Hovedfag
44 uger. (indtag aug.)
Elitetræneruddannelse
Styrkeløft eller vægtløftnings træner

Har du en drøm om, at blive Elite træner i Styrkeløft eller Vægtløftning på højeste niveau, så er elitetræneruddannelsen på Aalborg Sportshøjskole måske noget for dig. Et intensivt år – med SL eller VL i teori og praksis. Som uddannet Elitetræner kan du efterfølgende arbejde med både bredde- og eliteidræt.

Styrkeløft eller vægtløftnings træner

Den daglige undervisning foregår sammen med Styrke/fysisk træner linjen. Der vil derudover være forløb hvor man er tilknyttet Specialforbundets bredde og Elitearbejde. Dette arbejde skal dokumenteres i rapport.

Vores elever er ekstremt efterspurgte som trænere i Crossfitbranchen og i eliteidrætsverdenen. Dette er linjen for dig, der enten selv vil være rigtig dygtig til at træne, eller til dig der har ambitioner om at arbejde som Elite træner.

• Styrkeløft og vægtløftning
  • Konkurrence deltagelse
  • Dommeruddannelsen
  • Styrketræning og muskeludholdenhedstræning
  • Træning med maskiner og frie vægte
  • Biomekaniks løfteteknik
  • Aerob- og anaerobtræning
  • Træningsmetodik
  • Plyometri og koordination
  • Træningsorganisation
  • Langtidsplanlægning
  • Træningsteori
  • Arbejdskravs- og kapacitetsanalyser
  • Bevægelighedstestning
  • Trænerroller
  • Praktik i styrke- og vægtløftningslokaler
  • Undervisning i forskellige idrætsgrene og centre
  • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 110 lektioner
  • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 160 lektioner

PodCastLille   I denne podcast handler det om dansk vægtløftning, OL 1992, fremtiden i vægtløftning i Danmark, Kim Lynges træningsfilosofi og hvordan han lærer fra sig på højskolen og meget andet.
Lyt med her 🎙

Rejse til Sydafrika, Stellenbosch (obligatorisk)

I begyndelsen af januar tager linjen 10-14 dage til Sydafrika, nærmere til byen Stellenbosch, ca. 30 km fra Cape Town. Her trænes der ca. 2 gange dagligt og følger udlanske- og danske topatleter indenfor altetikken på banen og i træningscentret samt en række parolympiske atleter. Formålet er at følge eliten på nærmeste hold og høre trænerens analyser og vurdering.

2020DiplomStyrkeVL1

DIF diplomtræneruddannelse (elite)
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for diplomtræneruddannelsen gennem DIF til styrketræner.

44 uger. (indtag aug.)
  • 1. august 2021 - 25. juni 2022 (44 uger)

Mens du går på styrketræner har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

• Adventure til Sydfrankrig (aug.)
  • LaSanta (dec.)
  • Skitur til Passo Tonale i Italien (feb.)
  • Oplev CrossFit et sted i Europa (april)
  • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Rejsen til Sydafrika (Stellenbosch) er obligatorisk, da det er en del af uddannelsen.
Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser

Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat samt højskolebevis.

Indmeldelsesgebyr 1.600 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.525 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.000 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.
Derudover er rejsen til Sydafrika (Stellenbosch) obligatorisk: 13.200 DKK

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

DVF
DIF_LOGO_2013_stor_JPG
Dsf_logo_copy

Hovedfagets opbygning

Uddannelsen er opbygget ved, at du ca. har 7 timers praktisk tilgang til faget om ugen. Derudover undervises du i ca. 8 timers teori. I teoritimerne arbejdes der tematisk indenfor fag og fagområder som psykologi, pædagogik, idrætshistorie, sociologi, anatomi/fysiologi, kost og ernæring, jura, miljø, ledelse m.m. Vælger du styrketræner og fysisk træner, skal du bestå en humanistisk og en naturvidenskabelig opgave, samt udføre en praktisk hovedfagsopgave med efterfølgende eksamen for, at blive uddannet diplomtræner. Eksamen ligger i slutningen af juni og der ligger en ”prøve” eksamen i december.

Endelig kommer du til, at undervise de andre højskoleelever i forskellige typer af træning og derved gøre dig ”stærkere” i undervisningssituationer.

Hovedfag_Elite

Vi rykker dig som træner og menneske

Vi vil udfordre dig gennem alle 44 uger. Hvis man vil videre i sin trænerudvikling er man nødt til at være indstillet på at flytte sig. På uddannelsen sørger vi for du bliver udfordret som menneske, så du bliver tvunget til at tage stilling til bl.a. dine værdier. Vi vil udfordre dig på dine samarbejdsevner og dine sociale kompetencer, så du får redskaber og bliver bedre til at formidle teoretisk og praktisk stof.

2020DiplomStyrkeVL3

Tilmeld Styrkeløft- Vægtløftnings træner

Kim Lynge

Kims kæmpemæssige erfaring i styrketræningsverdenen, gør ham uden sammenligning til en af Danmarks største kapaciteter på området. Jeg kommer oprindeligt fra fiskerbyen Hirtshals, uddannet på Trænerskolen Aalborg og et "hav" af andre steder på kloden. Jeg har været landstræner i Vægtløftning og Styrkeløft, har selv deltaget i OL 1992.