Outdoor

Outdoor

Outdoor linjen giver dig udfordringer og et sus af adrenalin i kroppen. På outdoor bliver du sat på prøvelser med høj puls, udholdenhed, tekniske færdigheder. Vi vil finde og flytte dine grænser i et væld af forskellige aktiviteter.

YT Video:

Outdoor på Aalborg Sportshøjskole giver dig en ordentlig en på opleveren. På outdoor dyrker vi glæden ved, at være ude i naturen. Vi sanser, leger, udfordrer hinanden og øver tekniske færdigheder mens vi dyrker outdoor-disciplinerne. Vælger du outdoor i efteråret kommer du hele vejen rundt i naturen i kano, havkajak, windsurfing, mountainbike, og Stand up paddle board. Vælger du forårsholdet kan du også tage med på ski/snowboard til både Les Contamines Frankrig eller Passo Tonale Italien og rafting tur til Norge.

Outdoor er linjen hvor vi næsten i hver eneste time er på tur med holdet. Vi pakker busserne med udstyr, varme drikke og godt fællesskab og drager ud i al den fantastiske natur der er i og omkring Aalborg by. Nogle af landets bedste skove, mountainbikespor, strande, surfspots, åer og vandløb ligger helt tæt på skolen.

• Surfing: Vi arbejder med SUP surfing, kajak surfing og bodyboard i bølger
  • Kajak / havkajak
  • Windsurfing
  • Stand Up Paddle (SUP)
  • Mountainbike (MTB)
  • Kano
  • Ski/snowboard. Med mulighed for at blive klubinstruktør (tilvalg)
  • Rafting (tilvalg)
  • Vi prøver geocaching og forskellige GPS cykelløb
  • Vi leger også med eks. waveboard, street-SUP og carveboard
  • Humanistiske fag bl.a. pædagogik, psykologi, ledelse m.m. strækker sig over 7-10 lektioner (halvårligt)
  • Naturvidenskabelige fag bl.a. anatomi, fysiologi, ernæring m.m. strækker sig over 12-15 lektioner (halvårligt)

Nyd den smukke natur når vi sejler kano og kajak i å, sø, fjord og hav. Når vi windsurfer, sejler havkajak og står Stand Up Paddle har vi adgang til det fantastiske område Vestre Fjordpark, som ligger helt tæt på skolen. Vestre Fjordpark er et 165.000 m2 stort reaktivt område, som desuden ligger op til Limfjorden. Når vi skal mærke adrenalinen pumpe i kroppen surfer vi i bølgerne ved enten Egense, Løkken eller Cold Hawaii (Klitmøller).

Vestre Fjordpark

VestreFjordpark

Derudover byder Nordjylland på nogen af de bedste Mountainbike track i Danmark: Bl.a. Hammer Bakker, Rold, Slettestrand, Hvorup, Kongshøj og Lundby.

Sikringskursus eller klatreinstruktør (Sidefag: Klatring)

På både efterårs- og forårsforløbet har du mulighed for at klatre, få sikringskursus eller ligefrem blive klatreinstruktør gennem sidefaget klatring. Aalborg Sportshøjskole har i samarbejde med den lokale klatreklub lavet klatrefaciliteter i international topklasse. Der er høje vægge og boulderfaciliteter der kan udfordre enhver.

Klatring7

8, 16, 19, 24, 32 og 43 uger. (efteråret og foråret)

Skoleåret 18/19

• 28. oktober 2018 (8 eller 32 uger)
  • 6. januar 2019 (24 uger)
  • 3. marts 2019 (8 eller 16 uger)

Skoleåret 2019/20

• 11. august 2019 (19 eller 43 uger)

Mens du går på outdoor har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

• Adventure til Sydfrankrig (aug.)
  • Studietur med windsurfing og MTB på La Santa (dec.)
  • Skitur til Kongsberg, Norge (jan.)
  • Skitur til Passo Tonale i Italien (feb.)
  • Regionals tur - CrossFit, Europa (juni)
  • 5 dags rafting tur i Norge (juni)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser

Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.

Indmeldelsesgebyr 1.600 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.525 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.000 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

NordjyskWindsurfingKlub
ds_logo

Outdoor5

Hovedfagets opbygning

Udover dit hovedfag Hovedfag skal du vælge et sidefag Sidefag, som du kunne tænke dig at beskæftige dig med. Sidefagene du kan vælge imellem er: Boardsport (kun efteråret), fremtidens idrætsleder (kun efteråret), fitness energy og flowtræning, klatring eller styrketræning

Derudover tilbydes du en personlig træner af de højskoleelever, som har valgt én af højskolens 43 ugers elitetræneruddannelse som deres hovedfag HovedfagElite

Hovedfag

Ekstra tilbud

Mens du går på outdoor kan vi også tilbyde nogle ekstra fag, mod en lille egenbetaling. De ekstra fag/uddannelser tilmelder du dig først, når du starter på højskolen. Vi har samlet et lille udpluk, som måske har din interesse

EkstraDykkerkursus EkstraFaldskarm EkstraJagttegn EkstraKitesurfing

Outdoor3

Tilmeld outdoor

Display formatting:
>> Jeg har hele mit liv været aktiv i naturen. Jeg har, siden jeg var 7 år, været spejder og levet et liv i og med naturen. Jeg er friluftsmenneske. Da jeg startede min jagt efter den helt rigtige højskole for mig, ledte jeg derfor også efter et sted, hvor jeg kunne få lov at være ude. På Aalborg Sportshøjskole kunne jeg få det ønske opfyldt – men det blev på en anden måde, end jeg hidtil havde prøvet det. Outdoor-linjen bød bl.a. på mountainbike, kajak, kano, windsurfing, klatring, SUP, rafting og skiture, hvor jeg virkelig mærkede, at jeg var på udebane. Heldigvis, er det, når grænser flyttes, at vi udvikler os teknisk og personligt – og det gjorde jeg i allerhøjeste grad på Aalborg Sportshøjskole << Louise Harkjær Møller

Kim Jensen

Ansvarlig for outdoor linjer. Underviser bl.a. i windsurfing, kajak, kano, SUP, MTB, snowboard og klatring. Jeg har været på Aalborg Sportshøjskole siden 1992. EHF-mastercoach i håndbold. Instruktøruddannelse i Dansk Sportsklatreforbund. Kano og kajakinstruktør uddannelse i Dansk kano og kajakforbund. Windsurfing- og SUP-instruktør i Dansk Sejlunion. MTB-instruktør. Snowboard-instruktør. Tidligere landsholdsspiller i håndbold. Ass. Landstræner for Dame A siden 1996.