2010 og derudover uddannet ernæringsrådgiver, løbe-, kettlebell- og TRX instruktør samt yogalærer. Med sin store erfaring og kandidat i idræt er Jane ansvarlig for skolens fitnesslinjer samt coachunderviser og studievejledning.
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: