logo_2016
search-button
Overskrift:

Skulder

Kort beskrivelse:

Skuldrene fungerer som et slags bindeled mellem arme, ryg og bryst. Derfor er det vigtigt at træne dine skuldre, så du undgår skader.

Oversigtsbillede:
Skulder
Beskrivelse:

Hvorfor træne skuldrene?

Skuldrene fungerer som et slags bindeled mellem arme, ryg og bryst. Det er samtidig det mest bevægelige led i kroppen, og grundet den store bevægelighed er det et ustabilt led, hvilket også er grunden til, at mange oplever skader og smerter i dette område. Det er derfor vigtigt, at du får styrket musklerne i og omkring skulderledet, så du kan undgå skader. 

Hvilke muskler er i brug?

Når du træner skuldrene, bruger du primært skuldermusklen (Deltoideus) og rotatormanchetten (Teres minor, Infraspinatus, Supraspinatus og Subscalpularis), hovedmusklerne samt den trehovedet armstrækker (Triceps brachii). Samtidig kan kappemusklen (Trapezius) være i brug. 

Du kan eksemplelvis træne skulder med håndvægte. Denne øvelse bruger hovedsageligt skuldermuskulaturen (Deltoideus) og den trehovedet armstrækker (Triceps brachii) samt kropsstammen.

  • Billede 1: Stå med benene i skulderbredde, ret og spændt ryg, og kig ligefrem. Stå med en håndvægt i hver hånd og håndfladerne pegende fremad. Håndvægtene skal være lige over skuldrene. 
  • Billede 2: Pres håndvægtene kontrolleret op, mens du holder spændingen i kroppen. 
  • Billede 3: Bevægelsen fortsættes indtil de to håndvægte er i strakte arme og rører hinanden over dit hoved.
  • Billede 4: Før kontrolleret håndvægtene ned igen. 
  • Billede 5: Fortsæt bevægelsen indtil udgangspositionen er nået.

Kommentarer

Kommentarer:

Anbefalinger til dig

Anbefalinger: