logo_2016
search-button
Navn:

Klatreinstruktør / klatring

Yellow label:
Yellow tag:
Klatreinstruktør / klatring
Kort beskrivelse:

Vil du uddanne dig til klatreinstruktør som enten instruktør 1, 2 eller 3 under Dansk Klatreforbund? Vil du være klatretræner? Eller er du bare vild med klatring? Så er sidefaget klatring lige noget for dig. Du får valget mellem at tage en klatretræner-uddannelse eller blot bruge klatring som en sjov og anderledes træningsform i samvær med højskolevennerne.

Billede:
Klatreinstruktør / klatring
Lang beskrivelse:

Med klatreinstruktør / klatring som sidefag får du mulighed for at uddanne dig som klatretræner og bruge masser af timer på klatrevæggen. Der er plads til alle på sidefaget klatreinstruktør / klatring. Vi tilrettelægger niveauet til den enkelte person, så om du er begynder eller øvet, vil sidefaget hjælpe dig med at flytte dine grænser og evner. Klatretræningen foregår i vores eget klatreunivers, som er nogle af de bedste klatrefaciliteter i hele Danmark. Her har du blandt andet mulighed for at hænge på en klatrevæg i 12 meters højde eller kaste dig afsted på vores bouldervægge med en tyk faldmadras under.


I klatreinstruktør / Klatring arbejder vi bl.a. med:

  • Sportsklatring og bouldering
  • Kendskab til udstyr, brug og opbevaring
  • Klatreteknikker på væggen
  • Styrketræning og udholdenhed i forhold til træning på klatrevæggen
  • Undervisningsteknikker herunder undervisningsdifferentiering
  • Lektionsopbygning i forhold til sikkerhedsuddannelse af nye klatrere
  • Tekniske klatreinstruktør færdigheder
  • Verbal, nonverbal og manuel cuing
  • Instruktøren/træner som motiverende faktor og coach
  • Træning i klatring til specielle målgrupper (begyndere indenfor sikkerhed, børn, ældre m.m.) 

Vi tager udgangspunkt i sportsklatring på klatrevæg, men skal også omkring bouldering. For dem der ønsker at blive klatretræner, vil der i slutningen af forløbet være mulighed for at komme til evaluering i samarbejde med Dansk Klatreforbund – denne evaluering er en forudsætning for at blive klatreinstruktør. Hvis du ikke vil det, er der også masser af muligheder for blot at arbejde med dine egne klatrefærdigheder gennem sidefaget. 

Bestil brochure

2019Klatring15

Fakta

Type uddannelse:
Klatreinstruktør
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Dansk Klatreforbund (DKF) og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for instruktør 1 (Bouldering og Topreb), instruktør 2 (Føring) eller instruktør 3 (Abseil, Redning og Rebteknikker) gennem DKF.

* Ønsker du at opnå kvalifikationer til at modtage dit trænerbevis, kræves 20 uger i efteråret eller 24 uger i foråret, ellers følger man blot undervisningen i faget. 
Varighed:
12, 20 og 24 uger.
Hvornår / næste indtag:
Skoleåret 2022/23
  • 2. april 2023 (12 uger)

Skoleåret 2023/24

  • 2. august 2023 (20 uger)
  • 27. september (12 uger)
  • 3. januar (24 uger)
  • 20. marts (13 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:
Dokumentation:
Efter gennemført uddannelse får du et klatreinstruktør certifikat og/eller et sikringsbevis fra Dansk Klatreforbund, hvis du imødekommer kravene for dette.
Økonomi:
Tilmeld link:

I samarbejde med

Partners logos:
dklaf
Lang beskrivelse 2:
 

Sidefagets opbygning

Klatreinstruktør / klatring udbydes 4 gange årlige i forskellige perioder. 

2020SidefagForlob

2019Klatring24

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting
>> Da jeg begyndte på højskolen, havde jeg klatret et års tid. Jeg havde allerede sikringsbevis til rebklatring. Det har dog ingen betydning, om du har erfaring med klatring eller ej, før du begynder på sidefaget i klatring. Her er det muligt for alle klatrere på forskellige niveauer at udvikle sig.

I sidefaget er der fokus på enten at tage sikringsbevis og/eller at uddanne sig til klatreinstruktør. Man starter altså med at lære sikringsteknik og sikkerhed i forhold til at klatre på reb. Herefter kan man så vælge, om man har lyst til at uddanne sig til klatreinstruktør, så man er i stand til at lære andre at klatre på reb. Jeg valgte at uddanne mig til klatreinstruktør, og under uddannelsen fik jeg lov til øve mig på mine venner - dvs. andre højskoleelever, hvilket var super fedt. Uddannelsen som klatreinstruktør kan bruges, hvis man ønsker at arbejde i en klatreklub, når man en dag er færdig på højskolen.

Udover at man kan erhverve sig et sikringsbevis eller instruktøruddannelse, er sidefag i klatring et enormt hyggeligt fag – men der er også plads til at rykke dine grænser, f.eks. i forhold til højdeskræk. Jeg kan klart anbefale sidefag i klatring, hvis man har interesse for klatring. << Asta Diana Jacobsen
Display formatting
>> Da jeg begyndte på højskolen, havde jeg ingen erfaring med klatring, men ville rigtig gerne prøve at udfordre mig selv. Så efter at have set de andre klatre, meldte jeg mig derfor til. På sidefaget klatring er der plads til alle og man kan udvikle sig på alle niveauer i klatring. Det er uanset om du vælger at tage sikringsbevis eller vælger at uddanne dig til klatreinstruktør. Jeg selv startede med at lære sikringsteknik og sikkerhed i forhold til at klatre med reb. hvorefter jeg selv også fik lysten til at undervise andre i klatring. Så nu er jeg i gang med at uddanne mig til klatreinstruktør niveau 1, hvor jeg så kan lære andre at klatre med reb. Som et led i uddannelsen underviser vi vores højskolevenner, som også er på holdet. Hvilket jeg føler er hyggeligt og trygt at være i, inden jeg en dag selv skal ud og undervise nye mennesker.

Udover at man kan tage et sikringsbevis eller en instruktøruddannelse, er sidefaget klatring et super hyggeligt og sjovt fag. Samtidig er det også med til at rykke dine grænser, f.eks. i forhold til højdeskræk. Jeg kan derfor klart anbefale sidefaget klatring, hvis man bare har en smule lyst til at klatre samt afprøve sine egne grænser. << Julie Elisabeth Schmidt

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Teis Juul Bolduc

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: