logo_2016
search-button
Navn:

Styrkeløft træner

Yellow label:
Hovedfag
44 uger. (indtag aug.)
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
Styrkeløft træner
Kort beskrivelse:

Har du en drøm om at blive diplomtræner i styrkeløft på højeste niveau? Så er diplomtræner uddannelsen på Aalborg Sportshøjskole lige noget for dig. Her får du et intensivt år med styrkeløft både i teori og praksis. Som uddannet kan du efterfølgende arbejde med både bredde- og eliteidrætten.

Billede:
Styrkeløft træner
Lang beskrivelse:

Diplomtræner linjen indenfor styrkeløft er for dig, der gerne vil have træningsviden til egen træning eller dig der har ambitioner om at arbejde som træner indenfor styrkeløft. Vores elever er ekstremt efterspurgte som trænere i CrossFit branchen og i eliteidrætsverdenen - derfor er der gode muligheder for, at du kan få et arbejde som træner efter dit højskoleophold. Den daglige undervisning på højskolen foregår sammen med styrketræner og fysisk træner linjen. Der vil derudover være et forløb, hvor man er tilknyttet Specialforbundets bredde- og elitearbejde, som skal dokumenteres i en rapport.


På styrkeløft træner arbejder vi bl.a. med:

 • Styrkeløft
 • Konkurrence deltagelse
 • Dommeruddannelsen
 • Styrketræning og muskeludholdenhedstræning
 • Træning med maskiner og frie vægte
 • Biomekaniks løfteteknik
 • Aerob- og anaerobtræning
 • Træningsmetodik
 • Plyometri og koordination
 • Træningsorganisation
 • Langtidsplanlægning
 • Træningsteori
 • Arbejdskravs- og kapacitetsanalyser
 • Bevægelighedstestning
 • Trænerroller
 • Praktik i vores styrkeunivers
 • Undervisning af skolens elever

Rejse til Sydafrika, Stellenbosch (obligatorisk)

I begyndelsen af januar tager diplomtræner linjen 10-14 dage til Sydafrika, nærmere til byen Stellenbosch, ca. 30 km fra Cape Town. Her trænes der ca. 2 gange dagligt og følger udenlandske- og danske topatleter indenfor altetikken på banen og i træningscentret samt en række parolympiske atleter. Formålet er at følge eliten på nærmeste hold og høre trænerens analyser og vurdering.

Bestil brochure

2020DiplomStyrkeVL1

Fakta

Type uddannelse:

DIF diplomtræneruddannelse (elite)
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for diplomtræneruddannelsen gennem DIF til styrketræner.

Varighed:
44 uger. (indtag aug.)
Hvornår / næste indtag:
 • 2. august 2023 - 18. juni 2024 (44 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:

Mens du går på styrkeløft træner har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

 • Fællesrejse til naturskønne Norge (sept.) - Obligatorisk 
 • Kulturrejse til Sri Lanka (okt.)
 • Fagtur til Sydafrika (jan.) - Obligatorisk 
 • Fællesrejse til storbyer (feb.) - Obligatorisk 

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser 

Dokumentation:
Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat samt højskolebevis.
Økonomi:

Indmeldelsesgebyr 2.000 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.695 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.295 DKK pr. uge (prisen falder efter 24 ugers forløb)
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.
Derudover er rejsen til Sydafrika (Stellenbosch) obligatorisk: 14.500 DKK

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

I samarbejde med

Partners logos:
DIF_LOGO_2013_stor_JPG
Lang beskrivelse 2:

2022SL_Traner1

Hovedfagets opbygning

Uddannelsen er opbygget ved, at du ca. har 7 timers praktisk tilgang til faget om ugen. Derudover undervises du i ca. 8 timers teori. I sidefagsblokken fysiologi og træningslærer

 

NySidefagIkonUdenTekst som løber over hele forløbet arbejdes der tematisk indenfor bl.a. følgende fagområder: Åndedræts- og kredsløbsfysiologi, muskelfysiologi, arbejds- og kapacitetsanalyse, testning, ernæring og doping. Mens der i fordybelsesblokken NyFordybelsesfagIkonUdenTekst i efteråret arbejdes med ledelse, pædagogik og psykologi og i foråret arbejdes der med anatomi og skadeslærer. Du kommer også til, at undervise de andre højskoleelever i forskellige typer af træning og derved gøre dig ”stærkere” i undervisningssituationer, når der er interessefag NyInteressefagIkonUdenTekst

 

personlig træner i løbet af ugen. Endelig skal du som en del af uddannelsen også have agility, hvor vi træner eksplosivitet og præcision, så du lærer at bevæge dig hurtigt og elegant i alle planer.

Sidst men ikke mindst skal du bestå en humanistisk og en naturvidenskabelig opgave, samt udføre en praktisk hovedfagsopgave med efterfølgende eksamen for, at blive uddannet diplomtræner. Eksamen ligger i slutningen af juni og der ligger en ”prøve” eksamen i december.

DiplomForlob2022Styrke

Vi rykker dig som træner og menneske

Vi vil udfordre dig gennem alle 44 uger. Hvis man vil videre i sin trænerudvikling er man nødt til at være indstillet på at flytte sig. På uddannelsen sørger vi for du bliver udfordret som menneske, så du bliver tvunget til at tage stilling til bl.a. dine værdier. Vi vil udfordre dig på dine samarbejdsevner og dine sociale kompetencer, så du får redskaber og bliver bedre til at formidle teoretisk og praktisk stof.

2022VLTraner3

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Kim Lynge

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Kims kæmpemæssige erfaring i styrketræningsverdenen, gør ham uden sammenligning til en af Danmarks største kapaciteter på området. Jeg kommer oprindeligt fra fiskerbyen Hirtshals, uddannet på Trænerskolen Aalborg og et "hav" af andre steder på kloden. Jeg har været landstræner i Vægtløftning og Styrkeløft, har selv deltaget i OL 1992.
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: