logo_2016
search-button
Overskrift:

Bryst

Kort beskrivelse:

Brystmuskulaturen er en blandt de større muskler i menneskekroppen.

Oversigtsbillede:
Bryst
Beskrivelse:

Hvorfor træne bryst

Brystmuskulaturen er en blandt de større muskler i menneskekroppen. Den er med til at holde armene fast til overkroppen, samtidig med at den er aktiv i skulderarbejdet. Det er derfor vigtigt at træne denne del af kroppen, da det er med til at skabe stabilitet omkring skulderen, og samtidig giver modvægt mod musklerne i den øvre ryg.

Hvilke muskler er i brug

Ved brysttræning bruger du hovedsaligt den store brystmuskel (Pectoralis major). Herudover kan den trehovede armstrækker (Triceps brachii), den savtakkede brystmuskel (Serratus), skuldermusklerne (Deltoideus), albuemusklen (Anconeus), samt den lille brystmuskel (Pectoralis minor).

Pres med håndvægte (Dumbbell press): Denne øvelse går på brystmuskulaturen (Pectoralis major), den trehovede armstrækker (Triceps brachii) og skuldermuskulaturen (Deltoideus)

  • Billede 1: Lig på bænken med armene strakt op i vejret. Håndvægtene i hænderne. Fødderne solidt plantet i gulvet, med god bredde imellem. 
  • Billede 2: Før langsomt og kontrolleret armene ned mens du bøjer i albueleddet.
  • Billede 3: Bevægelsen fortsættes indtil vægtene er på højde med brystkassen. Armene må ikke komme så langt ned, at der slappes af. 
  • Billede 4: Herefter føres armene langsomt og kontrolleret op.
  • Billede 5: Bevægelsen fortsættes indtil vægtene rører hinanden igen, hvor udgangspositionen er nået.
Kommentarer

Kommentarer:

Anbefalinger til dig

Anbefalinger:
SENESTE
MEST POPULÆRE