Navn:

Politi

Yellow label:
Hovedfag
12, 20, 24, 36 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
Politi
Kort beskrivelse:

Vil du forberede dig optimalt til politiets optagelsesprøve, så du kan komme ind på Politiskolen og blive politibetjent? Med politi som hovedfag forbereder du dig ikke kun målrettet til politiets optagelsesprøve på Politiskolen, men i lige så høj grad til at blive politibetjent. Få et kig ind i politiverdenen, opklar forbrydelser og bliv sikker på dit valg. Ved at vælge politi på højskole, kan du starte din rejse mod drømmen som politibetjent og forberede dig optimalt til politiets optagelsesprøve, så du kan starte din uddannelse til politibetjent på Politiskolen efter endt højskoleophold.

Billede:
Politi
Lang beskrivelse:

Tag på Aalborg Sportshøjskole og bliv klar til optagelsesprøven ved politiet. Vi giver dig værktøjer, så du har forudsætninger for at bestå politiets optagelsesprøve ved Politiskolen og starte uddannelsen til politibetjent. Hele 70-90 % af vores elever optages på Politiskolen efter gennemført forløb på politilinjen. Læs mere her politiforberedelse på højskole. Derfor har du gode chancer for at komme ind på Politiskolen og starte din uddannelse til politibetjent, hvis du tager et højskoleophold på vores politilinje med forberedelse til politiet. Gennem højskoleopholdet på politilinjen træner vi målrettet den fysiske optagelsesprøve og forsøger dermed at forbedre vores præstationer indenfor hurtighedstest, længdespring, kropshævninger, bænkpres og 2400 meter løb. Derudover giver øvelser indenfor politiets arbejde dig en generel forberedelse til politiet, som du også kan bruge i din afklaring.


På politilinjen arbejder vi bl.a. med:

 • Kondition og hurtighed  
 • Styrketræning      
 • Udholdenhed og koordination
 • Forberedelse til politiets optagelsesprøve på Politiskolen
 • Dansk caseskrivning og principper for god argumentation 
 • Konkrete redskaber til selvforståelse, præsentation og formidling
 • Hjælp til at skrive ansøgning
 • Samfundsrelevant undervisning som man skal have kendskab til som betjent
 • Undervisning med en betjent fra Nordjyllands Politi. Fx magtanvendelse og skygningsopgaver
 • Muligheder for at deltage som figurant ved nogle af Politiets øvelser

Dit ugentlige skema indeholder målrettet undervisning i fysisk træning, selvforsvar og dansk samt øvelser direkte relateret til politiets arbejde. Således bliver du optimalt klædt på til efterfølgende at kunne sende din ansøgning til Politiskolen og få en uddannelse til politibetjent. Undervisningen foregår som dynamisk holdundervisning, hvor du følger din egen personlige progression indenfor de forskellige områder og kontinuerligt vil blive testet, for at du kan optimere udbyttet af dit højskoleophold. Gennem et tæt samarbejde med politiassistenten Michael Palmgren Madsen, som er ansat ved Aalborg Politi, kan vi her på Aalborg Sportshøjskole tilbyde dig en praktisk og intens undervisning, der giver dig et helt unikt kig bag facaden i det daglige virke for en politibetjent. Disse erfaringer kan du bruge i dine overvejelser, inden du evt. søger videre til Politiskolen og tager en uddannelse til politibetjent!

Derudover tilbyder vi dig en personlig træner ved eleverne på skolens styrketrænerlinjer, som står til rådighed med programlægning, råd og vejledning for at optimere dine muligheder for forberedelse til en senere optagelsesprøve til Politiskolen.

Bestil brochure

Politi1

Fakta

Type uddannelse:
Varighed:
12, 20, 24, 36 og 44 uger. (efteråret og foråret)
Hvornår / næste indtag:

Skoleåret 2023/24

 • 2. august 2023 (20 eller 44 uger)
 • 27. september 2023 (12 eller 36 uger)
 • 3. januar 2024 (24 uger)
 • 20. marts 2024 (13 uger)

Skoleåret 2024/25

 • 4. august 2024 (20 eller 44 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:
Dokumentation:
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.
Økonomi:
Tilmeld link:

I samarbejde med

Partners logos:
Lang beskrivelse 2:

Overskrift

Hele 70-90 % af vores elever optages på Politiskolen efter gennemført forløb på politilinjen

Beskrivelse

Med politi som hovedfag forbereder du dig ikke kun målrettet til politiets optagelsesprøve på Politiskolen

Billede/video

Hovedfagets opbygning

Politilinjen udbydes 4 gange årlige i forskellige perioder. 


2020HovedfagForlob

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting
>> Da jeg startede på politi linjen, tog vi politiprøven for at finde ud af, hvad der skulle arbejdes med. Jeg kunne se at min svaghed var bænkpres, så gennem mit forløb på Aalborg Sportshøjskole har jeg derfor fokuseret på at forbedre det. Så da jeg sluttede mit ophold i december, kunne jeg derfor bestå de fysiske krav til politiet. << Emma Meier
Display formatting
>> Jeg synes at noget af det der gjorde politi linjen rigtig fed var, at vi var ude og lave nogle aktive øvelser sammen med politimanden, som var tilknyttet. Det gjorde at man fik et bedre indblik i hvad politiets arbejde går ud på, og det gav utrolig meget motivation til at søge ind hos politiet, da det bare var rigtig spændende. << Ronja Johanne S. Lindström
Display formatting
>> Jeg har valgt Aalborg Sportshøjskole, fordi jeg havde hørt at de har en af de bedste politilinjer. Jeg valgte politilinjen for at få et indblik i hvordan politiet er og for at arbejde på at kunne bestå den fysiske optagelseprøve til politiskolen!

Jeg har fået en masse ud af mit ophold indtil videre, da vi har stor fokus på det samfundsrelaterede og det skriftlige. Jeg har også valgt at forlænge mit ophold til efteråret på politilinjen.

Jeg kan helt klart anbefale det til andre, som har en interesse i at komme ind til politiet. << Ida Steffine Lind
Display formatting
>> Jeg tog en spontan beslutning sidste år, om at skrive mig op til en plads på Aalborg Sportshøjskole. Jeg trængte til et afbræk hjemmefra og nye udfordringer. Jeg har valgt at gå på politilinjen, så jeg kan blive klædt på til at bestå optagelsesprøven.

Vi træner op til de forskellige tests, der er til optagelsesprøven, både det fysiske og det skriftlige. Vi har også en politimand ude på skolen for at undervise os i blandt andet magtanvendelse og skyggeøvelser. Politilinjen er for alle niveauer og der er plads til alle, så jeg vil helt klart anbefale politilinjen og selve højskolen til andre der overvejer det 👮‍♀️ << Caroline Hauritz

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Jens Lund Jørgensen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
har 10 års erfaring som ambulanceredder samt uddannet fra AAU i Idræt
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: