Faciliteter

Vi har nogle af landets bedste faciliteter: Idrætshaller, svømmehal, ridecenter, springhal, klatreunivers, atletikstadion, nogle af Danmarks bedste MTB spor, limfjorden, Vestre Fjordparken samt Danmarks bedste træningscenter indenfor styrketræning, CrossFit og vægtløftning.

Map data:
Map data:
Map data:
Map data:
Map data:
Map data:
Map data:
Map data:
Map data:
Map data:
Map data:
Map data:
Map data:
Map data:
Map data:
Map data:
Map data:
Map data:
Map data:

Derudover får du mulighed for at se topidræt i Aalborg idenfor alle sportsgrene. Vi er desuden så privilegerede at ligge inde midt i en storby – fem minutters gang fra Aalborg midtby. Ved en så central placering af skolen, giver det også muligheder for eleverne, når man har fri fra undervisningen. Du kan således opleve Aalborgs mange butikker, musik, kulturliv, natteliv og al byens øvrige liv.


Indendørs

Biograf
I skolens hovedbygning har vi en mindre hyggelig biograf, som aktivt bliver brugt om aften og i weekenderne til diverse film og serier. Ellers bliver spillekonsollen koblet til og så der games.

2020Biograf

Esportslokalet
I skolens hovedbygning finder du også skolens esports lokale, hvor esportslinjen holder til - går du ikke på linjen og PC'erne ikke er optaget, må du selvfølgelig også gerne prøve  

2019Skolen2

Design
I skolens hovedbygning finder du også skolens designlokale hvor de kreative udfolder sig. Designlokalet står også til rådighed i din fritid, så du kan færdiggøre de hjemmelavet ”gaver” :)

2020Design

Gymnastiksal
Vi har en mindre gymnastiksal på skolen hvor der laves alle former for aktiviteter. Gymnastiksalen kan benyttes når du har fri til alle former for sportslige aktiviteter.

Gymnastiksal

Hal1 og 2
Begge haller er i håndbold-størrelse og er placeret lige overfor skolen ved Aalborg Stadion. Hal 2 er en almindelig hal. Hal 1 er hal med plads til 2500 tilskuere. Vi bruger begge haller til vores undervisning, og derudover har vi tider om aftenen til frivilligt idræt. 

Hal12020Hal

Klatrefaciliteter
Har du klatring på dit skema, benytter vi vores egen faciliteter som er beliggende i skolens nye klatre- og styrkeunivers som vi tog i brug efteråret 2018. Her findes klatrefacilitet til sportsklatring og indendørs bouldering faciliteter.

2019Klatring242019Klatring192019Klatring15Klatring2020_1Klatring2020_2Klatring2020_3

Musiklokale
I vores musiklokale kan du udleve drømmen som eks. trommeslager, sanger eller guitarist. Musiklokalet kan benyttes når du har fri for din undervisning. 

Musik

Spinning
I forbindelse med gymnastiksalen findes vores spinningsal. I spinning findes en række cykler og repo til instruktøren. Spinning kan benyttes har du har fri for din undervisning, så du kan få sved på panden.

spinning

Springhal
På Aalborg Sportshøjskole har vi adgang til Team Danmarks Springhal, som ligger på den anden side af vejen. Hal 3 - i daglig tale - er blandt Danmarks bedste gymnastikhaller og indeholder alt lige fra springgrav til diverse faste opstillinger til Idrætsgymnastik.

2020Springgymanstik12020Springgymanstik2

Svømmehal
300 meter fra skolen ligger Haraldslund, der er nyindrettet svømmehal med 25 meter bassin,
1 m og 3 m vipper og varmtvandsbassin. Svømmehallen bruger vi dels til undervisningen, ligesom vi, hver søndag aften, har hallen for os selv til at lave de aktiviteter, vi har lyst til.

Svommehal

Træningscenter
Når du er elev på Aalborg Sportshøjskole vil du komme til, at træne i skolens træningscenter, dagligt tale SPH-Gym. SPH-Gym er et skolens træningscenter dedikeret til CrossFit, styrketræning og vægtløftning. Træningscentret er helt ny og vi tog centret i brug efteråret 2018. Træningscentret er beliggende 20 meter fra hvor du bor. I træningscentret er der frivægtudstyr af mærket Eleiko, strongman udstyr, maskiner af mærket og Hammer Strength og Life Fitness og divers cardio udstyr, bl.a. Concept 2 rormaskiner. Du har adgang til træningscentret alle ugens dage 24 timer i døgnet.

