logo_2016
search-button
Navn:

Fitness personlig træner

Yellow label:
Hovedfag
12, 20, 24, 36 og 44 uger.
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
Fitness personlig træner
Kort beskrivelse:

Fitness personlig træner er for dig, som vil ud i branchen som personlig træner eller supplere SU’en med et studiejob. Fitness personlig træner uddannelsen giver dig et godt og bredt grundlag, som udvikler dine evner og færdigheder som fitness personlig træner.

YT Video:
Lang beskrivelse:

Tag på Aalborg Sportshøjskole og bliv personlig træner i løbet af 20 uger i efteråret eller 24 uger i foråret. Fitness personlig træner uddannelsen er godkendt af Dansk Idrætsforbund (DIF) og Europe Active (EA). Efter endt højskoleophold, er du derfor klar til at varetage jobs som personlig træner i fitnessbranchen. En uddannelse som personlig træner kan ligeledes gavne dig i dit kommende studie, hvis du ønsker at læse til fysioterapeut, ergoterapeut eller lignende. Derfor er fitness personlig træner relevant for dig, som enten ønsker en karriere inden for fitnessbranchen eller ønsker at læse videre inden for det sundhedsvidenskabelige fakultet. Du vil under dit forløb komme til at undervise både andre højskoleelever og folk fra “det virkelige liv”. Derfor bliver du både dygtig som udøver og stærk som underviser gennem fitness personlig træner uddannelsen.  


På fitness personlig træner arbejder vi bl.a. med:

 • Screening og testning
 • Træningsteori og praktik
 • Programplanlægning på forskellige niveauer til småhold og individuelle klienter
 • Træningsteknikker og træningsdifferentiering
 • Øvelsesanalyse og øvelsesrepertoire
 • Muskeltræning (herunder styrketræning i maskiner, frivægtstræning og træning med egen kropsvægt)
 • Kredsløbstræning
 • BodyMind / mindfulness
 • Kettlebell træning
 • Outdoortræning (naturfitness og maskintræning i det fri)
 • TRX træning
 • Motivation og forandringsprocesser
 • Coaching
 • Trænerrollen
 • Centerledelse
 • Fitnesskultur og udvikling
 • Foamrolling
 • Undervisning i brug af fedttang
 • Sundhed og livsstil
 • Projektbaseret undervisning
 • Kendskab til brugen af Exorlive

Så vil du ud i fitnessbranchen som personlig træner eller vil du læse videre til eks. fysioterapeut, ergoterapeut, ernæring og sundhed eller måske idræt på universitetet? Så er fitness personlig træner sikkert lige noget for dig. 

Bestil brochure

2019Fitness_PersonligTraner2

Fakta

Type uddannelse:

DIF træner 1 eller DIF træner 2 uddannelse samt Europe Active (niveau 4)
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Europe Active (EA) og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for træneruddannelsen gennem DIF og EA. Som uddannet fitness personlig træner bliver du registreret hos European Register og Exercise Professionals (EREPS) på niveau 4. Læs mere her

* Ønsker du at opnå kvalifikationer til at modtage dit trænerbevis, kræves 20 uger i efteråret eller 24 uger i foråret, ellers følger man blot undervisningen i faget. Du kan også blive uddannet DIF træner 1, hvis du er højskoleelev i et 12 uger forløb (september eller april indtag).

Varighed:
12, 20, 24, 36 og 44 uger.
Hvornår / næste indtag:

Skoleåret 2022/23

 • 2. april 2023 (12 uger)

Skoleåret 2023/24

 • 2. august 2023 (20 eller 44 uger)
 • 27. september 2023 (12 eller 36 uger)
 • 3. januar 2024 (24 uger)
 • 20. marts 2024 (13 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:

Mens du går på fitness personlig træner, har du mulighed for at tage med på følgende rejser:

 • Fællesrejse til naturskønne Norge (sept.) - Obligatorisk 
 • Kulturrejse til Sri Lanka (okt.)
 • Fællesrejse til storbyer (feb.) - Obligatorisk

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser 

Dokumentation:
Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat samt højskolebevis.
Økonomi:

Indmeldelsesgebyr 2.000 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.695 DKK pr. uge. 
Herefter falder ugeprisen til 1.295 DKK pr. uge (prisen falder efter 24 ugers forløb)
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

I samarbejde med

Partners logos:
gymdanmark
dif
EA_STANDARDS_LOGO-2c
EA_LOGO
EREPS-logo-fc
Lang beskrivelse 2:

Overskrift

Fitness personlig træner

Beskrivelse

Efter endt højskoleophold, er du derfor klar til at varetage jobs som personlig træner i fitnessbranchen

Billede/video

Hovedfagets opbygning

Fitness personlig træner tilbydes 4 gange årligt i forskellige forløb. Dog skal du være opmærksom på, at vælger du et forløb på mindre end 20 uger, bliver du uddannet DIF træner 1. Vælger du derimod et længere forløb, kan du blive uddannet DIF træner 2 samt Europe Active (niveau 4). Derudover kommer du også til at undervise de andre højskoleelever eller seniorer i forskellige typer af træning og derved gøres du ”stærkere” i undervisningssituationer, når der er interessefaget NyInteressefagIkonUdenTekst personlig træner i løbet af ugen. Endelig skal du have Idræt og bevægelse i fordybelsesfagblokken 

2022FitnessPersonligTrænerForlobNy

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting
>> Da jeg kom tilbage på højskolen efter juleferien, var det med ny energi og jeg var klar til at prøve kræfter med et nyt hovedfag. Valget faldt på fitness personlig træner. Sidste år havde jeg selv glæden af at have en personlig træner, hvilket var pisse fedt og som jeg lærte sindssygt meget af. Jeg lærte en masse nyt om både træning og teknik og fik lysten til selv at have rollen som træner.

Inden jeg startede, var jeg nervøs for om niveauet på fitness personlig træner ville være for højt til, at jeg ville kunne følge med. Jeg havde ikke de helt store erfaringer inden for træning og trænerrollen, men det har heldigvis vist sig, at jeg sagtens har kunnet følge med på samme niveau som resten af holdet. Corona og nedlukningen har desværre forkortet vores ophold, så for at indhente den tid vi har mistet, har vi haft nogle rigtigt intense uger, hvilket har givet os muligheden for både at fordybe os i faget og komme tæt på hinanden på holdet. Vi er 7 elever på vores hold og det at vi er så få, gør at vi er kommet meget tæt på hinanden og hygger os helt vildt, når vi har undervisning.

Det at gå på højskole er langt mere end bare undervisningen og træning. Det sociale aspekt er, for mig, det som fylder allermest. Man kommer meget tæt på hinanden utrolig hurtigt, da man deler hele sin hverdag sammen. Efter blot 2 måneder på højskolen, havde jeg fået et helt unikt bånd til Ida, en rigtig skøn pige jeg mødte på mit hovedfag sidste år, som den dag i dag, stadig er en af mine allerbedste veninder. De minder vi har skabt sammen og delt her på SPH, er noget jeg aldrig vil være foruden. << Ea Marie Henriksen
Display formatting
>> Da jeg besluttede at tage fitness personlig træner linjen på Aalborg sportshøjskole var det fordi, jeg ønskede at blive klogere på træning. Jeg har altid haft en stor interesse for kroppen og træning og derfor tænkte jeg, at denne linje ville være lige noget for mig.

Det viste sig hurtigt, at det var et fag som jeg kunne få et kæmpe udbytte af. På vores hovedfag fitness personlig træner lærer vi nemlig både om træning generelt, anatomi og interaktion med andre mennesker. Jeg ved endnu ikke om jeg vil arbejde som personlig træner i fremtiden, men uanset hvad, får jeg en masse ud af at være på hovedfaget, både fagligt, personligt og socialt. På holdet er vi kun 7 og derfor har vi et tæt sammenhold, hvor vi er gode til at hjælpe hinanden og have det super sjovt samtidigt!

Uanset om man har trænet i mange år eller er ny i træningsverdenen, vil fitness personlig træner linjen være noget for en, hvis man er åben for ny viden og en masse spændende udfordringer. Jeg ser hvertfald frem til resten af mit ophold her på højskolen! << Benedikte Bjerg Holst
Display formatting
>> Fitness Personlig Træner linjen har givet mig en ny viden indenfor træning, som jeg ikke ville kunne have fået andre steder. Det er fedt at undervisningen er opbygget på den måde at vi har vores egne "klienter" hver onsdag, hvor vi skal lave træningsprogram og vi skal træne med dem. Her har man alle muligheder for at prøve forskellige ting af, og man får lov at være i coach rollen, så man får massere af erfaring så man føler sig rustet til at bruge fitness personlig træner uddannelsen efter man er færdig på skolen. << Magnus Salomonsen

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Jane Flæng

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
(PÅ BARSELSORLOV)
Jane Flæng har gennem flere år arbejdet i fitnessbranchen med både unge som ældre og har altid fingeren på pulsen. Hun er uddannet på skolen i 2010 og derudover uddannet ernæringsrådgiver, løbe-, kettlebell- og TRX instruktør samt yogalærer. Med sin store erfaring og kandidat i idræt er Jane ansvarlig for skolens fitnesslinjer samt coachunderviser og studievejledning.
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
Navn:

Timmy Ibro Wæxfældt

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: