logo_2016
search-button
Navn:

Styrketræning

Tagline

Lær om styrketræning i teori og praksis

Yellow tag:
Styrketræning
Kort beskrivelse:
Brænder du for styrketræning og ønsker at tage din træning til nye højder? I sidefaget får du mulighed for at dykke ned i styrketræning til gavn for din egen træning.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen af at møde nye mennesker der har samme interesse 

Beskrivelse Ny 1

I sidefaget styrketræning kombineres teori og praksis på bedste vis når du sammen med dine højskolekammerater fordyber dig i forskellige træningsprincipper og programlægning for derefter at teste det på egen krop. Vi kommer omkring alt fra træning med egen kropsvægt, maskiner og frie vægte til tungere træning som styrkeløft og vægtløftning. Uanset om du er en passioneret træningsnørd eller nysgerrig begynder, er der plads til dig på holdet. Det vigtigste er, at du er motiveret for styrketræning og er klar på at give den gas i den praktiske såvel som teoretiske del af undervisningen.

Vil du være personlig træner i styrketræning (gælder kun i efteråret)?
Sidefaget styrketræning giver dig også mulighed for at tage din passion et skridt videre og uddanne dig til personlig træner indenfor styrketræning. Instruktøruddannelsen er godkendt af Dansk Idrætsforbund (DIF) og kvalificerer dig til at varetage jobs som personlig træner i både motionscentre og sportsklubber efter endt højskoleophold. Undervejs i uddannelsen vil du omsætte teori til praksis når du skal agere personlig træner for dine højskolekammerater. På den måde bliver du klædt på til at motivere og guide andre til at nå deres mål, så du kan gå herfra som en dygtig personlig træner. Instruktøruddannelsen er ikke et krav for at vælge sidefaget styrketræning, så du kan sagtens være med, hvis du blot elsker styrketræning og ønsker at fokusere på den del. 

Beskrivelse Ny 2 Titel
På Styrketræning arbejder vi bl.a. med
Beskrivelse Ny 2

Styrketræningsprincipper 
Hypertrofi 
Eksplosiv træning 
Træning med frie vægte
Træning i maskiner 
Træning med elastikker og kæder
Træning med egen kropsvægt
Styrkeløft 
Vægtløftning 
Programlægning 
Formidling 
Idrætshistorie

Overskrift

I styrketræning arbejder vi hovedsageligt med frie vægte, maskiner og kropsvægt

Beskrivelse

Styrketræning er for alle nybegyndere som rutinerede

Billede/video
Udtalelser:
Sidefaget Styrketræning giver en grundlæggende forståelse for træningsplanlægning og sportsspecifik træning. Desuden stifter man bekendtskab med både styrkeløft og vægtløftning, som er omdrejningspunkterne i den praktiske undervisning.
Adam Engsig Karsø
Læs hele elevreferencen
Adam Engsig Karsø
Adam Engsig Karsø
Sidefaget Styrketræning giver en grundlæggende forståelse for træningsplanlægning og sportsspecifik træning. Desuden stifter man bekendtskab med både styrkeløft og vægtløftning, som er omdrejningspunkterne i den praktiske undervisning.
Jeg har sidefaget Styrketræning på Aalborg Sportshøjskole, hvor jeg er igang med at tage DIF træner 2 uddannelsen. Jeg er super glad for at have valgt Styrketræning som sidefag, da vores undervisning giver mig et rigtig godt grundlag for at kunne arbejde med personlig træning i fremtiden.
Etna Dohn
Etna Dohn
Jeg har sidefaget Styrketræning på Aalborg Sportshøjskole, hvor jeg er igang med at tage DIF træner 2 uddannelsen. Undervisningen består både af en teoretisk og praktisk del, hvor vi arbejder med at forstå de grundlæggende principper og metoder indenfor styrketræning. I den praktiske undervisning berører vi forskellige træningsformer, såsom træning med elastikker, frie vægte og maskiner. I den teoretiske del går vi bl.a. i dybden med programlægning og kroppens påvirkning af styrketræning. Jeg er super glad for at have valgt Styrketræning som sidefag, da vores undervisning giver mig et rigtig godt grundlag for at kunne arbejde med personlig træning i fremtiden.

Fakta

Type uddannelse

DIF træner 1 eller DIF træner 2 uddannelse
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF), Dansk Vægtløftnings-Forbund og Dansk Styrkeløft Forbund og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for enten træner 1 træner eller træner 2 uddannelsen gennem DIF.

Varighed
Dokumentation
Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat.
Hvornår / næste indtag

Hvornår udbydes faget og varigheden
Prøv at sammensæt dit eget ugeskema her på siden 📃💪 blandt de øvrige +45 fag du kan vælge mellem

Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
8 uger
Efteråret
Foråret
12 uger
Efteråret
Foråret
12 uger
Efteråret
Foråret
12 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Kim Lynge

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
kæmpemæssige erfaring i styrketræningsverdenen, gør ham uden sammenligning til en af Danmarks største kapaciteter på området
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
Navn:

Rasmus Horslev

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Passionen for CrossFit blev vækket da han selv var elev. Siden har Rasmus dyrket både CrossFit og Vægtløftning på et internationalt konkurrence plan
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

Stødvend (Clean)

I denne øvelse bruges hovedsagligt den store sædemuskel, hasemusklerne, lægmuskulaturen, skuldermuskulaturen og kappemusklen
Læs mere

Squat

Ser vi bort fra nogle af de olympisk inspirerede løft som råtræk og frivend, er squat nok den mest komplekse øvelse indenfor styrketræning.
Læs mere

Bænkpres

Bænkpres er den store øvelse for forsiden af overkroppen. Også her aktiveres flere led samtidig, nemlig skulder-, albue- og håndled.
Læs mere

Maskiner vs. frie vægte

Der er mange meninger vedrørende om man skal træne i maskiner eller med frivægte. Mange sværger til træning i maskiner, fordi de her føler en intens fokuseret stimulering i den pågældende muskel, der arbejder.
Læs mere

Ryg

Du har sikkert ofte hørt, at det er vigtigt at løfte rigtigt, ellers ødelægger du din ryg.
Læs mere

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

Oplev Aalborg Sportshøjskole - Dit springbræt til sport og storbyliv i september!
Læs mere

Bryst

Brystmuskulaturen er en af de større muskler i menneskekroppen og derfor vigtig at træne.
Læs mere

Fitness

Fitness på højskole byder på mere end blot sved på panden og høj puls. Det er et rum, hvor du sammen med dine højskolekammerater tager de første skridt ind i træningsverdenen eller videreudvikler dine eksisterende færdigheder. Med en bred vifte af fitnessdiscipliner bliver du guidet gennem processen med at sætte og nå dine personlige træningsmål, alt imens du befinder dig i et motiverende fællesskab.
Læs mere

Gammel elevstævne

Gør dig klar til en uforglemmelig lørdag, den 31. august!
Læs mere

Vægtløftning

I vægtløftning arbejdes der primært med øvelser og programmer, der skal være med til at forbedre teknikken i de to discipliner træk (snatch) og stød (clean and jerk), som tilsammen udgør den såkaldte tokamp. Med vægtløftning på Aalborg Sportshøjskole, får du sammen med dine højskolekammerater en varieret træning med fokus på forbedring af dine tekniske færdigheder indenfor vægtløftning.
Læs mere

Frivend (power clean)

Frivend bruges hovedsagligt den store sædemuskel ,hasemusklerne, lægmuskulaturen, skuldermuskulaturen og kappemusklen.
Læs mere

Styrketræner og fysisk træner

Drømmer du om at blive styrketræner, fysisk træner eller personlig træner på højt niveau? Så er diplomtræner uddannelsen på hovedfaget styrketræner og fysisk træner sikkert lige dig. Her får du et intensivt år med styrketræning - både i teori og praksis. Uddannelsen åbner døre for, at du efter dit højskoleophold kan arbejde indenfor både bredde- og eliteidrætten som styrketræner, fysisk træner eller personlig træner. Foruden den unikke mulighed for at udleve din trænerdrøm, vil du opleve et fællesskab af træningsentusiaster, du kan sparre med både under og efter dit højskoleophold.
Læs mere

Skulder

Skuldrene fungerer som et slags bindeled mellem arme, ryg og bryst. Derfor er det vigtigt at træne dine skuldre, så du undgår skader.
Læs mere

Åbent hus 13. september 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Opbygning af dit træningsprogram

Opbygningen af dit træningsprogram kan gøres på rigtig mange forskellige måder. Det hele afhænger af, præcis hvad det er, du vil med din træning, din erfaring inden for styrketræning samt hvor langt du er rent formmæssigt. I dette afsnit får du nogle vejledende og generelle retningslinier.
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2025

Spring ind i foråret med et intensivt 12-ugers højskoleforløb
Læs mere

Kom du ikke ind på drømmeuddannelsen?

Ikke alle får det ønskede svar på studie
Læs mere

CrossFit

CrossFit er en funktionel, intensiv og varieret træningsform, hvor man arbejder med hele kroppen. På hovedfaget CrossFit bliver du præsenteret for alle aspekter af CrossFit: cardio, styrke, vægtløftning og gymnastiske øvelser. Der er plads til alle uanset niveau og fællesskabet er helt i top når vi sammen giver den gas i et hav af udfordrende workouts.
Læs mere

Åbent hus 16. august 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Råtræk (Power snatch)

Råtræk er komplekst øvelser. Hvor bl.a. den store sædemuskel, hasemusklerne, lægmuskulaturen og skuldermuskulaturen bruges
Læs mere

Styrkeløft

Styrkeløft er en sportsgren hvor man dyster i squat, bænkpres og dødløft enten klassisk eller med udstyr. De tre discipliner udgør tilsammen en trekamp, hvor det handler om at løfte så tungt som muligt. På hovedfaget styrkeløft får du sammen med dine højskolekammerater den nødvendige træning og teori for at kunne forbedre din samlede præstation i de tre øvelser.
Læs mere

Yoga

Interessefaget yoga er både for dig der elsker yoga og dig der ønsker et pusterum i hverdagen med tid til ro og fordybelse. Sammen med dine højskolekammerater bliver du kastet ud i forskellige meditationsøvelser og yogastillinger for at øge din kropsbevidsthed, gøre dig mere smidig og skabe større harmoni mellem din krop og dit sind.
Læs mere

Arme

Armene bruges meget i dagligdagen, alt lige fra at skrive, handle ind og til styrketræning – armene er med i det hele.
Læs mere

Træningsdagbog

Notere din egen træning ned for på denne måde, at kunne optimere træningen i forhold til at få bedst muligt udbytte af den.
Læs mere

Træk (Snatch)

Denne øvelse bruger hovedsagligt den store sædemuskel, hasemusklerne, lægmuskulaturen, skuldermuskulaturen, kappemusklen.
Læs mere

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024

En verden af sport, fællesskab og uforglemmelige oplevelser!
Læs mere

Coretræning - core-/kropsstammetræning

Kropsstammen (coren) er musklerne i og omkring rygsøjlen, lænden, hoften og abdomen (maven), som er vigtig at træne.
Læs mere

Dødløft

Dødløft er endnu en af de store multiøvelser, som bør indgå i et hvert styrketræningsprogram
Læs mere

Ben

Styrketræning af benene er vigtigt, da de er vægtbærerende for din krop. Derfor er det også vigtigt at have styrke i dem.
Læs mere

Protein

Du har nok hørt en del udsagn om indtag af protein og ikke mindst mængderne af protein, der skal spises for at få et optimalt træningsresultat.
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2025

Start det nye år med fede oplevelser og personlig udvikling
Læs mere

Når du vil være blandt de bedste trænere

Aalborg Sportshøjskole tilbyder en række træneruddannelser / personlig træner uddannelser indenfor forskellige områder – her på siden giver vi et overblik over niveauerne og deres formål.
Læs mere

Øvre ryg

Træningen af musklerne i den øvre ryg er vigtig, da det kan være med til at forhindre eller formindske gener ved skader i skulderen og nakken.
Læs mere

Personlig træning

Få din helt egen personlig træner mens du er højskoleelev hos os og få hjælp samt sparring til at nå dine personlige mål.
Læs mere

Fitness personlig træner

Brænder du for fitness og drømmer om at hjælpe andre med at nå deres mål? På sidefaget fitness personlig træner forenes teori og praksis på unik vis når du sammen med dine højskolekammerater bliver klædt på til at guide og motivere klienter i fitnesscenteret. Uddannelsen er godkendt af Dansk Idrætsforbund (DIF) og Europe Active (EA), og giver dig mulighed for at varetage jobs som personlig træner efter endt højskoleophold.
Læs mere