KlatreStyrkeunivers2020CrossFit2020_1CrossFit2020_2Frivagtsal2020_1Frivagtsal2020_2Maskinsal2020_1Maskinsal2020

Udendørs

MTB baner
I Nordjylland findes nogle af Danmarks bedste MTB Spor og selvom Aalborg Sportshøjskole ligger midt ind i Aalborg midtby er der under 6 km til MTB sporet i Hvorup. Omkring 8 km til sporet i Kongshøj. 15 km til MTB sporet i Hammer Bakker. Derudover findes der i køreafstand Poulstrup SØ, Lundby Bakker, Rold, Blokhus Gateway og Slettestrand

2020MTB

Limfjorden, Vesterhavet, Klitmøller m.m.
Afhængig af vind og vejr er der flere områder vi benytter til vores vandaktiviteter. Det kunne være Limfjorden til kano, kajak, windsurfing eller SUP, hvor vi desuden også har et tæt samarbejde med Aalborg Vandcenter. Og skal der for alvor vind i sejlene tager vi til Vesterhavet eller Klitmøller

LimfjordenVesterhavetLimfjorden1

Vestre Fjordpark
Vestre Fjordpark ligger 1,5 km fra Aalborg Sportshøjskole og er en af outdoors legepladser. Vestre fjordpark er et 165.000 m2 stort rekreativt område, med et væld af aktivitetsmuligheder, f.eks. til havkajak, kano, windsurfing og stand up paddle (SUP).

VestreFjordparkvestrefjordpark1vestrefjordpark2


Cable park

I Cable parken som er beliggende 3,5 km fra Aalborg Sportshøjskole,, kan du prøve vandski og wakeboard, hvor du bliver trukket bag et kabeltræk. Prøv kræfterne med den fantastiske vandsport og find ud af, hvor god du egentlig er i sidefaget boardsport


Ridecenter

Hestene er opstaldet i Klarup Ridecenter, hvor undervisningen også foregår. Klarup Ridecenter råder over nogle faciliteter som ingen andre i området. Der findes meget store folde, 2 flotte ridehaller med automatisk vandingsanlæg. Den ene er 20x60 meter med spejle, den anden er 20x40 meter, derudover findes der udendørs græs spingbane, 2 udendørs dressurbaner med lys. Endelig er der gode muligheder for en hyggelig tur ud i terrænet, der er bl.a. en ridesti lige op ad rideskolen så du på din tur er ugeneret af biler og andre trafik.

Ridecentret ligger ca. 15 km fra Aalborg Sportshøjskole. Transport til og fra ridecentret foregår i skolens minibusser

KlarupRidecenter7RidecenterKlarupRidecenter5KlarupRidecenter6


Øvrige faciliteter

Bålplads
Vi bruger vores bålområde til hygge og sammenhold. Derudover bruges området til teambuilding opgaver og udendørs fysisk træning. 

2020Baal12020Baal2

Elevlejligheder
Når du er elev på Aalborg Sportshøjskole, så er du indlogeret i skolens elevbygning Anneberghus. Anneberghus er placeret lige ved siden af skolens hovedbygning og rummer 50 meget store, lyse og pæne værelser, hvor du bor sammen med en, to eller tre af dine skolekammerater.

Værelserne er mellem 35 og 50 kvadratmeter store og består af en lille entre, et stort værelse, et toilet og et tekøkken. Der er store baderum i kælderen. I kælderen finder du ligeledes vaskemaskiner, tørretumblere og tørrerum.

Har du problemer med allergi eller andet, så findes der i bygningen værelser, der specielt tilgodeser dette. Du skal på din tilmeldingsseddel notere dette under punktet "Er der noget skolen skal underrettes om handicap, sygdom, diæt og lign."


Faglokaler

Hver linje har deres egen faglokale på skolen. Derudover har vi en stor foredragssal når der skal synges, holdes foredrag, morgensamlinger m.m. Alle lokaler står til rådig, når de ellers ikke er optaget af andre aktiviteter.

2020Horisonten

Opholdsrum
Skolens højskoleelever har flere opholdsrum der kan benyttes, når man ikke har undervisning og ønsker at slappe af. I hovedbygningen findes der bordtennis, poolbord, bordfodbold, ”hyggeområder” samt 2 TV stuer med blødemøbler og spillekonsoller. Skal der være fest i weekenderne henvises der til skolens festlokale. Der er desuden WiFi i hele hovedbygningen.

2020Pool12020Stuen2020Pool

Spisesal
I skolens spisesal servere der dagligt 3 hovedmåltider: Morgenmad, middagsmad (varmt mad) og aftensmad (kold bord). Derudover stilles der 3 mellemmåltider frem. I weekenderne serveres der en stor brunch som erstatning for morgenmaden og middagsmaden og endelig er der varmt mad om aften. På Aalborg Sportshøjskole må man spise alt det man vil, da det er brændstof til kroppen når man skal træne og samtidig har vi fået bronze mærket i økologi, så halvdelen af maden er økologiske råvare.

2020Spisesalen12020Spisesalen2