logo_2016
search-button
Overskrift:

Bryst

Kort beskrivelse:

Brystmuskulaturen er en af de større muskler i menneskekroppen og derfor vigtig at træne.

Oversigtsbillede:
Bryst
Beskrivelse:

Hvorfor træne bryst?

Brystmuskulaturen er en af de større muskler i menneskekroppen, som er med til at holde armene fast til overkroppen samtidig med at den er aktiv i skulderarbejdet. Det er derfor vigtigt at træne denne del af kroppen, da det er med til at skabe stabilitet omkring skulderen, og samtidig give modvægt mod musklerne i den øvre ryg.

Hvilke muskler er i brug?

Ved brysttræning bruger du hovedsageligt den store brystmuskel (Pectoralis major). Herudover bruges den trehovedet armstrækker (Triceps brachii), den savtakkede brystmuskel (Serratus), skuldermusklerne (Deltoideus), albuemusklen (Anconeus) samt den lille brystmuskel (Pectoralis minor).


Hvordan træner man brystet?

En af de øvelser der træner brystet er pres med håndvægte (Dumbbell press). Denne øvelse går på brystmuskulaturen (Pectoralis major), den trehovedet armstrækker (Triceps brachii) og skuldermuskulaturen (Deltoideus) og udføres således:

  • Billede 1: Lig på bænken med armene strakt op i vejret. Håndvægtene i hænderne. Fødderne solidt plantet i gulvet, med god bredde imellem. 
  • Billede 2: Før langsomt og kontrolleret armene ned mens du bøjer i albueleddet.
  • Billede 3: Bevægelsen fortsættes indtil vægtene er på højde med brystkassen. Armene må ikke komme så langt ned, at der slappes af. 
  • Billede 4: Herefter føres armene langsomt og kontrolleret op.
  • Billede 5: Bevægelsen fortsættes indtil vægtene rører hinanden igen, hvor udgangspositionen er nået.

Kommentarer

Kommentarer:

Anbefalinger til dig

Anbefalinger: