logo_2016
search-button
Navn:

Klatring

Tagline

Sjov og udfordrende træning

Yellow tag:
Klatring
Kort beskrivelse:
I sidefaget klatring kan du udvide dine klatrefærdigheder. Klatring er en sjov og anderledes træningsform, hvor du har mulighed for at udfordre dig selv både fysisk og mentalt. Med sidefaget klatring får du en sikker introduktion til klatresporten i samvær med dine højskolevenner.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen, når det går op for dig at din krop kan mere end du troede. 

Beskrivelse Ny 1

Klatring er ikke kun en individuel sport, men også en der fremmer samarbejde og fællesskab. I sidefaget klatring lærer du at samarbejde, kommunikere og støtte dine kammerater ved planlægning af ruter og sikring på klatrevægge. Det er både fysisk og mentalt udfordrende at klatre i 12 meters højde, så vi arbejder med håndtering af frygt og usikkerhed. Mange vil opdage, at de kan overvinde selv de mest udfordrende ruter med tålmodighed, vedholdenhed og støtte fra kammerater.

Klatring foregår i nogle af Danmarks bedste faciliteter, med både lige vægge, hældende vægge og en klatrehule med overhængende tag i 12 meters højde. Vi har farvekodede ruter, så alle kan finde en passende udfordring. Niveauet tilpasses den enkelte, så både begyndere og øvede kan udvikle sig. Vi fokuserer primært på sportsklatring på væg, men inddrager også bouldering, som foregår i 3-4 meters højde uden reb og med faldmadras under.

Uanset om du elsker højder, vil overvinde højdeskræk eller bare vil prøve klatring, er sidefaget en god mulighed for at udvikle dine klatrefærdigheder og opleve det stærke fællesskab omkring sporten.

For at sikre sikkerheden får du et sikringskursusbevis gennem Dansk Klatreforbund, der dækker udstyrskendskab, klatre- og sikringsteknik.

Klatreinstruktør I sidefaget klatring kan også vælge at tage en klatreinstruktør uddannelse under Dansk Klatreforbund - der mulighed for at tage Instruktør 1 (topreb) og Instruktør 2 (topreb og førstemandsklatring) eller Instruktør 3 - ankre, abseil og rebteknik.

Beskrivelse Ny 2 Titel
I klatring arbejder vi bl.a. med
Beskrivelse Ny 2

Rebklatring med alt det nødvendige udstyr
Arbejde med højdeskræk på 12 meter høje klatrevægge
Klatreteknik og kropsforståelse
Træner styrke og udholdenhed
Opbyg mod, selvtillid og mental styrke
Sikringsteknik og sikringskursusbeviser
Instruktørviden og færdigheder i teori og praksis
Udflugt til andre klatrespots i Nordjylland   
Klatring på et hav af klatreruter i alle sværhedsgrader

Overskrift

Klatring som en sjov og anderledes træningsform

Beskrivelse

Vi tager udgangspunkt i sportsklatring på klatrevæg, men skal også omkring bouldering

Billede/video
Udtalelser:
Da jeg begyndte på højskolen, havde jeg ingen erfaring med klatring, men ville rigtig gerne prøve at udfordre mig selv. Så efter at have set de andre klatre, meldte jeg mig derfor til. På sidefaget klatring er der plads til alle og man kan udvikle sig på alle niveauer i klatring.
Julie Elisabeth Schmidt
Læs hele elevreferencen
Julie Elisabeth Schmidt
Julie Elisabeth Schmidt
Da jeg begyndte på højskolen, havde jeg ingen erfaring med klatring, men ville rigtig gerne prøve at udfordre mig selv. Så efter at have set de andre klatre, meldte jeg mig derfor til. På sidefaget klatring er der plads til alle og man kan udvikle sig på alle niveauer i klatring. Det er uanset om du vælger at tage sikringsbevis eller vælger at uddanne dig til klatreinstruktør. Jeg selv startede med at lære sikringsteknik og sikkerhed i forhold til at klatre med reb. hvorefter jeg selv også fik lysten til at undervise andre i klatring. Så nu er jeg i gang med at uddanne mig til klatreinstruktør niveau 1, hvor jeg så kan lære andre at klatre med reb. Som et led i uddannelsen underviser vi vores højskolevenner, som også er på holdet. Hvilket jeg føler er hyggeligt og trygt at være i, inden jeg en dag selv skal ud og undervise nye mennesker.

Udover at man kan tage et sikringsbevis eller en instruktøruddannelse, er sidefaget klatring et super hyggeligt og sjovt fag. Samtidig er det også med til at rykke dine grænser, f.eks. i forhold til højdeskræk. Jeg kan derfor klart anbefale sidefaget klatring, hvis man bare har en smule lyst til at klatre samt afprøve sine egne grænser.
Da jeg begyndte på højskolen, havde jeg klatret et års tid. Jeg havde allerede sikringsbevis til rebklatring. Det har dog ingen betydning, om du har erfaring med klatring eller ej, før du begynder på sidefaget i klatring. Her er det muligt for alle klatrere på forskellige niveauer at udvikle sig.
Asta Diana Jacobsen
Læs hele elevreferencen
Asta Diana Jacobsen
Asta Diana Jacobsen
Da jeg begyndte på højskolen, havde jeg klatret et års tid. Jeg havde allerede sikringsbevis til rebklatring. Det har dog ingen betydning, om du har erfaring med klatring eller ej, før du begynder på sidefaget i klatring. Her er det muligt for alle klatrere på forskellige niveauer at udvikle sig.

I sidefaget er der fokus på enten at tage sikringsbevis og/eller at uddanne sig til klatreinstruktør. Man starter altså med at lære sikringsteknik og sikkerhed i forhold til at klatre på reb. Herefter kan man så vælge, om man har lyst til at uddanne sig til klatreinstruktør, så man er i stand til at lære andre at klatre på reb. Jeg valgte at uddanne mig til klatreinstruktør, og under uddannelsen fik jeg lov til øve mig på mine venner - dvs. andre højskoleelever, hvilket var super fedt. Uddannelsen som klatreinstruktør kan bruges, hvis man ønsker at arbejde i en klatreklub, når man en dag er færdig på højskolen.

Udover at man kan erhverve sig et sikringsbevis eller instruktøruddannelse, er sidefag i klatring et enormt hyggeligt fag – men der er også plads til at rykke dine grænser, f.eks. i forhold til højdeskræk. Jeg kan klart anbefale sidefag i klatring, hvis man har interesse for klatring.

Fakta

Type uddannelse
Varighed
Dokumentation
Hvornår / næste indtag

Hvornår udbydes faget og varigheden
Prøv at sammensæt dit eget ugeskema her på siden 📃💪 blandt de øvrige +45 fag du kan vælge mellem

Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
8 uger
Efteråret
Foråret
12 uger
Efteråret
Foråret
12 uger
Efteråret
Foråret
12 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Teis Juul Bolduc

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
elsker i sin fritid at hænge 12 meter oppe under loftet i skolens klatresal eller på bouldervæggene
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

Åbent hus 16. august 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Klatring og bouldering

Vil du opbygge styrke, smidighed og udholdenhed på en sjov og udfordrende måde? Så er klatring og bouldering det perfekte fag for dig. Med klatring og bouldering som hovedfag har du mulighed for at udfordre dig selv både fysisk og mentalt i samvær med dine højskolekammerater. Vi klatrer i vores eget klatreunivers med adskillige bouldervægge og klatrevægge i op til 12 meters højde.
Læs mere

Kom du ikke ind på drømmeuddannelsen?

Ikke alle får det ønskede svar på studie
Læs mere

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

Oplev Aalborg Sportshøjskole - Dit springbræt til sport og storbyliv i september!
Læs mere

Vandring

I faget, vandring, kommer vi ud og oplever alle de perler af natur, der befinder sig rundt omkring i Nordjylland. Man behøver ikke tage langt væk fra Aalborg, før man finder storslåede skove, bakkede enge og fantastiske strande – alle stederne med det tilfældes, at de har nogle suveræne vandreruter, der gør dem oplagte til vores formål.
Læs mere

Outdoor

Er du klar til at stige ud af hverdagens trummerum og træde ind i en verden af utallige eventyr? På Aalborg Sportshøjskoles hovedfag "Outdoor", inviterer vi dig ind i naturens undrende og fortryllende verden, hvor spænding møder læring, og eventyr møder fællesskab.
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2025

Spring ind i foråret med et intensivt 12-ugers højskoleforløb
Læs mere

Surfing

Surfing giver det vildeste rush og en fantastisk livsglæde. På sidefaget surfing nyder vi hinandens selskab, mærker adrenalinen pumpe og oplever roen i naturen. Vi eksperimenterer og leger på vandet og får nogle gode oplevelser sammen. Så hvis du har mod på at udfordre naturens kræfter på en ny måde, vil sidefaget surfing helt sikkert være noget for dig.
Læs mere

Gammel elevstævne

Gør dig klar til en uforglemmelig lørdag, den 31. august!
Læs mere

Kom igang med bouldering

Bouldering er en træningsform der styrker hele kroppen - især mave, ryg, skuldre og fingre. Der er flere strategier, du med fordel kan følge for at komme godt igang og undgå skader.
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2025

Start det nye år med fede oplevelser og personlig udvikling
Læs mere

Åbent hus 13. september 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024

En verden af sport, fællesskab og uforglemmelige oplevelser!
Læs mere