logo_2016
search-button
Navn:

Styrkeløft

Tagline

Squat, bænkpres og dødløft

Yellow tag:
Styrkeløft
Kort beskrivelse:
Styrkeløft er en sportsgren hvor man dyster i squat, bænkpres og dødløft enten klassisk eller med udstyr. De tre discipliner udgør tilsammen en trekamp, hvor det handler om at løfte så tungt som muligt. På hovedfaget styrkeløft får du sammen med dine højskolekammerater den nødvendige træning og teori for at kunne forbedre din samlede præstation i de tre øvelser.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen lige inden, du er på vej til at slå din egen rekord.

Beskrivelse Ny 1

Uanset om du er en erfaren styrkeløfter eller aldrig har løftet en vægt før, er der plads til dig på holdet. Vi ser potentialet i hver enkelt elev og sørger for, at træningen tilpasses efter niveau for at sikre kontinuerlig udvikling. Tager du et højskoleophold med fokus på styrkeløft, får du den praktiske og teoretiske viden du har brug for, for at kunne forbedre din squat, bænkpres og dødløft. Udover de tekniske elementer i løftene, arbejder vi med elementer som programlægning, tempomanipulation, skadeforebyggende træning og forbedring af dine weak points. På den måde skaber vi de bedste forudsætninger for, at du kan blive en dygtig styrkeløfter.

Men styrkeløft på Aalborg Sportshøjskole handler ikke kun om at løfte tunge vægte – det handler også om at løfte hinanden op. Fællesskabet fylder derfor meget på holdet og det er ikke ualmindeligt med opmuntrende tilråb i frivægtssalen når der skal sættes personlige rekorder. Selv på de dage, hvor udfordringerne virker uovervindelige, er der altid nogle der er klar med en hjælpende hånd eller støtte. At se en højskolekammerat løfte en vægt, de aldrig troede var muligt, eller mestre en teknik, de længe har kæmpet med, skaber glæde for alle.

Så uanset om du er nybegynder eller øvet indenfor styrkeløft, kan vi tilbyde dig træning og sparring, så du kan forbedre dine løft. Selve træningen foregår i skolens Styrkeunivers, som har nogle af landets bedste faciliteter til styrkeløft og anden styrketræning.

Beskrivelse Ny 2 Titel
I styrkeløft arbejder vi bl.a. med
Beskrivelse Ny 2

Squat
Bænkpres
Dødløft
Kendskab til udstyr
Max styrke
Restitution
Programmering
Mental træning
Ernæring
Specialstænger
Accomodating resistance
Autoregulering
Hypertrofi

Overskrift

Styrkeløft tager udgangspunkt i squat, bænkpres og dødløft

Beskrivelse

Så hvad enten du er nybegynder eller elite indenfor styrkeløft, kan vi tilbyde dig træning og sparring i dagligdagen på et meget højt niveau

Billede/video
Udtalelser:
Jeg kan helt klart anbefale Aalborg Sportshøjskole til alle, der elsker at træne. Uanset om du er på eliteniveau, når du starter, eller aldrig har prøvet styrkeløft før, er der plads til alle. Selv havde jeg kun trænet en smule fitness, før jeg begyndte. Derudover er fællesskabet og den personlige udvikling, du oplever på en højskole helt unikt.
Rikke Storgaard Nielsen
Læs hele elevreferencen
Rikke Storgaard Nielsen
Rikke Storgaard Nielsen
Jeg kan helt klart anbefale Aalborg Sportshøjskole til alle, der elsker at træne. Uanset om du er på eliteniveau, når du starter, eller aldrig har prøvet styrkeløft før, er der plads til alle. Selv havde jeg kun trænet en smule fitness, før jeg begyndte. Derudover er fællesskabet og den personlige udvikling, du oplever på en højskole helt unikt.
Før jeg begyndte på Aalborg Sportshøjskole, havde jeg kun trænet badminton og lidt fitness. Siden da har jeg oplevet en enorm udvikling. Man gør fantastiske fremskridt og lærer fra de bedste. Uanset dit udgangspunkt er der noget for alle, selvom du ingen træningserfaring har, når du starter.
Asbjørn Hjort Møller Viuff
Læs hele elevreferencen
Asbjørn Hjort Møller Viuff
Asbjørn Hjort Møller Viuff
Før jeg begyndte på Aalborg Sportshøjskole, havde jeg kun trænet badminton og lidt fitness. Siden da har jeg oplevet en enorm udvikling. Man gør fantastiske fremskridt og lærer fra de bedste. Uanset dit udgangspunkt er der noget for alle, selvom du ingen træningserfaring har, når du starter.
Styrkeløft på Aalborg sportshøjskole er det fedeste! Man udvikler sig rigtig meget og får opbygget en god styrke og dertil kommer et helt fantastisk fælleskab:)
Betina Møller
Betina Møller
Styrkeløft på Aalborg sportshøjskole er det fedeste! Jeg startede ikke på linjen, men skiftede ret hurtigt da jeg fandt ud af at det er en linje for alle, om man kan løfte stangen eller flere 100 kilo, så er der plads til en. Fællesskabet på Styrkeløft er noget helt specielt, alle er gode til at se hinandens sejre og heppe hvis man jagter PR. Mads Friche er en super dygtig lærer som er god til at lære fra sig, så man opnår den helt rigtig teknik i bænkpres, dødløft og squat. Jeg kan klart anbefale linjen for alle! Man udvikler sig rigtig meget og får opbygget en god styrke og dertil kommer et helt fantastisk fælleskab:)
Jeg tog på Aalborg Sportshøjskole for at møde nye mennesker, og få gang I mit sabbatår. Samtidig med at jeg kunne gå op i min træning, og få den rette vejledning. Valget faldt på hovedfaget styrkeløft 🏋️‍♀️ fordi jeg altid har haft en interesse for selve sporten og synes det er spændende, hvor meget tid man kan bruge på at optimere sin teknik i hvert enkelt løft.
Sigurd Lindholm
Sigurd Lindholm
Jeg tog på Aalborg Sportshøjskole for at møde nye mennesker, og få gang I mit sabbatår. Samtidig med at jeg kunne gå op i min træning, og få den rette vejledning. Valget faldt på hovedfaget styrkeløft fordi jeg altid har haft en interesse for selve sporten og synes det er spændende, hvor meget tid man kan bruge på at optimere sin teknik i hvert enkelt løft.

På styrkeløftlinjen lærer vi om forskellige træningsmetoder. Vi giver hinanden feedback på vores træning, og hvordan man udfører de tre øvelser squat, bænkpres, og dødløft. Det er et super fedt hovedfag, hvor der er plads til folk på alle niveauer, og hvor man kan få trænet en masse. Jeg kan mærke at mine løft har forbedret sig en del, da det bare er lettere at få flere kilo på stangen, når man har andre til at se hvad ens svagheder er.

Fakta

Type uddannelse
Varighed
Dokumentation
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.
Hvornår / næste indtag

Hvornår udbydes faget og varigheden
Prøv at sammensæt dit eget ugeskema her på siden 📃💪 blandt de øvrige +45 fag du kan vælge mellem

Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
44 uger
20 uger
Efteråret
Foråret
36 uger
12 uger
Efteråret
Foråret
24 uger
Efteråret
Foråret
12 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Mads Friche

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
er uddannet fra lærerseminariet, samt læst filosofi, læring og forandringsprocesser på AAU. I fritiden konkurrerer Mads i bænkpres på internationale niveau
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

Fitness

Fitness på højskole byder på mere end blot sved på panden og høj puls. Det er et rum, hvor du sammen med dine højskolekammerater tager de første skridt ind i træningsverdenen eller videreudvikler dine eksisterende færdigheder. Med en bred vifte af fitnessdiscipliner bliver du guidet gennem processen med at sætte og nå dine personlige træningsmål, alt imens du befinder dig i et motiverende fællesskab.
Læs mere

Personlig træning

Få din helt egen personlig træner mens du er højskoleelev hos os og få hjælp samt sparring til at nå dine personlige mål.
Læs mere

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024

En verden af sport, fællesskab og uforglemmelige oplevelser!
Læs mere

Styrketræner og fysisk træner

Drømmer du om at blive styrketræner, fysisk træner eller personlig træner på højt niveau? Så er diplomtræner uddannelsen på hovedfaget styrketræner og fysisk træner sikkert lige dig. Her får du et intensivt år med styrketræning - både i teori og praksis. Uddannelsen åbner døre for, at du efter dit højskoleophold kan arbejde indenfor både bredde- og eliteidrætten som styrketræner, fysisk træner eller personlig træner. Foruden den unikke mulighed for at udleve din trænerdrøm, vil du opleve et fællesskab af træningsentusiaster, du kan sparre med både under og efter dit højskoleophold.
Læs mere

Kom du ikke ind på drømmeuddannelsen?

Ikke alle får det ønskede svar på studie
Læs mere

Styrketræning

Brænder du for styrketræning og ønsker at tage din træning til nye højder? I sidefaget får du mulighed for at dykke ned i styrketræning til gavn for din egen træning.
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2025

Spring ind i foråret med et intensivt 12-ugers højskoleforløb
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2025

Start det nye år med fede oplevelser og personlig udvikling
Læs mere

Bænkpres

Bænkpres er den store øvelse for forsiden af overkroppen. Også her aktiveres flere led samtidig, nemlig skulder-, albue- og håndled.
Læs mere

Fitness personlig træner

Brænder du for fitness og drømmer om at hjælpe andre med at nå deres mål? På sidefaget fitness personlig træner forenes teori og praksis på unik vis når du sammen med dine højskolekammerater bliver klædt på til at guide og motivere klienter i fitnesscenteret. Uddannelsen er godkendt af Dansk Idrætsforbund (DIF) og Europe Active (EA), og giver dig mulighed for at varetage jobs som personlig træner efter endt højskoleophold.
Læs mere

Idrætshøjskole vs. Sportshøjskole – hvad er forskellen?

To ord kan sagtens have samme betydning. Det er tilfældet med begreberne idrætshøjskole og sportshøjskole.
Læs mere

Vægtløftning

I vægtløftning arbejdes der primært med øvelser og programmer, der skal være med til at forbedre teknikken i de to discipliner træk (snatch) og stød (clean and jerk), som tilsammen udgør den såkaldte tokamp. Med vægtløftning på Aalborg Sportshøjskole, får du sammen med dine højskolekammerater en varieret træning med fokus på forbedring af dine tekniske færdigheder indenfor vægtløftning.
Læs mere

Åbent hus 16. august 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Yoga

Interessefaget yoga er både for dig der elsker yoga og dig der ønsker et pusterum i hverdagen med tid til ro og fordybelse. Sammen med dine højskolekammerater bliver du kastet ud i forskellige meditationsøvelser og yogastillinger for at øge din kropsbevidsthed, gøre dig mere smidig og skabe større harmoni mellem din krop og dit sind.
Læs mere

Dødløft

Dødløft er endnu en af de store multiøvelser, som bør indgå i et hvert styrketræningsprogram
Læs mere

Åbent hus 13. september 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Gammel elevstævne

Gør dig klar til en uforglemmelig lørdag, den 31. august!
Læs mere

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

Oplev Aalborg Sportshøjskole - Dit springbræt til sport og storbyliv i september!
Læs mere

CrossFit

CrossFit er en funktionel, intensiv og varieret træningsform, hvor man arbejder med hele kroppen. På hovedfaget CrossFit bliver du præsenteret for alle aspekter af CrossFit: cardio, styrke, vægtløftning og gymnastiske øvelser. Der er plads til alle uanset niveau og fællesskabet er helt i top når vi sammen giver den gas i et hav af udfordrende workouts.
Læs mere

Squat

Ser vi bort fra nogle af de olympisk inspirerede løft som råtræk og frivend, er squat nok den mest komplekse øvelse indenfor styrketræning.
Læs mere