logo_2016
search-button
Navn:

Styrketræner og fysisk træner

Tagline

Bliv uddannet styrketræner, fysisk træner og personlig træner på højskole

Yellow tag:
Styrketræner og fysisk træner
Kort beskrivelse:
Drømmer du om at blive styrketræner, fysisk træner eller personlig træner på højt niveau? Så er diplomtræner uddannelsen på hovedfaget styrketræner og fysisk træner sikkert lige dig. Her får du et intensivt år med styrketræning - både i teori og praksis. Uddannelsen åbner døre for, at du efter dit højskoleophold kan arbejde indenfor både bredde- og eliteidrætten som styrketræner, fysisk træner eller personlig træner. Foruden den unikke mulighed for at udleve din trænerdrøm, vil du opleve et fællesskab af træningsentusiaster, du kan sparre med både under og efter dit højskoleophold.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen, når man selv har klienter og skal træne andre.

Beskrivelse Ny 1

Vores hovedfag styrketræner og fysisk træner er både for dig, der ønsker at tage din egen træning til nye højder og dig, der har ambitioner om at arbejde som styrketræner, fysisk træner eller personlig træner. Vores elever er ekstremt efterspurgte som personlige trænere i fitnessbranchen og i eliteidrætsverdenen som fysiske trænere, så der er gode muligheder for at udleve din trænerdrøm efter endt højskoleophold.

Diplomtræner uddannelsen strækker sig over et intenst år, hvor du sammen med dine højskolekammerater vil opnå den teoretiske og praktiske viden, der er nødvendig for at nå dine mål - uanset om det er at højne din egen træning eller guide andre mod succes som styrketræner, fysisk træner eller personlig træner. Og hvis du drømmer om en videregående uddannelse til fysioterapeut, ergoterapeut eller vil læse idræt på universitetet, er uddannelsen ligeledes det perfekte springbræt.

Så uanset om du drømmer om at blive styrketræner, fysisk træner eller personlig træner, eller vil tage din egen træning til nye højder, er hovedfaget styrketræner og fysisk træner sikkert lige dig!

Beskrivelse Ny 2 Titel
På Styrketræner og Fysisk træner arbejder vi bl.a. med
Beskrivelse Ny 2

Styrketræning og muskeludholdenhedstræning
Styrkeløft og vægtløftning
Træning med maskiner og frie vægte
Biomekanisk løfteteknik
Aerob- og anaerob træning
Træningsmetodik
Plyometri og koordination
Træningsorganisation
Langtidsplanlægning
Træningsteori
Arbejdskravs- og kapacitetsanalyser
Bevægelighedstestning
Trænerroller (personlig træner, fysisk træner og styrketræner)
Praktik i styrke- og vægtløftningslokaler
Undervisning i forskellige idrætsgrene og centre
Kendskab til brugen af Exorlive

Overskrift

Styrketræner og fysisk træner

Beskrivelse

Har du en drøm om at blive personlig træner i fysisk træning og styrketræning på højt niveau?

Billede/video
Udtalelser:
Man bliver klogere mht. træning, da man bedre forstår sammenhængene, hvilket man kan anvende både for sig selv men også for andre. Det er en dejlig udfordring og ekstra gave man endelig skal tage med 😁🙂
Pia Dyrlund-Lagadec
Læs hele elevreferencen
Pia Dyrlund-Lagadec
Pia Dyrlund-Lagadec
Jeg har valgt at uddanne mig som fysisk træner på Aalborg Sportshøjskole, fordi uddannelsen åbner op for mange muligheder og er en af de mest anerkendte uddannelser i Danmark. Man lærer en masse teori, som man derefter anvender og underviser i. Man udvikler sig løbende, både fysisk og mentalt.

Det er en rigtig god fornemmelse, at kunne mestre styrketræning og kunne give denne viden videre alt imens man løbende lærer fra de andre.
Man skal igennem mange hovedfagstimer med Kim Lynge, som selv er en dygtig træner og tidligere atlet med stor erfaring. Den humanistiske og naturvidenskabelige blok er også meget spændende, der lærer man om det fysiologiske og psykiske, som giver en rigtig god bagage for at blive en god træner. Jeg har haft et rigtigt godt år med søde holdkammerater, der hjælper og støtter hinanden.

Så jeg synes helt bestemt at man altid skal overveje at tage fysisk træner uddannelsen, når man vælger at tage 1 år på Aalborg Sportshøjskole. Det er en kæmpe bonus.

Man bliver klogere mht. træning, da man bedre forstår sammenhængene, hvilket man kan anvende både for sig selv men også for andre.
Det er en dejlig udfordring og ekstra gave man endelig skal tage med 😁🙂

Fakta

Type uddannelse

DIF diplomtræneruddannelse (elite)
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for diplomtræneruddannelsen gennem DIF til styrketræner.

Varighed
Dokumentation
Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat samt højskolebevis.
Hvornår / næste indtag

Hvornår udbydes faget og varigheden
Prøv at sammensæt dit eget ugeskema her på siden 📃💪 blandt de øvrige +45 fag du kan vælge mellem

Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
44 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Kim Lynge

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
kæmpemæssige erfaring i styrketræningsverdenen, gør ham uden sammenligning til en af Danmarks største kapaciteter på området
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

CrossFit

CrossFit er en funktionel, intensiv og varieret træningsform, hvor man arbejder med hele kroppen. På hovedfaget CrossFit bliver du præsenteret for alle aspekter af CrossFit: cardio, styrke, vægtløftning og gymnastiske øvelser. Der er plads til alle uanset niveau og fællesskabet er helt i top når vi sammen giver den gas i et hav af udfordrende workouts.
Læs mere

Idrætshøjskole vs. Sportshøjskole – hvad er forskellen?

To ord kan sagtens have samme betydning. Det er tilfældet med begreberne idrætshøjskole og sportshøjskole.
Læs mere

Arme

Armene bruges meget i dagligdagen, alt lige fra at skrive, handle ind og til styrketræning – armene er med i det hele.
Læs mere

Bryst

Brystmuskulaturen er en af de større muskler i menneskekroppen og derfor vigtig at træne.
Læs mere

Vægtløftning

I vægtløftning arbejdes der primært med øvelser og programmer, der skal være med til at forbedre teknikken i de to discipliner træk (snatch) og stød (clean and jerk), som tilsammen udgør den såkaldte tokamp. Med vægtløftning på Aalborg Sportshøjskole, får du sammen med dine højskolekammerater en varieret træning med fokus på forbedring af dine tekniske færdigheder indenfor vægtløftning.
Læs mere

Åbent hus 16. august 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Ryg

Du har sikkert ofte hørt, at det er vigtigt at løfte rigtigt, ellers ødelægger du din ryg.
Læs mere

Frivend (power clean)

Frivend bruges hovedsagligt den store sædemuskel ,hasemusklerne, lægmuskulaturen, skuldermuskulaturen og kappemusklen.
Læs mere

Maskiner vs. frie vægte

Der er mange meninger vedrørende om man skal træne i maskiner eller med frivægte. Mange sværger til træning i maskiner, fordi de her føler en intens fokuseret stimulering i den pågældende muskel, der arbejder.
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2025

Spring ind i foråret med et intensivt 12-ugers højskoleforløb
Læs mere

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

Oplev Aalborg Sportshøjskole - Dit springbræt til sport og storbyliv i september!
Læs mere

Skulder

Skuldrene fungerer som et slags bindeled mellem arme, ryg og bryst. Derfor er det vigtigt at træne dine skuldre, så du undgår skader.
Læs mere

Ben

Styrketræning af benene er vigtigt, da de er vægtbærerende for din krop. Derfor er det også vigtigt at have styrke i dem.
Læs mere

Fitness personlig træner

Brænder du for fitness og drømmer om at hjælpe andre med at nå deres mål? På sidefaget fitness personlig træner forenes teori og praksis på unik vis når du sammen med dine højskolekammerater bliver klædt på til at guide og motivere klienter i fitnesscenteret. Uddannelsen er godkendt af Dansk Idrætsforbund (DIF) og Europe Active (EA), og giver dig mulighed for at varetage jobs som personlig træner efter endt højskoleophold.
Læs mere

Kom du ikke ind på drømmeuddannelsen?

Ikke alle får det ønskede svar på studie
Læs mere

Opbygning af dit træningsprogram

Opbygningen af dit træningsprogram kan gøres på rigtig mange forskellige måder. Det hele afhænger af, præcis hvad det er, du vil med din træning, din erfaring inden for styrketræning samt hvor langt du er rent formmæssigt. I dette afsnit får du nogle vejledende og generelle retningslinier.
Læs mere

Råtræk (Power snatch)

Råtræk er komplekst øvelser. Hvor bl.a. den store sædemuskel, hasemusklerne, lægmuskulaturen og skuldermuskulaturen bruges
Læs mere

Åbent hus 13. september 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024

En verden af sport, fællesskab og uforglemmelige oplevelser!
Læs mere

Fitness

Fitness på højskole byder på mere end blot sved på panden og høj puls. Det er et rum, hvor du sammen med dine højskolekammerater tager de første skridt ind i træningsverdenen eller videreudvikler dine eksisterende færdigheder. Med en bred vifte af fitnessdiscipliner bliver du guidet gennem processen med at sætte og nå dine personlige træningsmål, alt imens du befinder dig i et motiverende fællesskab.
Læs mere

Personlig træning

Få din helt egen personlig træner mens du er højskoleelev hos os og få hjælp samt sparring til at nå dine personlige mål.
Læs mere

Styrkeløft

Styrkeløft er en sportsgren hvor man dyster i squat, bænkpres og dødløft enten klassisk eller med udstyr. De tre discipliner udgør tilsammen en trekamp, hvor det handler om at løfte så tungt som muligt. På hovedfaget styrkeløft får du sammen med dine højskolekammerater den nødvendige træning og teori for at kunne forbedre din samlede præstation i de tre øvelser.
Læs mere

Protein

Du har nok hørt en del udsagn om indtag af protein og ikke mindst mængderne af protein, der skal spises for at få et optimalt træningsresultat.
Læs mere

Stødvend (Clean)

I denne øvelse bruges hovedsagligt den store sædemuskel, hasemusklerne, lægmuskulaturen, skuldermuskulaturen og kappemusklen
Læs mere

Styrketræning

Brænder du for styrketræning og ønsker at tage din træning til nye højder? I sidefaget får du mulighed for at dykke ned i styrketræning til gavn for din egen træning.
Læs mere

Træningsdagbog

Notere din egen træning ned for på denne måde, at kunne optimere træningen i forhold til at få bedst muligt udbytte af den.
Læs mere

Yoga

Interessefaget yoga er både for dig der elsker yoga og dig der ønsker et pusterum i hverdagen med tid til ro og fordybelse. Sammen med dine højskolekammerater bliver du kastet ud i forskellige meditationsøvelser og yogastillinger for at øge din kropsbevidsthed, gøre dig mere smidig og skabe større harmoni mellem din krop og dit sind.
Læs mere

Dødløft

Dødløft er endnu en af de store multiøvelser, som bør indgå i et hvert styrketræningsprogram
Læs mere

Når du vil være blandt de bedste trænere

Aalborg Sportshøjskole tilbyder en række træneruddannelser / personlig træner uddannelser indenfor forskellige områder – her på siden giver vi et overblik over niveauerne og deres formål.
Læs mere

Squat

Ser vi bort fra nogle af de olympisk inspirerede løft som råtræk og frivend, er squat nok den mest komplekse øvelse indenfor styrketræning.
Læs mere

Gammel elevstævne

Gør dig klar til en uforglemmelig lørdag, den 31. august!
Læs mere

Coretræning - core-/kropsstammetræning

Kropsstammen (coren) er musklerne i og omkring rygsøjlen, lænden, hoften og abdomen (maven), som er vigtig at træne.
Læs mere

Bænkpres

Bænkpres er den store øvelse for forsiden af overkroppen. Også her aktiveres flere led samtidig, nemlig skulder-, albue- og håndled.
Læs mere

Træk (Snatch)

Denne øvelse bruger hovedsagligt den store sædemuskel, hasemusklerne, lægmuskulaturen, skuldermuskulaturen, kappemusklen.
Læs mere

Øvre ryg

Træningen af musklerne i den øvre ryg er vigtig, da det kan være med til at forhindre eller formindske gener ved skader i skulderen og nakken.
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2025

Start det nye år med fede oplevelser og personlig udvikling
Læs mere