Hovedfag
44 uger. (indtag aug.)
Elitetræneruddannelse
Styrketræner og fysisk træner

Har du en drøm om at blive personlig træner i fysisk træning og styrketræning på højt niveau? Så er diplomtræner uddannelsen på styrketræner og fysisk træner linjen måske noget for dig. Her får du et intensivt år med styrketræning - både i teori og praksis. Som diplomtræner i styrketræning og fysisk træning, kan du efterfølgende arbejde med både bredde- og eliteidræt som personlig træner.

Styrketræner og fysisk træner

Tag på Aalborg Sportshøjskole og bliv personlig træner i fysisk træning og styrketræning i løbet af 44 uger. Vores diplomtræner uddannelse i fysisk træning og styrketræning er for dig, der ønsker at arbejde som styrketræner eller fysisk træner. Vores elever er ekstremt efterspurgte som personlige trænere i fitnessbranchen og i eliteidrætsverdenen som fysiske trænere. Derfor er dette linjen for dig, der enten selv vil være rigtig dygtig til at træne eller dig, der har ambitioner om at arbejde som personlig træner, styrketræner eller fysisk træner. Diplomtræner uddannelsen strækker sig over et intensivt år, hvor du opnår den teoretiske og praktiske viden, der er nødvendig for at varetage et job i branchen. Foruden muligheden for job som personlig træner, fysisk træner eller styrketræner, kan diplomtræner linjen styrketræner og fysisk træner også bruges, hvis du vil læse videre til eks. fysioterapeut, ergoterapeut, ernæring og sundhed eller idræt.

På styrketræner og fysisk træner arbejder vi bl.a. med:

• Styrketræning og muskeludholdenhedstræning
  • Styrkeløft og vægtløftning
  • Træning med maskiner og frie vægte
  • Biomekanisk løfteteknik
  • Aerob- og anaerob træning
  • Træningsmetodik
  • Plyometri og koordination
  • Træningsorganisation
  • Langtidsplanlægning
  • Træningsteori
  • Arbejdskravs- og kapacitetsanalyser
  • Bevægelighedstestning
  • Trænerroller (personlig træner, fysisk træner og styrketræner)
  • Praktik i styrke- og vægtløftningslokaler
  • Undervisning i forskellige idrætsgrene og centre
  • Kendskab til brugen af Exorlive

Rejse til Sydafrika, Stellenbosch (obligatorisk)

I begyndelsen af januar tager linjen 10-14 dage til Sydafrika, nærmere bestemt til byen Stellenbosch, ca. 30 km fra Cape Town. Her trænes der ca. 2 gange dagligt, og I følger udenlandske- og danske topatleter indenfor atletikken på banen og i træningscentret samt en række paraolympiske atleter. Formålet er at følge eliten på nærmeste hold og høre trænerens analyser og vurderinger. Derudover byder turen blandt andet på safari og vinsmagning.

2019Styrke_diplom1

DIF diplomtræneruddannelse (elite)
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for diplomtræneruddannelsen gennem DIF til styrketræner.

44 uger. (indtag aug.)
  • 2. august 2023 - 18. juni 2024 (44 uger)
  • 4. august 2024 - 21. juni 2025 (44 uger)

Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat samt højskolebevis.

DVF
DIF_LOGO_2013_stor_JPG

Overskrift

Beskrivelse

Billede/video

Hovedfagets opbygning

Uddannelsen udbydes engang årligt i august og 44 uger frem. Udover hovedfaget skal du have fysiologi og træningslærer som dit sidefag, Ledelse, pædagogik og psykologi i efteråret og Anatomi og skadeslærer i fordybelsesblokken. Personlig træner i interessefagsblokken samt agality som i dit valgfag.

DiplomForlob2022Styrke

Vi rykker dig som træner og menneske

Vi vil udfordre dig gennem alle 44 uger. Hvis man vil videre i sin trænerudvikling er man nødt til at være indstillet på at flytte sig. På uddannelsen sørger vi for du bliver udfordret som menneske, så du bliver tvunget til at tage stilling til bl.a. dine værdier. Vi vil udfordre dig på dine samarbejdsevner og dine sociale kompetencer, så du får redskaber og bliver bedre til at formidle teoretisk og praktisk stof.

Display formatting
>> Jeg har valgt at uddanne mig som fysisk træner på Aalborg Sportshøjskole, fordi uddannelsen åbner op for mange muligheder og er en af de mest anerkendte uddannelser i Danmark. Man lærer en masse teori, som man derefter anvender og underviser i. Man udvikler sig løbende, både fysisk og mentalt.

Det er en rigtig god fornemmelse, at kunne mestre styrketræning og kunne give denne viden videre alt imens man løbende lærer fra de andre.
Man skal igennem mange hovedfagstimer med Kim Lynge, som selv er en dygtig træner og tidligere atlet med stor erfaring. Den humanistiske og naturvidenskabelige blok er også meget spændende, der lærer man om det fysiologiske og psykiske, som giver en rigtig god bagage for at blive en god træner. Jeg har haft et rigtigt godt år med søde holdkammerater, der hjælper og støtter hinanden.

Så jeg synes helt bestemt at man altid skal overveje at tage fysisk træner uddannelsen, når man vælger at tage 1 år på Aalborg Sportshøjskole. Det er en kæmpe bonus.

Man bliver klogere mht. træning, da man bedre forstår sammenhængene, hvilket man kan anvende både for sig selv men også for andre.
Det er en dejlig udfordring og ekstra gave man endelig skal tage med 😁🙂 << Pia Dyrlund-Lagadec

Kim Lynge

kæmpemæssige erfaring i styrketræningsverdenen, gør ham uden sammenligning til en af Danmarks største kapaciteter på området