logo_2016
search-button
Overskrift:

Øvre ryg

Kort beskrivelse:

Træningen af musklerne i den øvre ryg er vigtig, da det kan være med til at forhindre eller formindske gener ved skader i skulderen og nakken.

Oversigtsbillede:
Øvre ryg
Beskrivelse:

Hvorfor træne den øvre ryg

Træningen af musklerne i den øvre ryg er vigtig, da det kan være med til at forhindre eller formindske gener ved skader i skulderen og nakken. Mange mennesker har problemer med netop skulderen og nakken, så et fokus her kan hjælpe fremadrettet. Derudover er musklerne med til at stabilisere overkroppen omkring skulderbladene, samt at give modvægt til muskeltrækket fra brystmuskulaturen

Hvilke muskler er i brug

Når du træner den øvre ryg, er rotatormanchetten, rhombemusklen (Rhomboideus) og kappemusklen (Trapezius) hovedmusklerne. Desuden kan du træne den lange rygstrækker (Erector Spinae), rotatormanchetten, skulderhæveren (Levator scapulae), samt den tohovede armbøjer (Biceps brachii).

Band pull: Denne øvelse bruger hovedsagligt rhombemusklen (Rhomboideus), skuldermuskulaturen (Deltoideus), kappemusklen (Trapezius), noget af rotatormanchetten (Teres minor og Infraspinatus).

  • Billede 1: Hold elastikken i strakte arme ud foran kroppen, cirka i skulderhøjde.  
  • Billede 2: Træk hænderne fra hinanden kontrolleret. 
  • Billede 3: Fortsæt bevægelsen til maksimum nås.
  • Billede 4: Hold herefter igen, mens elastikken forkortes igen. 
  • Billede 5: Fortsæt indtil elastikken er tilbage i udgangspositionen.Kommentarer

Kommentarer:

Anbefalinger til dig

Anbefalinger: