Navn:

Styrketræner og fysisk træner

Yellow label:
Hovedfag
44 uger. (indtag aug.)
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
Styrketræner og fysisk træner
Kort beskrivelse:

Har du en drøm om at blive personlig træner i fysisk træning og styrketræning på højt niveau? Så er diplomtræner uddannelsen på Styrketræner og Fysisk Træner linjen måske noget for dig. Her får du et intensivt år med styrketræning - både i teori og praksis. Som diplomtræner i styrketræning og fysisk træning, kan du efterfølgende arbejde med både bredde- og eliteidræt, som personlig træner.

Billede:
Styrketræner og fysisk træner
Lang beskrivelse:

Vores diplomtræner uddannelse i fysisk træning og styrketræning er for dig, der ønsker at arbejde som styrketræner eller fysisk træner. Vores elever er ekstremt efterspurgte som personlige trænere i fitnessbranchen og i eliteidrætsverdenen som fysiske trænere. Derfor er dette linjen for dig, der enten selv vil være rigtig dygtig til at træne eller dig der har ambitioner om at arbejde som personlig træner, styrketræner eller fysisk træner. Diplomtræner uddannelsen strækker sig over et intensivt år, hvor du opnår den teoretiske og praktiske viden, der er nødvendig for at foretage job i branchen. Foruden muligheden for job som personlig træner, fysisk træner eller styrketræner, kan diplomtræner linjen Styrketræner og Fysisk træner også bruges, hvis du vil læse videre til eks. fysioterapeut, ergoterapeut, ernæring og sundhed eller idræt. 


I Styrketræner og Fysisk træner arbejder vi bl.a. med

 • Styrketræning og muskeludholdenhedstræning
 • Styrkeløft og vægtløftning
 • Træning med maskiner og frie vægte
 • Biomekanisk løfteteknik
 • Aerob- og anaerobtræning
 • Træningsmetodik
 • Plyometri og koordination
 • Træningsorganisation
 • Langtidsplanlægning
 • Træningsteori
 • Arbejdskravs- og kapacitetsanalyser
 • Bevægelighedstestning
 • Trænerroller
 • Praktik i styrke- og vægtløftningslokaler
 • Undervisning i forskellige idrætsgrene og centre
 • Kendskab til brugen af Exorlive
 • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 110 lektioner
 • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 160 lektioner

PodCastLille   I denne podcast handler det om dansk vægtløftning, OL 1992, fremtiden i vægtløftning i Danmark, Kim Lynges træningsfilosofi og hvordan han lærer fra sig på højskolen og meget andet.
Lyt med her 🎙


Rejse til Sydafrika, Stellenbosch (obligatorisk)

I begyndelsen af januar tager linjen 10-14 dage til Sydafrika, nærmere til byen Stellenbosch, ca. 30 km fra Cape Town. Her trænes der ca. 2 gange dagligt og følger udenlanske- og danske topatleter indenfor altetikken på banen og i træningscentret samt en række parolympiske atleter. Formålet er at følge eliten på nærmeste hold og høre trænerens analyser og vurdering. Derudover byder turen blandt andet på safari og vinsmagning. 

Bestil brochure

2019Styrke_diplom1

Fakta

Type uddannelse:

DIF diplomtræneruddannelse (elite)
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for diplomtræneruddannelsen gennem DIF til styrketræner.

Varighed:
44 uger. (indtag aug.)
Hvornår / næste indtag:
 • 1. august 2021 - 25. juni 2022 (44 uger) > Venteliste
 • 31. juli 2022 - 24. juni 2023 (44 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:

Mens du går på styrketræner har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

 • Adventure til Sydfrankrig (aug.)
 • LaSanta (dec.)
 • Skitur til Passo Tonale i Italien (feb.)
 • Oplev CrossFit et sted i Europa (april)
 • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Rejsen til Sydafrika (Stellenbosch) er obligatorisk, da det er en del af uddannelsen. 
Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser 

Dokumentation:
Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat samt højskolebevis.
Økonomi:

Indmeldelsesgebyr 2.000 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.595 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.095 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.
Derudover er rejsen til Sydafrika (Stellenbosch) obligatorisk: 13.200 DKK

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Tilmeld link:

I samarbejde med

Partners logos:
DVF
DIF_LOGO_2013_stor_JPG
Dsf_logo_copy
Lang beskrivelse 2:


Hovedfagets opbygning

Uddannelsen er opbygget ved, at du ca. har 7 timers praktisk tilgang til faget om ugen. Derudover undervises du i ca. 8 timers teori. I teoritimerne arbejdes der tematisk indenfor fag og fagområder som psykologi, pædagogik, idrætshistorie, sociologi, anatomi/fysiologi, kost og ernæring, jura, miljø, ledelse m.m. Vælger du styrketræner og fysisk træner, skal du bestå en humanistisk og en naturvidenskabelig opgave, samt udføre en praktisk hovedfagsopgave med efterfølgende eksamen for, at blive uddannet diplomtræner. Eksamen ligger i slutningen af juni og der ligger en ”prøve” eksamen i december.

Endelig kommer du til, at undervise de andre højskoleelever i forskellige typer af træning og derved gøre dig ”stærkere” i undervisningssituationer. 

Hovedfag_Elite

Vi rykker dig som træner og menneske

Vi vil udfordre dig gennem alle 44 uger. Hvis man vil videre i sin trænerudvikling er man nødt til at være indstillet på at flytte sig. På uddannelsen sørger vi for du bliver udfordret som menneske, så du bliver tvunget til at tage stilling til bl.a. dine værdier. Vi vil udfordre dig på dine samarbejdsevner og dine sociale kompetencer, så du får redskaber og bliver bedre til at formidle teoretisk og praktisk stof.

Styrketraner2

Tilmeld styrketræner og fysisk træner

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting:
>> Jeg blev ikke skuffet. Jeg lærte utrolig meget og blev klogere dag for dag. Jeg blev mere åben over for andre ideer og træningsmetoder, end dem jeg havde lært igennem styrkeløft. Igennem skolen blev jeg en del af en gruppe styrkeløftere fra skolens eget træningscenter, som har været tidligere elever af skolen og som også gik rundt med en enorm viden. Disse personer sammen med opholdet på selve skolen gav mig utrolig god udvikling ikke kun teoretisk men også i min egen praktiske udførelse inden for træning. Under opholdet på skolen blev jeg enig med mig selv om, at jeg efter opholdet ville blive selvstændig inden for træning. Ikke som den gængse personlige træner, men som performance træner, der vil udvikle atleter på forskellige niveauer. På denne måde kunne jeg forene min passion for ekstraordinær udvikling / performance og arbejde. << Nicki Lentz
Display formatting:
>> Mit ophold på Aalborg Sportshøjskole var et sjovt og spændende år, som lærte mig meget både fagligt og personligt. Jeg var i tvivl om, hvilken retning jeg skulle med både BMX og uddannelse, så opholdet på Aalborg Sportshøjskole var en god mulighed for at beskæftige mig med noget, der virkelig interesserede mig og samtidig lære en masse nye mennesker at kende – det har givet både minder og venner for livet << Niklas Laustsen - Har deltaget ved de Olympiske Lege i Rio i BMX
Display formatting:
>> Jeg har altid interesseret mig for styrketræning og da jeg så at jeg kunne tage uddannelsen på Aalborg Sportshøjskole, var jeg ikke et sekund i tvivl, selvom det betød jeg skulle skifte min fodboldklub Brøndby ud med rivalerne fra Fortuna Hjørring. Alle ændringer jeg tog det år, har jeg ikke et sekund fortrudt! Jeg har fået så meget med fra mit ophold på SPH både fagligt, fysisk, mentalt og ikke mindst socialt.

Efter endt ophold følte jeg mig rustet og selvsikker nok til at springe direkte ud i det og startede så allerede lige efter med mine egne hold. Jeg har lært utrolig meget om mig selv, min krop og fagligt i den periode.

SPH året var på mange måder et fantastisk år for mig. Hårdt men godt Selvom jeg var på Styrkelinjen, så fik jeg en hel del andet med mig. Fx kan jeg lægge både coach og Kettlebell instruktør på cv'et, var på mindfulnesshold, foto sidefag mm. Disse ekstra fag har jeg fundet meget interessante, da det er en fantastisk mulighed for at snuse lidt rundt og finde ud af, hvad der ellers vækker ens interesse. Udover det så er jeg meget taknemmelig for de mange mange sjove og gode aktiviteter skolen arrangerede, samt den atmosfære lærerne skabte. Fritiden uden den energi fra dem havde ikke været det samme. Alt i alt et fantastisk år med en masse nye bekendtskaber som jeg aldrig ville have været foruden! << Camilla Kur
Display formatting:
>> Jeg hadde utdannet meg innen håndverk, men det var ikke riktig det jeg brant for. Hele livet har jeg vært en idrettsjente, og det var jo idrett og trening som var min lidenskap. Etter å ha tatt et oppgjør med meg selv var jeg ute etter å ta en utdannelse som omhandlet nettopp det jeg brant for. Ved et googlesøk fant jeg heldigvis Aalborg Sportshøjskole, og skjønte at dette var akkurat noe for meg. Jeg startet på linjen fitness og personlig trening. Jeg skjønte raskt at trening var så mye mer enn jeg hadde trodd og erfart. Miljøet jeg kom inn i var fullt av viten og erfaringer.

Under mitt opphold ble jeg også introdusert for vektløfting, noe som jeg ikke ante hva var. Igjennom mitt opphold ble jeg presset ut av komfortsonen. Jeg deltok på flere stevner i vektløfting, noe jeg absolutt ikke anger på! I dag er jeg på det norske landslaget, har vunnet flere mesterskap, og satser stort fram mot EM i 2016.

Aalborg Sportshøsjkole har gjort at jeg har turt å tenke annerledes og større! Jeg har utviklet meg som person, som trener og som idrettsutøver. Aalborg Sporsthøsjkole tar trening på alvor og en lærer enormt mye. Samtidlig er det stedet hvor man kan skape et stort nettverk og skaffe venner
og kolleger for livet. Nå har jeg reist tilbake til Norge, der jeg satser som idrettutøver, samtidig som jeg etablerer meg som personlig trener igjen. En flott kombinasjon. << Ine Andersson
Display formatting:
>> Mit navn er Mads Lerche Kristensen, og jeg læser på nuværende tidspunkt Idræt på Aalborg Universitet. Sideløbende arbejder jeg som fysisk træner, hvor jeg blandt andet står for den fysiske forberedelse af eleverne i Idrætseliteklasserne på skolecenter Jetsmark, fungerer som konsulent i forhold til fysisk træning i Hjallerup IF og arbejder med eleverne på Stidsholt Efterskoles badmintonlinje.

Der er ingen tvivl om, at opholdet på Aalborg Sportshøjskole, har haft en helt essentiel betydning i forhold til den retning mit liv efterfølgende har taget. Det vigtigste parameter jeg kan pege på i denne sammenhæng, er det fantastiske netværk man har muligheden for at opbygge under opholdet. Jeg er således blevet tilknyttet alt fra både efterskoler til idrætsforeninger, men fællesnævneren for alle de jobs jeg på nuværende tidspunkt er i besiddelse af, er at jeg kan takke personer med tilknytning til Aalborg Sportshøjskole for at jeg har fået dem.

Min pointe er, at Aalborg Sportshøjskole har potentialet til at åbne nogle døre, som kan hjælpe én godt på vej til at få opfyldt nogle af de mål og drømme, man har i forhold til den træneruddannelse, man vælger at tage på skolens trænerakademi. Dette gør sig både gældende i forbindelse med
de kompetencer man opbygger inden for sin trænergerning, men altså måske i ligeså høj grad hvilke mennesker man evner at tilføje til sit netværk. << Mads Lerche Kristensen
Display formatting:
>> Jeg startede på Aalborg Sportshøjskole efter at jeg havde færdiggjort min gymnasiale uddannelse. De senere år havde jeg fået en stigende interesse inden for træning, hvilket gjorde at jeg ønskede at få en personlig træner uddannelse. Her faldt jeg så over Aalborg Sportshøjskole. Jeg startede på fitnesslinjen på højskolen, men efter et par uger skiftede jeg til stykelinjen. Dette var det helt rigtige valg for mig.

På styrkelinjen har jeg fået en masse nyttige redskaber og kvalifikationer, som jeg kan benytte mig af som personlig træner. Det har givet mig en rigtig god grundviden. Desuden var der en rigtig fornuftig fordeling mellem teori og praksis, hvilket gør at jeg har et endnu bedre fundament for at blive en god træner i praksis.

Når man går på skolen lever man i sin egen lille osteklokke – du ved ikke særlig meget om hvad der foregår rundt om i verden, men du ved til gængæld alt hvad der sker på højskolen. Når man er sammen hver dag i et helt år, får man desuden nogle fantastiske venskaber, og lærer folk at kende i både gode og dårlige situationer. Desuden møder man nogle utroligt engagerede og dygtige lærere, der brænder for deres fag, hvilket gør at man får rigtig meget ud af undervisningen. Under mit ophold på Aalborg Sportshøjskole har jeg udviklet mig en hel del fagligt, og er kommet derfra med blandt andet en træneruddannelse samt en coach uddannelse, som jeg håber at kan benytte mig af i fremtiden. Jeg har desuden udviklet mig væsentligt på det personlige plan, da jeg er blevet mere selvstændig og udadvendt. Året på højskolen vil i høj grad være et år jeg vil huske tilbage på,
og det har givet mig endnu mere lyst til at komme i gang på idrætsstudiet. << Anne E. Jensen
Display formatting:
>> Jeg husker tydeligt dagen hvor jeg kørte hele vejen fra trygge København til det ’mørke’ Jylland i forbindelse med min opstart på Aalborg Sportshøjskoles styrkelinje. Nervøs for at alle var nogle store stærke brød langt foran mig træningsmæssigt, gik jeg ind til kontoret. Alle jeg gik forbi hilste jeg friskt og venligt på og jeg blev mødt med samme smil og et ’hej’. Så var vi i gang og jeg fik den varmeste velkomst af lærerteamet og fik en grundig rundvisning. Allerede første dag var jeg tryg ved stedet og jeg følte mig mere velkommen end jeg har gjort hidtil på andre institutioner. Sådan var starten på Aalborg Sportshøjskole og det blev kun bedre og bedre. Inden længe fik jeg mit nye kælenavn ’Desmo’. Jeg følte at jeg hørte til her. Endelig et studiemiljø hvor det er okay at være ambitiøs og målrettet. Efter ganske kort tid snakkede jeg med mere eller mindre med alle på skolen. Det fede ved at starte på Aalborg Sportshøjskole var at jeg kunne identificere mig med så mange af de personligheder skolen rummede og at vi fra start blev rystet godt sammen.

Teknisk blev vi rettet hårdt ind på kongeøvelserne, vi lærte vægtløftning som jeg nu har fået en stor passion for. Kort sagt har året på Aalborg Sportshøjskole været startskuddet for min karriere som kompetent udøver i træningscentret og i særdeleshed kickstarteren for min fremtidige karriere som fysisk træner. Efter 5 måneder på skolen søgte jeg i Fitness.Dk om at få job som Functionel-Ansvarlig om lørdagen i de weekender vi ikke havde noget på programmet. Da jeg vendte hjem til Amager blev jeg ansat som Personlig Træner, Functionel-Ansvarlig, Bootcamp-Ansvarlig, Workshop-Ansvarlig og med samtidig mulighed for at holde foredrag om træning, kosttilskud m.m. for vores medlemmer. Dette er blevet gjort
muligt pga. Aalborg Sportshøjskole kombineret med min egen nysgerrighed og gå-på-mod (et lille råd til fremtidige elever – Be Brave!) << Casper Desvil Bech

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Kim Lynge

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Kims kæmpemæssige erfaring i styrketræningsverdenen, gør ham uden sammenligning til en af Danmarks største kapaciteter på området. Jeg kommer oprindeligt fra fiskerbyen Hirtshals, uddannet på Trænerskolen Aalborg og et "hav" af andre steder på kloden. Jeg har været landstræner i Vægtløftning og Styrkeløft, har selv deltaget i OL 1992.
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: