logo_2016
search-button
Navn:

Fitness og yoga

Tagline

Sved på panden og ro i kroppen

Yellow tag:
Fitness og yoga
Kort beskrivelse:
Med fitness og yoga som sidefag får du hele to ting på én gang. Fitness giver dig sved på panden og høj puls, mens yoga skaber ro i kroppen og harmoni i sjælen. Sammen med dine højskolekammerater vil du blive udfordret i en lang række fitness og yoga discipliner, hvor I oplever hvad kombinationen af styrke og smidighed samt pulsstigning og afslapning gør ved kroppen.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen af et velfortjent afbreak med vennerne, efter dagens træning.

Beskrivelse Ny 1

Sidefaget fitness og yoga er for dig der vil styrke både krop og sind, og derigennem opnå balance mellem krop og sjæl. Fitness og yoga er for alle – du behøver ikke være smidig eller i god fysisk form. Vi skal nok sørge for at du bliver udfordret på dit niveau og rykker dig undervejs.

I fitness delen vil vi udfordre dig på flere måder. Du vil få pulsen op og vi garanterer at det bliver hårdt, men samtidig utrolig sjovt. Gennem en lang række fitness discipliner arbejder vi med puls, styrke, sved på panden og smil på læben. Når musikken buldrer og pulsen stiger, opstår en unik følelse af fællesskab på holdet, der motiverer til at præstere maksimalt i alt fra løb, cykling og dans til cirkeltræning og TRX.

Samtidig vil du opleve ro i kroppen og harmoni i sjælen når vi dykker ned i yogaens verden. Her arbejder vi intensivt med yoga, foamrolling, meditation og dynamiske bevægelser. Vi har fokus på smidighed, styrke, åndedræt og indre ro og harmoni. Du vil blive præsenteret for forskellige yogaformer, som alle sigter mod at øge din kropsbevidsthed. Vi arbejder både med lange stræk af kroppen og mere dynamisk flowtræning, hvor pulsen kommer op. Når vejret er til det, rykker vi yogatimen udendørs og oplever den forfriskende fornemmelse af at praktisere yoga i ét med naturen.

Så uanset om du vil forbedre din fysiske form, finde indre ro eller begge dele, er sidefaget fitness og yoga sikkert lige dig!

Beskrivelse Ny 2 Titel
I Fitness og Yoga arbejder vi bl.a. med
Beskrivelse Ny 2

Yoga (herunder akroyoga samt yin og yang yoga)
Mindfullness, vejrtrækningsøvelser m.m.
Foamrolling og mobilitet
Pulstræning og TRX træning
Intervaltræning (herunder tabata)
Cirkeltræning
Step og dans

Overskrift

Fitness og yoga

Beskrivelse

Fitness giver dig sved på panden og høj puls, mens yoga skaber ro i kroppen og harmoni i sjælen

Billede/video
Udtalelser:
Det har været sjovt og lærerigt, og jeg har været rigtig glad for at have haft det som sidefag.
Luna Trolle
Luna Trolle
På fitness og yoga får vi lov at prøve en masse nye former for træning. Vi har blandt andet lavet spinning, HIIT, akroyoga og boksning. Vi har både haft træninger med høj puls, men der har også været fokus på at komme helt ned i gear. Det har været sjovt og lærerigt, og jeg har været rigtig glad for at have haft det som sidefag.
Fitness og Yoga er også et godt fag, hvis man ønsker at blive rystet sammen, og lære folk at kende på tværs af hovedfagene. Alt i alt et godt sidefag 🙂
Shuagib M. Ibrahim
Læs hele elevreferencen
Shuagib M. Ibrahim
Shuagib M. Ibrahim
Sidefaget Fitness og Yoga har meget at byde på. Om man elsker at fordybe sig i meditation og hvile, eller få pulsen højt op igennem diverse træning. Faget har det hele. Jeg blev overrasket over, hvor stor variation i øvelserne der er. Blev også udfordret på samtlige balance og cardio parametre. Fitness og Yoga er også et godt fag, hvis man ønsker at blive rystet sammen, og lære folk at kende på tværs af hovedfagene. Alt i alt et godt sidefag 🙂

Fakta

Type uddannelse
Varighed
Dokumentation
Hvornår / næste indtag

Hvornår udbydes faget og varigheden
Prøv at sammensæt dit eget ugeskema her på siden 📃💪 blandt de øvrige +60 fag du kan vælge mellem

Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
24 uger
Efteråret
Foråret
12 uger
Efteråret
Foråret
44 uger
20 uger
Efteråret
Foråret
36 uger
12 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Anne Marie Søndergaard Odsbjerg

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
Navn:

Vanille Simione

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
namaste 🙏 ”Det guddommelige i mig, ærer det guddommelige i dig”
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

Vægtløftning

I vægtløftning arbejdes der primært med øvelser og programmer, der skal være med til at forbedre teknikken i de to discipliner træk (snatch) og stød (clean and jerk), som tilsammen udgør den såkaldte tokamp. Med vægtløftning på Aalborg Sportshøjskole, får du sammen med dine højskolekammerater en varieret træning med fokus på forbedring af dine tekniske færdigheder indenfor vægtløftning.
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2024 - LEDIGE PLADSER

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves
Læs mere

Personlig træner

Få din helt egen personlig træner mens du er højskoleelev hos os og få hjælp samt sparring til at nå dine personlige mål.
Læs mere

Åbent hus, kl. 12-14

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Vægttab

Du har sikkert hørt en masse om, hvordan du nemmest smider de overflødige kilo, for medierne flyder over med den slags – og der er altid en eller anden grund til at skulle smide de overflødige kilo.
Læs mere

Styrkeløft træner

Drømmer du om at blive træner indenfor styrkeløft på højeste niveau? Så er diplomtræner uddannelsen på Aalborg Sportshøjskole lige noget for dig. Her får du et intensivt år med styrkeløft i teori og praksis, så du efter dit højskoleophold kan arbejde som styrkeløft træner eller personlig træner indenfor både bredde- og eliteidrætten. Foruden den unikke mulighed for at udleve din trænerdrøm, vil du opleve et fællesskab af træningsentusiaster, du kan sparre med både under og efter dit højskoleophold.
Læs mere

Fitness personlig træner

Brænder du for fitness og drømmer om at hjælpe andre med at nå deres mål? På hovedfaget fitness personlig træner forenes teori og praksis på unik vis når du sammen med dine højskolekammerater bliver klædt på til at guide og motivere klienter i fitnesscenteret. Uddannelsen er godkendt af Dansk Idrætsforbund (DIF) og Europe Active (EA), og giver dig mulighed for at varetage jobs som personlig træner efter endt højskoleophold.
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2024

You have to feel it
Læs mere

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves.
Læs mere

Vægtløftning træner

Drømmer du om at blive træner indenfor vægtløftning på højeste niveau? Så er diplomtræner uddannelsen på Aalborg Sportshøjskole lige noget for dig. Her får du et intensivt år med vægtløftning i teori og praksis, så du efter dit højskoleophold kan arbejde som vægtløftningstræner eller personlig træner indenfor både bredde- og eliteidrætten.
Læs mere

Styrketræner og fysisk træner

Drømmer du om at blive styrketræner, fysisk træner eller personlig træner på højt niveau? Så er diplomtræner uddannelsen på hovedfaget styrketræner og fysisk træner sikkert lige dig. Her får du et intensivt år med styrketræning - både i teori og praksis. Uddannelsen åbner døre for, at du efter dit højskoleophold kan arbejde indenfor både bredde- og eliteidrætten som styrketræner, fysisk træner eller personlig træner. Foruden den unikke mulighed for at udleve din trænerdrøm, vil du opleve et fællesskab af træningsentusiaster, du kan sparre med både under og efter dit højskoleophold.
Læs mere

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

You Have To Feel It
Læs mere

Kom du ikke ind på drømmeuddannelsen?

Ikke alle får det ønskede svar på studie
Læs mere

Åbent hus, kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Udstrækning

Udstrækning er brugt i mere eller mindre alle sportsgrene og idrætsformer. Nogle bruger det som et middel til at opnå mindre muskelømhed, nogle bruger det som middel til at få tiden til at gå under en træning og nogle bruger det til at forbedre ens præstation i forhold til en specifik idrætsform, nogle bruger det sågar som opvarmningsøvelse. Men hvad er egentlig sandheden om udstrækning og hvad er myter?
Læs mere

Styrketræning

Brænder du for styrketræning og ønsker at tage din træning til nye højder? Eller drømmer du om at blive personlig træner og hjælpe andre med at nå deres mål? I sidefaget styrketræning får du mulighed for at tage en personlig træner uddannelse eller dykke ned i styrketræning til gavn for din egen træning.
Læs mere

Åbent hus, kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter
Læs mere

Restitution

Du har sikkert hørt, at det er vigtigt at huske at restituere efter du har lavet en eller anden form for fysisk udfoldelse – men har du nogensinde tænkt over, hvad det egentlig vil sige at restituere efter træning?
Læs mere

Væske og træning

Vand udgør 55-78 % af kropsvægten, afhængigt af alder, køn og ernæringstilstand, men normalt siger man at det er cirka 60 % - lidt lavere hos kvinder, grundet deres lidt højere fedtprocent.
Læs mere

Vægtløftning light

Træner du allerede træk (snatch) og stød (clean and jerk) eller drømmer du om at komme i gang med vægtløftning? I interessefaget vægtløftning light får du sammen med dine højskolekammerater undervisning i teknikken bag de to øvelser, mens I følger et træningsprogram der har til formål at forbedre jeres løft.
Læs mere

Mental sundhed og fysisk aktivitet

Når der i dag snakkes sundhed, tænker mange straks på sundhed som noget fysisk
Læs mere

Styrkeløft

Styrkeløft er en sportsgren hvor man dyster i squat, bænkpres og dødløft enten klassisk eller med udstyr. De tre discipliner udgør tilsammen en trekamp, hvor det handler om at løfte så tungt som muligt. På hovedfaget styrkeløft får du sammen med dine højskolekammerater den nødvendige træning og teori for at kunne forbedre din samlede præstation i de tre øvelser.
Læs mere

CrossFit

CrossFit er en funktionel, intensiv og varieret træningsform, hvor man arbejder med hele kroppen. På hovedfaget CrossFit bliver du præsenteret for alle aspekter af CrossFit: cardio, styrke, vægtløftning og gymnastiske øvelser. Der er plads til alle uanset niveau og fællesskabet er helt i top når vi sammen giver den gas i et hav af udfordrende workouts.
Læs mere