Klatreinstruktør / klatring

Klatreinstruktør / klatring

Vil du uddanne dig til klatreinstruktør som enten instruktør 1, 2 eller 3 under Dansk Klatreforbund? Vil du være klatretræner? Eller er du bare vild med klatring? Så er sidefaget klatring lige noget for dig.

YT Video:

Med klatreinstruktør / klatring som sidefag får du mulighed for at uddanne dig som træner og bruge masser af timer på klatrevæggen. Vi tilrettelægger niveauet til den enkelte person, så om du er begynder eller øvet, vil klatrelinjen hjælpe dig med at flytte dine grænser og evner.

I Klatreinstruktør / Klatring arbejder vi bl.a. med

• Sportsklatring og bouldering
  • Kendskab til udstyr, brug og opbevaring
  • Klatreteknikker på væggen
  • Styrketræning og udholdenhed i forhold til træning på klatrevæggen
  • Undervisningsteknikker herunder undervisningsdifferentiering
  • Lektionsopbygning i forhold til sikkerhedsuddannelse af nye klatrere
  • Tekniske klatreinstruktør færdigheder
  • Verbal, nonverbal og manuel cuing
  • Instruktøren/træner som motiverende faktor og coach
  • Træning i klatring til specielle målgrupper (begyndere indenfor sikkerhed, børn, ældre m.m.)

Vi tager udgangspunkt i sportsklatring på klatrevæg, men skal også omkring bouldering. Der vil i slutningen af forløbet være mulighed for at komme til evaluering i samarbejde med Dansk Klatreforbund – denne evaluering er en forudsætning for at blive klatreinstruktør, men hvis du ikke vil det – er der også masser af muligheder for blot at arbejde med dine egne klatrefærdigheder.

2019Klatring15

Klatreinstruktør
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Dansk Klatreforbund (DKF) og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for instruktør 1 (Bouldering og Topreb), instruktør 2 (Føring) eller instruktør 3 (Abseil, Redning og Rebteknikker) gennem DKF.

* Ønsker du at opnå kvalifikationer til at modtage dit trænerbevis, kræves 20 uger i efteråret eller 24 uger i foråret, ellers følger man blot undervisningen i faget.
9, 17, 20 og 24 uger.
Skoleåret 2020/21
  • 10. januar 2021 (25 uger) Venteliste
  • 28. februar 2021 (9 eller 18 uger) Venteliste

Skoleåret 2021/22

• 1. august 2021 (20 uger)
  • 17. oktober 2021 (9 uger)
  • 9. januar 2022 (24 uger)

Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat.

dklaf

Sidefagets opbygning

Klatreinstruktør / klatring udbydes 4 gange årlige i forskellige perioder. Udover dit sidefag Sidefag skal du vælge et hovedfag Hovedfag

2020SidefagForlob

2019Klatring24

Tilmeld Klatreinstruktør / klatring

Display formatting:
>> Da jeg begyndte på højskolen, havde jeg klatret et års tid. Jeg havde allerede sikringsbevis til rebklatring. Det har dog ingen betydning, om du har erfaring med klatring eller ej, før du begynder på sidefaget i klatring. Her er det muligt for alle klatrere på forskellige niveauer at udvikle sig.

I sidefaget er der fokus på enten at tage sikringsbevis og/eller at uddanne sig til klatreinstruktør. Man starter altså med at lære sikringsteknik og sikkerhed i forhold til at klatre på reb. Herefter kan man så vælge, om man har lyst til at uddanne sig til klatreinstruktør, så man er i stand til at lære andre at klatre på reb. Jeg valgte at uddanne mig til klatreinstruktør, og under uddannelsen fik jeg lov til øve mig på mine venner - dvs. andre højskoleelever, hvilket var super fedt. Uddannelsen som klatreinstruktør kan bruges, hvis man ønsker at arbejde i en klatreklub, når man en dag er færdig på højskolen.

Udover at man kan erhverve sig et sikringsbevis eller instruktøruddannelse, er sidefag i klatring et enormt hyggeligt fag – men der er også plads til at rykke dine grænser, f.eks. i forhold til højdeskræk. Jeg kan klart anbefale sidefag i klatring, hvis man har interesse for klatring. << Asta Diana Jacobsen

Liselotte Nørgaard

Underviser i Klatring og ski. Outdoor tosse med stor interesse i MTB og skiløb. Uddannet bl.a. ski, MTB og klatreinstruktør