Faciliteter

Vi har nogle af landets bedste faciliteter: Idrætshaller, svømmehal, springhal, klatreunivers, atletikstadion, nogle af Danmarks bedste MTB spor, limfjorden, Vestre Fjordparken samt Danmarks bedste træningscenter indenfor styrketræning, CrossFit og vægtløftning.


Derudover får du mulighed for at se topidræt i Aalborg idenfor alle sportsgrene. Vi er desuden så privilegerede at ligge inde midt i en storby – fem minutters gang fra Aalborg midtby. Ved en så central placering af skolen, giver det nogle unikke muligheder for vores elever, som man kan benytte sig af når man har fri fra undervisningen. Du kan således opleve Aalborgs mange butikker, musik, kulturliv, natteliv og al byens øvrige liv.


Indendørs

Biograf
I skolens hovedbygning har vi en mindre hyggelig biograf, som aktivt bliver brugt om aften og i weekenderne til diverse film og serier. Ellers bliver spillekonsollen koblet til og så skal der games.

2020Biograf

Esportslokalet
I skolens hovedbygning finder du også skolens esports lokale  

2019Skolen2

Design
I hovedbygningen finder du også skolens designlokale, hvor de kreative elever kan udfolde sig. Designlokalet står også til rådighed i din fritid, så du kan færdiggøre de hjemmelavede ”gaver” til venner og familie, eller give dig i kast med andre kreative projekter :)

2020Design

Gymnastiksal
Vi har en mindre gymnastiksal på skolen, hvor der laves alle former for aktiviteter. Gymnastiksalen bruges blandt andet i undervisningen, men kan også benyttes når du har fri til alle former for sportslige aktiviteter.

Gymnastiksal

Hal 1 og 2
Begge haller er i håndbold-størrelse og er placeret lige overfor skolen ved Aalborg Stadion. Hal 2 er en almindelig hal, men Hal 1 er en stor hal med plads til 2500 tilskuere. Vi bruger begge haller til vores undervisning, og derudover har vi tider om aftenen til frivilligt idræt. 

Hal12020Hal

Klatrefaciliteter
Har du klatring på dit skema, benytter vi vores egen faciliteter som er beliggende i skolens nye klatre- og styrkeunivers, som vi tog i brug i efteråret 2018. Her findes klatrefaciliter til sportsklatring og indendørs bouldering faciliteter.

2019Klatring242019Klatring192019Klatring15Klatring2020_1Klatring2020_2Klatring2020_3

Musiklokale
I vores musiklokale kan du udleve drømmen som eks. trommeslager, sanger eller guitarist. Musiklokalet benyttes i undervisningen, men kan også benyttes når du har fri fra din undervisning. 

Musik

Spinning
I forbindelse med gymnastiksalen findes vores spinningsal. I spinning findes en række cykler og repo til instruktøren. Spinning kan benyttes har du har fri fra din undervisning - en oplagt mulighed for at få sved på panden.

spinning

Springhal
På Aalborg Sportshøjskole har vi adgang til Team Danmarks Springhal, som ligger på den anden side af vejen. Hal 3 - i daglig tale - er blandt Danmarks bedste gymnastikhaller og indeholder alt lige fra springgrav til diverse faste opstillinger til Idrætsgymnastik.

2020Springgymanstik12020Springgymanstik2

Svømmehal
300 meter fra skolen ligger Haraldslund, der er en nyindrettet svømmehal med 25 meter bassin,
1 m og 3 m vipper samt et varmtvandsbassin. Svømmehallen bruger vi dels til undervisningen, ligesom vi, hver søndag aften, har svømmehallen for os selv til at lave de aktiviteter, vi har lyst til.

Svommehal

Træningscenter
Når du er elev på Aalborg Sportshøjskole, vil du komme til at træne i skolens træningscenter, dagligt tale SPH-Gym. SPH-Gym er skolens eget træningscenter, som er dedikeret til CrossFit, styrketræning og vægtløftning. Træningscentret er næsten helt nyt - vi tog centret i brug efteråret 2018. Træningscentret er beliggende 20 meter fra hvor du bor. I træningscentret er der frivægtudstyr af mærket Eleiko, strongman udstyr, maskiner af mærket Hammer Strength og Life Fitness og diverse cardioudstyr, bl.a. Concept 2 romaskiner. Du har adgang til træningscentret alle ugens dage 24 timer i døgnet.

KlatreStyrkeunivers2020Frivagtsal2020_2Frivagtsal2020_1CrossFit2020_1CrossFit2020_2Maskinsal2020_1Maskinsal2020


Udendørs

MTB baner
I Nordjylland findes nogle af Danmarks bedste MTB Spor og selvom Aalborg Sportshøjskole ligger midt inde i Aalborg midtby, er der under 6 km til MTB sporet i Hvorup, omkring 8 km til sporet i Kongshøj og 15 km til MTB sporet i Hammer Bakker. Derudover findes der i køreafstand Poulstrup Sø, Lundby Bakker, Rold skov, Blokhus Gateway og Slettestrand.

2020MTB

Limfjorden, Vesterhavet, Klitmøller m.m.
Afhængig af vind og vejr, er der flere områder vi benytter til vores vandaktiviteter. Det kunne være Limfjorden til kano, kajak, windsurfing eller SUP, hvor vi desuden også har et tæt samarbejde med Aalborg Vandcenter. Og skal der for alvor vind i sejlene tager vi til Vesterhavet eller Klitmøller.

LimfjordenVesterhavetLimfjorden1

Vestre Fjordpark
Vestre Fjordpark ligger 1,5 km fra Aalborg Sportshøjskole og er en af Outdoors' legepladser. Vestre fjordpark er et 165.000 m2 stort rekreativt område, med et væld af aktivitetsmuligheder, f.eks. til havkajak, kano, windsurfing og stand up paddle (SUP).

VestreFjordparkvestrefjordpark1vestrefjordpark2


Cable park

I Aalborg Cable Park som er beliggende 3,5 km fra Aalborg Sportshøjskole, kan du prøve vandski og wakeboard, hvor du bliver trukket bag et kabeltræk. Prøv kræfter med den fantastiske vandsport og find ud af, hvor god du egentlig er i sidefaget boardsport


Øvrige faciliteter

Bålplads
Vi bruger vores bålområde til hygge og sammenhold. Derudover bruges området til teambuilding opgaver, valgfag og udendørs fysisk træning. 

2020Baal12020Baal2

Elevlejligheder
Når du er elev på Aalborg Sportshøjskole, er du indlogeret i skolens elevbygning Anneberghus. Anneberghus er placeret lige ved siden af skolens hovedbygning og rummer 50 meget store, lyse og pæne værelser, hvor du bor sammen med en, to eller tre af dine skolekammerater.

Værelserne er mellem 35 og 40 kvadratmeter store og består af en lille entre, et stort værelse, et toilet og et tekøkken. Nogle værelser er for nyligt renoveret og har dermed eget bad. Til de resterende værelser, er der store baderum i kælderen. I kælderen finder du ligeledes vaskemaskiner, tørretumblere og tørrerum. Nedenfor ses sådan en lejlighed 👇

Gammel-lejlighed_3D


Faglokaler

Hver linje har deres eget faglokale på skolen. Derudover har vi en stor foredragssal når der skal synges, holdes foredrag, morgensamlinger m.m. Alle lokaler står til rådighed, når de ellers ikke er optaget af andre aktiviteter.

2020Horisonten

Opholdsrum
Skolens højskoleelever har flere opholdsrum der kan benyttes, når man ikke har undervisning og ønsker at slappe af. I hovedbygningen findes der bordtennis, poolbord, bordfodbold, ”hyggeområder” samt 2 TV stuer med bløde møbler og spillekonsoller. Skal der være fest i weekenderne henvises der til skolens festlokale. Der er desuden WiFi i hele hovedbygningen.

2020Pool12020Stuen2020Pool

Spisesal
I skolens spisesal servere der dagligt 3 hovedmåltider: Morgenmad, middagsmad (varmt mad) og aftensmad (koldt bord). Derudover stilles der 3 mellemmåltider frem. I weekenderne serveres der en stor brunch som erstatning for morgenmaden og middagsmaden, og så er der varmt mad om aftenen. På Aalborg Sportshøjskole må man spise alt det man vil, da det er vigtigt med brændstof til kroppen når man skal træne. Samtidig har vi fået bronzemærket i økologi, så halvdelen af maden er økologiske råvare.

2020Spisesalen12020Spisesalen2