logo_2016
search-button
Navn:

Ambulancelinjen

Tagline

Forbered dig til de forskellige ambulancebehandler optagelsesprøver

Yellow tag:
Ambulancelinjen
Kort beskrivelse:
På ambulancelinjen får du mulighed for at forberede dig optimalt til de forskellige ambulancebehandler optagelsesprøver der eksisterer. Vi fokuserer ikke specifikt på én bestemt optagelsesprøve, men tager udgangspunkt i essensen af faget, hvilket er medvirkende til, at du opnår en større forståelse for ambulancebehandler faget generelt og i sidste ende kan få afklaret, om en ambulancebehandler uddannelse skal være din vej.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen, af at ved fælles indsats står man langt stærkere.

Beskrivelse Ny 1

Tag på Aalborg Sportshøjskole og forbered dig til optagelsesprøverne som ambulancebehandler elev. Sammen med dine højskolekammerater får du værktøjer til din fysiske og personlige udvikling i processen mod at bestå én af optagelsesprøverne, der udbydes i forbindelse med optagelse på en ambulancebehandler uddannelse.

Dit ugentlige skema indeholder målrettet undervisning i fysisk træning samt øvelser direkte relateret til arbejdet som ambulancebehandler. Således bliver du optimalt klædt på til efterfølgende at kunne sende din ansøgning til den ambulanceinstans, du ønsker at søge optagelse som ambulancebehandler elev hos.

Undervisningen foregår som dynamisk holdundervisning, hvor du følger din egen personlige progression. Du vil kontinuerligt blive testet for at du kan optimere udbyttet af dit højskoleophold på ambulancelinjen. Derudover tilbyder vi dig en personlig træner gennem en af eleverne på højskolens trænerlinjer, som står til rådighed med programlægning, råd og vejledning for at optimere dine muligheder for forberedelse til en optagelsesprøve som ambulancebehandler elev.

Så uanset om du ønsker at forberede dig til optagelsesprøverne, så du kan blive ambulancebehandler elev eller vil afklares ift. hvorvidt du skal søge ind på ambulancebehandler uddannelsen, er ambulancelinjen sikkert lige dig!

Forberedelse til en karriere inden for sundhedsvæsenet
Vores ambulancelinje er ikke kun en forberedelse til ambulancebehandlerens optagelsesprøver. Det kan også være et springbræt til andre sundhedsrelaterede uddannelser, såsom sygeplejerskeuddannelsen. Her lægger vi bl.a. vægt på at hjælpe dig med at skræddersy din ansøgning, så den afspejler dine ambitioner og kompetencer inden for sundhedssektoren.

På ambulancelinjen arbejder vi med de personlige og professionelle værdier, der er essentielle for at arbejde i sundhedsvæsenet. Dette inkluderer empati, kommunikation og ansvarlighed, som alle er vigtige egenskaber for bl.a. en fremtidig sygeplejerske. Anatomi og fysiologi er en vigtig del af undervisning på ambulancelinjen, hvor vi sikrer, at du som højskoleelev får en solid forståelse af menneskekroppen og dens funktioner.

Beskrivelse Ny 2 Titel
På ambulancelinjen arbejder vi bl.a. med
Beskrivelse Ny 2

Kondition  
Styrketræning
Værdiforståelse
Ambulancefaget generelt 
Ambulancebehandler uddannelsens opbygning
Personlig udvikling og selvforståelse igennem refleksion
Hjælp til ansøgning 
Den svære samtale 
Anatomi og fysiologi relateret til træning
Anatomi og fysiologi relateret til det præhospitale felt 
Livsstilssygdomme og forebyggelse af disse 
Diversiteten i vores samfund 
Kommunikation

Overskrift

Besøg med ambulancelinjen

Beskrivelse

Mens du er elev på ambulancelinjen afprøver vi forskellige situationer og besøger stationerne for, at få et indblik i arbejdet som ambulancebehandler

Billede/video
Udtalelser:
På SPH får man mulighed for at få et indblik i selve ambulance uddannelsensopbygning, man får en personlig træner, som hjælper en med at komme i mål til de fysiske prøver samt er der stor fokus på at øve samtalesituationen til optagelsesprøven.
Louise Sprogøe
Louise Sprogøe
Mit navn er Louise Sprogøe, og jeg startede på ambulancelinjen d. 15 marts 2021. Jeg valgte at starte på ambulancelinjen på Aalborg sportshøjskole, fordi jeg har et brændende ønske om at køre som ambulancebehandler.

På SPH får man mulighed for at få et indblik i selve ambulance uddannelsensopbygning, man får en personlig træner, som hjælper en med at komme i mål til de fysiske prøver samt er der stor fokus på at øve samtalesituationen til optagelsesprøven. SPH har også en aftale med et værested, hvor man kan få lov til at få frivillige vagter, hvor man kan komme ud og tale med socialudsatte. Vores lærer Jens er tidligere ambulancebehandler hvilket betyder at man kan få svar på de fleste af ens spørgsmål og tanker.
Mit navn det er Anders, jeg startede på Aalborg Sportshøjskole med en forventning om, at skulle være her de næste 6 måneder. Jeg havde brug for at prøve noget nyt. Min hverdag var gået i stå. Jeg var lige kommet hjem fra Livgarden og vidste ikke, hvad jeg skulle lave. Jeg har i mange år haft en drøm om at blive ambulancebehandler 🚑
Anders Gravesen
Anders Gravesen
Mit navn det er Anders, jeg startede på Aalborg Sportshøjskole med en forventning om, at skulle være her de næste 6 måneder. Jeg havde brug for at prøve noget nyt. Min hverdag var gået i stå. Jeg var lige kommet hjem fra Livgarden og vidste ikke, hvad jeg skulle lave. Jeg har i mange år haft en drøm om at blive ambulancebehandler 🚑. Jeg så på en masse forskellige højskoler på nettet. Valget blev Aalborg Sportshøjskole, fordi de havde noget der hed Ambulancelinjen. Her forberedes man til optagelsesprøverne til ambulancebehandler. Der trænes op til den fysisk test og til samtalen. Herudover er også fokus på at få skrevet en god ansøgning. Jeg var så heldig at komme til samtale ved Falck og senere hen den fysiske test. Jeg har været glad for at gå sammen med andre på Ambulancelinjen, der har samme drøm som mig. Der har været mulighed for at spare og dele ud af viden. Lærerene på skolen har været rigtig gode til at forberede os til de forskellige test. Det gav pote, jeg er så heldig at været blevet ansat ved Falck 👍. Jeg bliver derfor nød til at stoppe mit højskoleophold før end ellers planlagt. Det har helt sikkert været 3 gode måneder, som jeg aldrig kommer til at glemme. Jeg har nydt hvert et sekund! Kan kun varmt anbefale skolen til alle, som går med en drøm om at køre ambulance og arbejde med mennesker.
Jeg har længe været bevidst om, at jeg gerne ville på højskole. På samme tid har jeg også vidst, at jeg gerne ville være ambulancebehandler. At Aalborg Sportshøjskole tilbød en forberedende linje passede jo derfor bare perfekt.
Kristian Antkowiak Jensen
Læs hele elevreferencen
Kristian Antkowiak Jensen
Kristian Antkowiak Jensen
Jeg har længe været bevidst om, at jeg gerne ville på højskole. På samme tid har jeg også vidst, at jeg gerne ville være ambulancebehandler. At Aalborg Sportshøjskole tilbød en forberedende linje passede jo derfor bare perfekt.

Undervisningen bestod af tavleundervisning, med case-diskussioner, værdigrundlag og ”Den Præhospitale Patient”, samt ture ud af huset bl.a. til Falck stationen i Thisted hvor vi fik en rundvisning samt muligheden for at spørge ind til erhvervet. Desuden fik vi også prøvet kræfter med det fysiske aspekt af optagelseskravene. Vi løb både længere ture i overkommeligt tempo samt intervalløb i den mere ubehagelige afdeling af spektret. Ved siden af dette kunne man vælge at få tildelt en fysisk træner som havde fokus på styrkedelen af din udvikling, som er til gavn for både din udvikling samt vedkommendes uddannelse.

Alt i alt kan jeg intet andet end anbefale SPH’s ambulancelinje. Både til jer, der har brug for afklaring samt jer, som har brug for udvikling på enten det fysiske eller det psykiske.

Fakta

Type uddannelse
Varighed
Dokumentation
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.
Hvornår / næste indtag

Hvornår udbydes faget og varigheden
Prøv at sammensæt dit eget ugeskema her på siden 📃💪 blandt de øvrige +45 fag du kan vælge mellem

Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
44 uger
20 uger
Efteråret
Foråret
36 uger
12 uger
Efteråret
Foråret
24 uger
Efteråret
Foråret
12 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Jens Lund Jørgensen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
har 10 års erfaring som ambulanceredder samt uddannet fra AAU i Idræt
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
Navn:

Trine Steen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
underviser i skolen boglige fag og lægger også gerne vejen forbi det kreative værksted
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

Åbent hus 13. september 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Pulstræning - MAX-PULSEN

Max-pulsen er i udgangspunktet ikke påvirkelig ved træning. Der kan være en tendens til, at yderst veltrænede atleter kan have en anelse lavere max-puls end gennemsnittet, men gældende for alle mennesker er, at loftet deres personlige max-puls er genetisk bestemt og falder naturligt med alderen.
Læs mere

Løbeøkonomi og løbeteknik

Du har muligvis hørt om begrebet løbeøkonomi? En god løbeøkonomi er evnen til at holde høj fart i lang tid ved et minimalt energiforbrug.
Læs mere

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

Oplev Aalborg Sportshøjskole - Dit springbræt til sport og storbyliv i september!
Læs mere

Pulstræning - Hvad sker der i kroppen?

Cardio-træning’ er i virkeligheden bare et ’fancy’ ord, som vi har lånt fra engelsk, og som i dag har erstattet det begrebet pulstræning i det danske trænings encyklopædi.
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2025

Spring ind i foråret med et intensivt 12-ugers højskoleforløb
Læs mere

Træningsdagbog

Notere din egen træning ned for på denne måde, at kunne optimere træningen i forhold til at få bedst muligt udbytte af den.
Læs mere

Kom du ikke ind på drømmeuddannelsen?

Ikke alle får det ønskede svar på studie
Læs mere

Politi

Vil du forberede dig optimalt til politiets optagelsesprøve, så du kan komme ind på Politiskolen og blive politibetjent? Med politi som hovedfag forbereder du dig ikke kun målrettet til politiets optagelsesprøve på Politiskolen, men i lige så høj grad til at blive politibetjent. Sammen med dine højskolekammerater får du et kig ind i politiverdenen, opklarer forbrydelser og bliver sikker på dit valg.
Læs mere

Gammel elevstævne

Gør dig klar til en uforglemmelig lørdag, den 31. august!
Læs mere

Idrætshøjskole vs. Sportshøjskole – hvad er forskellen?

To ord kan sagtens have samme betydning. Det er tilfældet med begreberne idrætshøjskole og sportshøjskole.
Læs mere

Løbeprogram for aktive begyndere

Formålet med dette program er, at du skal tilvænne din krop til den belastning, det er at løbetræne.
Læs mere

Maskiner vs. frie vægte

Der er mange meninger vedrørende om man skal træne i maskiner eller med frivægte. Mange sværger til træning i maskiner, fordi de her føler en intens fokuseret stimulering i den pågældende muskel, der arbejder.
Læs mere

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024

En verden af sport, fællesskab og uforglemmelige oplevelser!
Læs mere

Åbent hus 16. august 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Løberknæ

Smerter på ydersiden af knæet efter løb skyldes betændelse i en slimsæk - tilstanden kaldes løberknæ
Læs mere

Opbygning af dit træningsprogram

Opbygningen af dit træningsprogram kan gøres på rigtig mange forskellige måder. Det hele afhænger af, præcis hvad det er, du vil med din træning, din erfaring inden for styrketræning samt hvor langt du er rent formmæssigt. I dette afsnit får du nogle vejledende og generelle retningslinier.
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2025

Start det nye år med fede oplevelser og personlig udvikling
Læs mere

Løbeprogram for nybegyndere

LØBEPROGRAMMETS FORMÅL – Vigtigt! Læs før du kaster dig over programmet! Formålet med dette program er, at du skal tilvænne din krop til den belastning, det er at løbetræne.
Læs mere

Bliv klar til ambulancebehandler uddannelsen på højskole

Drømmer du om at blive ambulancebehandler og mangler det sidste skub på vej mod uddannelsen? Eller har du brug for afklaring ift. om jobbet som ambulancebehandler er noget for dig? Så er du landet det rigtige sted.
Læs mere