logo_2016
search-button
Overskrift:

Bliv klar til ambulancebehandler uddannelsen på højskole

Kort beskrivelse:

Drømmer du om at blive ambulancebehandler og mangler det sidste skub på vej mod uddannelsen? Eller har du brug for afklaring ift. om jobbet som ambulancebehandler er noget for dig? Så er du landet det rigtige sted.

Oversigtsbillede:
Bliv klar til ambulancebehandler uddannelsen på højskole
Beskrivelse:

Som ambulancebehandler rykker du ud med hjælp og behandling til dem, der har brug for det. Det kan være ved ulykker eller akut sygdom og skader. Hverdagen som ambulancebehandler er derfor uforudsigelig og spændende da du aldrig ved hvad dagen byder på når du møder ind. Derfor kræver det, at du som ambulancebehandler er stærk både fysisk og psykisk, kan holde hovedet koldt og samarbejde på alle tidspunkter af døgnet.


Er ambulancebehandler uddannelsen og jobbet noget for dig?

Som ambulancebehandler gør man en stor forskel for syge og tilskadekomne borgere. Det indebærer en hverdag hvor to dage sjældent er ens og sætter store krav til ambulancebehandlerens evne til at skabe tryghed, overblik og handle hurtigt i pressede situationer. Derfor kan det være en god idé at overveje om ambulancebehandler jobbet er noget for én inden man søger ind på ambulancebehandler uddannelsen.

På Aalborg Sportshøjskole har vi en ambulancelinje, der hjælper med afklaring ved at give et grundigt indblik i hverdagen som ambulancebehandler. Det er en studieforberedende linje, der forbereder eleverne på at søge ind på ambulancebehandler uddannelsen og blive ambulancebehandler elev efter endt højskoleophold.

På ambulancelinjen tager vi udgangspunkt i essensen af ambulancefaget, så du får en større forståelse for ambulancebehandler jobbet. Vi besøger blandt andet en ambulancetjeneste i Nordjylland, bliver kastet ud i udfordrende opgaver og dykker ned i ambulancebehandler uddannelsens opbygning, hvilket er medvirkende til, at du bliver afklaret om ambulancebehandler uddannelsen og jobbet er noget for dig.

Underviseren på ambulancelinjen er Jens, der selv har 10 års erfaring som ambulancebehandler og derfor stor viden indenfor ambulancefaget, som han på bedste vis forsøger at give videre til eleverne på ambulancelinjen.


Øg dine chancer for at blive ambulancebehandler elev

Foruden indblik og afklaring, bliver tiden på ambulancelinjen brugt på forberedelse til de forskellige ambulancebehandler optagelsesprøver, du kan komme op i. Da optagelsesprøven afhænger af den enkelte ambulancetjeneste, tager vi udgangspunkt i generel forberedelse, der kan bruges til alle optagelsesprøverne.

Det indebærer fysisk forberedelse med kondition og styrketræning samt forberedelse til samtalen og hjælp til selve ansøgningen. Derudover indebærer undervisningen personlig udvikling og selvforståelse gennem refleksion samt værdiforståelse, som er vigtigt, hvis man vil være ambulancebehandler.

LÆS MERE OM INDHOLDET PÅ AMBULANCELINJEN HER


2022Ambulancebehandler


Hvad kræver det at blive optaget som ambulancebehandler elev?

Ambulancebehandler uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Det eneste krav for at blive optaget på grundforløbet er, at du skal have bestået folkeskolens afgangsprøve med en gennemsnitskarakter i dansk og matematik på minimum 2,0. 

Grundforløbet tager som udgangspunkt 20 uger og indebærer undervisning, der gør eleverne klar til hovedforløbet og den praktiske del på ambulancebehandler uddannelsen. I enkelte tilfælde, kan man være berettiget til et forkortet grundforløb på 10 uger – f.eks. hvis man har færdiggjort en relevant sundhedsfaglig uddannelse såsom SOSU eller sygeplejerske. Grundforløbet kan tages på Rybners i Esbjerg eller på Erhvervsskolen i Hillerød.

For at blive optaget på hovedforløbet, der varer 3 år og 7 måneder, skal du have bestået grundforløbet og fundet en praktikplads, som bliver din arbejdsplads under ambulancebehandler uddannelsen. Praktikpladsen kan søges både før, under og efter grundforløbet. Selve skolen har ikke yderligere krav til optagelsen, men den enkelte arbejdsgiver kan stille krav til, hvem de ønsker at give en praktikplads. Det kan være krav såsom at have kørekort og en minimumsalder på 21 år eller at du lever op til en række fysiske krav. For at teste sidstnævnte, har arbejdsgiveren ofte en optagelsesprøve du skal bestå, som indebærer tests med fokus på styrke, udholdenhed, kondition og mental parathed. På baggrund af optagelsesprøven og en samtale, vil arbejdsgiveren vurdere, om du er egnet som ambulancebehandler elev i deres ambulancetjeneste.

Der findes 7 forskellige ambulancetjenester i Danmark, hvor der kan søges praktikplads:

  1. Den Præhospitale Virksomhed (Region Nordjylland)
  2. PreMed (Region Nordjylland)
  3. Præhospitalet (Region Midtjylland)
  4. Ambulance Syd (Region Syddanmark)
  5. Samsø Redningskorps
  6. Region Hovedstadens Akutberedskab
  7. Falck & Responce (Region Midt, Syd, Sjælland & Hovedstaden)

Du kan blive endnu klogere på ambulancebehandler uddannelsen på Redderklar's Instagram.

Ambulance-artikle-dk-kort

De fleste steder kræver det grundig forberedelse at komme i betragtning som ambulancebehandler elev og derfor er det en fordel at bruge tid på at sætte dig grundigt ind i optagelsesprøverne og uddannelsens opbygning inden du søger praktikplads. Denne forberedelse og forståelse kan f.eks. finde sted på vores ambulancelinje.

TilmeldingSetupPolitiArtikel

Hvor længe bør du gå på ambulancelinjen?

Det er individuelt hvor meget forberedelsestid der er nødvendig for at blive optaget på ambulancebehandler uddannelsen og derfor er der ikke et direkte krav for, hvor længe du skal gå på ambulancelinjen. Samtidig skal det siges, at højskoleopholdet ikke er en del af selve uddannelsen, men en valgfri mulighed der hjælper dig med at blive klar til ambulancebehandler uddannelsen og blive optaget som ambulancebehandler elev. Du kan vælge et højskoleophold på ambulancelinjen der varer enten 12, 20 eller 24 uger. Vi anbefaler dog kraftigt, at du vælger et ophold på 20 uger i efteråret eller 24 uger i foråret for at få det mest optimale ud af dit højskoleophold og blive klar til ansættelsesprocessen på ambulancebehandler uddannelsen efterfølgende.

Efter et halvt år på ambulancelinjen, burde du være afklaret ift. om ambulancebehandler uddannelsen og jobbet er noget for dig og være forberedt på at skrive en motiverende ansøgning, gå til samtale og bestå den fysiske optagelsesprøve hos en af de mange ambulancetjenester der findes.

TILMELD DIG AMBULANCELINJEN HER


Hvad siger tidligere elever om ambulancelinjen?

Anders-Ambulance

”På ambulancelinjen forberedes man til optagelsesprøverne til ambulancebehandler uddannelsen. Der trænes op til den fysisk test og til samtalen. Herudover er fokus på at få skrevet en god ansøgning. Jeg har været så heldig at komme til samtale ved Falck og senere hen den fysiske test. Jeg har været glad for at gå sammen med andre på Ambulancelinjen, der har samme drøm som mig. Der har været mulighed for at sparre og dele ud af viden. Det gav pote - jeg er så heldig at været blevet ansat ved Falck.” - Anders Gravesen

LouiseS

"Jeg har været så heldig at blive optaget hos Præhospital Midtjylland med start d. 23 marts. Et af de spørgsmål man får til optagelsesprøven er; "Hvilke gode og dårlige egenskaber besidder du?". Her har Aalborg sportshøjskole haft stor betydning, da man i undervisningen talte meget om ens værdier og hvilke egenskaber man besidder, hvilket har hjulpet mig rigtig meget, da jeg selv syntes det var svært. Udover at man i undervisningen talte om ens værdier, så øver man også selve samtalen man skal til. For mig gjorde det, at jeg havde en bedre ro og ikke var lige så nervøs, som hvis jeg ikke havde øvet samtaledelen. Til optagelsesprøven fik jeg rigtig meget ros for min fysik, hvilket højskolen har hjulpet mig meget med. Jeg var så heldig at få tildelt en personlig træner på højskolen, som allerede før havde prøvet at skulle have sin atlet til optagelsesprøve, og så fik man hjælpemidler til at sætte et løbeprogram sammen, som gjorde at jeg kunne forbedre min kondition, selv efter opholdet var slut." - Louise Sprogøe

Kommentarer

Kommentarer:

Anbefalinger til dig

Anbefalinger: