logo_2016
search-button
Navn:

Vægtløftning træner

Yellow label:
Hovedfag
44 uger. (indtag aug.)
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
Vægtløftning træner
Kort beskrivelse:

Har du en drøm om at blive diplomtræner i vægtløftning på højeste niveau? Så er diplomtræner uddannelsen på Aalborg Sportshøjskole lige noget for dig. Her får du et intensivt år med vægtløftning både i teori og praksis. Som uddannet kan du efterfølgende arbejde med både bredde- og eliteidrætten.

Billede:
Vægtløftning træner
Lang beskrivelse:

Diplomtræner linjen indenfor vægtløftning er for dig, der gerne vil have træningsviden til egen træning eller dig der har ambitioner om at arbejde som træner indenfor vægtløftning. Vores elever er ekstremt efterspurgte som trænere i CrossFit branchen og i eliteidrætsverdenen - derfor er der gode muligheder for, at du kan få et arbejde som træner efter dit højskoleophold. Den daglige undervisning på højskolen foregår sammen med styrketræner og fysisk træner linjen. Der vil derudover være et forløb, hvor man er tilknyttet Specialforbundets bredde- og elitearbejde.


På vægtløftning træner arbejder vi bl.a. med:

 • Vægtløftning
 • Konkurrence deltagelse
 • Dommeruddannelsen
 • Styrketræning og muskeludholdenhedstræning
 • Træning med maskiner og frie vægte
 • Biomekaniks løfteteknik
 • Aerob- og anaerobtræning
 • Træningsmetodik
 • Plyometri og koordination
 • Træningsorganisation
 • Langtidsplanlægning
 • Træningsteori
 • Arbejdskravs- og kapacitetsanalyser
 • Bevægelighedstestning
 • Trænerroller
 • Praktik i vores styrkeunivers
 • Undervisning af skolens elever

Rejse til Sydafrika, Stellenbosch (obligatorisk)

I begyndelsen af januar tager diplomtræner linjen 10-14 dage til Sydafrika, nærmere til byen Stellenbosch, ca. 30 km fra Cape Town. Her trænes der ca. 2 gange dagligt og følger udenlandske- og danske topatleter indenfor altetikken på banen og i træningscentret samt en række parolympiske atleter. Formålet er at følge eliten på nærmeste hold og høre trænerens analyser og vurdering.

Bestil brochure

2022VLTraner2

Fakta

Type uddannelse:

DIF diplomtræneruddannelse (elite)
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for diplomtræneruddannelsen gennem DIF til styrketræner.

Varighed:
44 uger. (indtag aug.)
Hvornår / næste indtag:
 • 2. august 2023 - 18. juni 2024 (44 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:

Mens du går på vægtløftning træner har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

 • Fællesrejse til naturskønne Norge (sept.) - Obligatorisk 
 • Kulturrejse til Sri Lanka (okt.)
 • Fagtur til Sydafrika (jan.) - Obligatorisk 
 • Fællesrejse til storbyer (feb.) - Obligatorisk 

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser 

Dokumentation:
Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat samt højskolebevis.
Økonomi:

Indmeldelsesgebyr 2.000 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.695 DKK pr. uge. 
Herefter falder ugeprisen til 1.295 DKK pr. uge (prisen falder efter 24 ugers forløb)
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

I samarbejde med

Partners logos:
DIF_LOGO_2013_stor_JPG
Lang beskrivelse 2:


Hovedfagets opbygning

Uddannelsen er opbygget ved, at du ca. har 7 timers praktisk tilgang til faget om ugen. Derudover undervises du i ca. 8 timers teori. I sidefagsblokken fysiologi og træningslærer NySidefagIkonUdenTekst som løber over hele forløbet arbejdes der tematisk indenfor bl.a. følgende fagområder: Åndedræts- og kredsløbsfysiologi, muskelfysiologi, arbejds- og kapacitetsanalyse, testning, ernæring og doping. Mens der i fordybelsesblokken NyFordybelsesfagIkonUdenTekst i efteråret arbejdes med ledelse, pædagogik og psykologi og i foråret arbejdes der med anatomi og skadeslærer. Du kommer også til, at undervise de andre højskoleelever i forskellige typer af træning og derved gøre dig ”stærkere” i undervisningssituationer, når der er interessefag NyInteressefagIkonUdenTekst personlig træner i løbet af ugen. Endelig skal du som en del af uddannelsen også have agility, hvor vi træner eksplosivitet og præcision, så du lærer at bevæge dig hurtigt og elegant i alle planer.

Sidst men ikke mindst skal du bestå en humanistisk og en naturvidenskabelig opgave, samt udføre en praktisk hovedfagsopgave med efterfølgende eksamen for, at blive uddannet diplomtræner. Eksamen ligger i slutningen af juni og der ligger en ”prøve” eksamen i december.

DiplomForlob2022Styrke

Vi rykker dig som træner og menneske

Vi vil udfordre dig gennem alle 44 uger. Hvis man vil videre i sin trænerudvikling er man nødt til at være indstillet på at flytte sig. På uddannelsen sørger vi for du bliver udfordret som menneske, så du bliver tvunget til at tage stilling til bl.a. dine værdier. Vi vil udfordre dig på dine samarbejdsevner og dine sociale kompetencer, så du får redskaber og bliver bedre til at formidle teoretisk og praktisk stof.

2022VLTraner4

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting
>> Jeg har valgt at starte på Aalborg Sportshøjskole for at starte på et nyt kapitel i mit liv. Udover at have mere tid til at fokusere på min egen træning, er jeg glad for det sociale miljø, der er på højskolen. Fællesskabet står stærkt og det er fedt at have en masse venner, som man kan træne sammen med hver dag. Det er en vigtig motivation for mig.

Derudover har jeg valgt diplomtræneruddannelsen i vægtløftning, da jeg i forvejen arbejder som selvstændig personlig træner. Ekstra og ny viden er derfor vigtigt for mit fremtidige arbejde i branchen. Til sidst nyder jeg også fortsat mit ungdomsliv på højskolen, som jeg mener er vigtigt for mig at have med, ved siden af den hårde træning til hverdag. << Omed Alam
Display formatting
>> VL diplomuddannelsen på SPH, er noget helt specielt.

Det kombinerer uddannelse med højskolelivet, og det har været den helt rigtige beslutning for mig! Jeg får en meget specifik uddannelse inden for mit eget felt, samtidig med, at jeg får lov til at være sammen med de allerbedste venner hver dag. Jeg kunne ikke ønske mig en bedre hverdag, end den jeg har på SPH.

Så hvis man overvejer en diplomuddannelse her, synes jeg helt klart, at man skal tage springet! Her er fyldt med kompetente undervisere, uforglemmelige oplevelser, og venner for livet.
<< Vanja Elvira Knudsen

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Kim Lynge

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Kims kæmpemæssige erfaring i styrketræningsverdenen, gør ham uden sammenligning til en af Danmarks største kapaciteter på området. Jeg kommer oprindeligt fra fiskerbyen Hirtshals, uddannet på Trænerskolen Aalborg og et "hav" af andre steder på kloden. Jeg har været landstræner i Vægtløftning og Styrkeløft, har selv deltaget i OL 1992.
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: