logo_2016
search-button

Sydafrika

Når vinteren sætter i Danmark, og det bliver koldt, har du mulighed for at rejse til Sydafrika med dine højskolevenner. Rejsen starter i byen Cape Town, hvor vi efterfølgende kører til Stellenbosch. 

2017Sydafrika

Her bliver vi indlogeret i hyggelige lejligheder. Rejsen omdrejningspunkt er enten at træne i ekstrem varme og se, hvad kroppen kan præstere når vi træner frivægttræning og CrossFit, eller at opleve den sydafrikanske alsidige kultur helt tæt på.

Sportsrejsen

Vælger du sportsrejsen til Sydafrika, har vi fået en unik mulighed for at følge udenlandske- og danske topatleter indenfor atletikken på både banen og i træningscentret samt en række parolympiske atleter. Formålet er at følge eliten på nærmeste hold og høre trænerens analyser og vurdering. Du kommer i dialog med nogle af de bedste trænere og atleter i verden. (dette er primært dem der vælger diplomtræneruddannelsen i styrkeløft- eller vægtløftningstrænerne og styrketræner og fysisk træner)

Selvfølgelig skal vi også opleve den sydafrikanske Safari, hvor vi forhåbentlig kan opleve ”The Big Five" - løver, elefanter, bøfler, næsehorn og leoparder! Vi oplever den Afrikanske kultur og skal selvfølgelig også smage noget godt vin fra de mange vingården der findes rundt omkring i Stellenbosch.

Alle kan deltage i denne sportsrejse, mens rejsen er obligatorisk for dem, som har valgt diplomtræneruddannelsen Fysisk træner, Styrkeløft træner samt Vægtløftnings træner.

Kulturrejsen

Vælger du kulturrejsen til Sydafrika, skal vi hver dag afsted ud for at se og opleve nye dele af de utroligt mange og forskelligartede dele af landets liv og kultur. Vi har egne biler til rådighed og har derfor mulighed for at komme vidt omkring til bl.a. Table Mountain, de sydafrikanske pingviners hjemsted Boulders Beach, fængselsøen Robben Island, Cape Point, vinsmagning, ture langs den fantastiske kyststrækning og meget mere. Der vil naturligvis også blive mulighed for at komme på safari og forhåbentlig finde The Big Five!

På turen vil der selvfølgelig også være fritid, når vi ikke er afsted på tur og i weekenderne, og her er der mulighed for at holde den fysiske form ved lige i træningscenteret ”derhjemme,” eller at søge endnu flere oplevelser og bare nyde turen med dine højskolevenner.

Alle kan deltage i denne kulturrejse – med mindre du har valgt diplomtræneruddannelsen Fysisk træner, Styrkeløfttræner eller Vægtløftningstræner, som obligatorisk skal med på sportsrejsen.

BIG FIVE

Big Five er et gammelt jagtbegreb, der beskriver de fem farligste byttedyr, næsehorn, bøffel, elefant,løve og leopard? The Big Five skulle skydes på klods hold og var kendt for at angribe jægeren modsat andet vildt.

Stellenbosch

Stellenbosch er den næstældste europæiske bosætning i provinsen Western Cape i Sydafrika efter Cape Town og ligger 50 km nordøst for Cape Town langs bredden af Eerste River. Byen blev kendt som City of Oaks eller Eikestad på afrikaans på grund af sit store antal egetræer, som byens grundlægger, Simon van der Stel, lod plante langs gaderne.

Stellenbosch University ligger i byen og Technopark Stellenbosch er et moderne forretnings– og forskningskompleks, som ligger i den sydlige del af byen nær Stellenbosch golfbane.

Byen siges at være hjertet af afrikanerkulturen på grund af det store antal akademikere og studenter, som har levet og studeret her.

Stellenbosch–, Paarl– og Franschhoek–dalene udgør Cape Winelands, den største af de to vigtigste vinregioner i Sydafrika. Den sydafrikanske vinindustri producerer omkring en million liter vin om året. Stellenbosch er det primære sted for kultivering af, og forskning i, vindruer. Professor Abraham Isak Perold var den første professor i kultivering af vindruer ved universitetet i Stellenbosch. Stellenbosch vinrute, som blev etableret i 1971, er et verdenskendt og populært turistmål.

Top seks kultursteder i Cape Town.

Top seks steder I Cape Town.. Cape Point, Groot Constantia, Kirstenbosch, Robben Island Museum, Table Mountain Aerial Cableway og V&A Waterfront. 

Gymmet hvor vi træner

Coetzenburg Athletics Stadium Atletik stadion.

Overskrift

Sydafrika

Beskrivelse

Billede/video

Fakta

fakta-hvornar Hvornår: Januar (foråret) 
fakta-okonomi Pris: 13.200-19.000 DKK incl. kost, logi og flybillet
fakta-navn Hvem kan deltage: Alle