Klatreinstruktør / klatring

Klatreinstruktør / klatring

Vil du uddanne dig til klatreinstruktør som enten instruktør 1, 2 eller 3 under Dansk Klatreforbund? Vil du være klatretræner? Eller er du bare vild med klatring?

YT Video:

Med klatreinstruktør / klatring som sidefag får du mulighed for både at uddanne dig som træner og bruge masser af timer på klatrevæggen. Vi tilrettelægger niveauet til den enkelte person, så om du er begynder eller øvet vil klatrelinjen hjælpe dig med at flytte dine grænser.

• Sportsklatring og bouldering
  • Kendskab til udstyr, brug og opbevaring
  • Klatreteknikker på væggen
  • Styrketræning og udholdenhed i forhold til træning på klatrevæggen
  • Undervisningsteknikker herunder undervisningsdifferentiering
  • Lektionsopbygning i forhold til sikkerhedsuddannelse af nye klatrere
  • Tekniske klatreinstruktør færdigheder
  • Verbal, nonverbal og manuel cuing
  • Instruktøren/træner som motiverende faktor og coach
  • Træning i klatring til specielle målgrupper (begyndere indenfor sikkerhed, børn, ældre m.m.)

Vi tager udgangspunkt i sportsklatring på klatrevæg, men skal også omkring bouldering. Der vil i slutningen af forløbet være mulighed for at komme til evaluering i samarbejde med Dansk Klatreforbund – denne evaluering er en forudsætning for at blive klatreinstruktør, men hvis du ikke vil det – er der også masser af muligheder for blot at arbejde med dine egne klatrefærdigheder.

2019Klatring15

Klatreinstruktør
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Dansk Klatreforbund (DKF) og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for instruktør 1 (Bouldering og Topreb), instruktør 2 (Føring) eller instruktør 3 (Abseil, Redning og Rebteknikker) gennem DKF.

* Ønsker du at opnå kvalifikationer til at modtage dit trænerbevis, kræves 20 uger i efteråret eller 24 uger i foråret, ellers følger man blot undervisningen i faget.
9, 17, 20 og 24 uger.
Skoleåret 2020/21
  • 18. oktober (9 uger)
  • 10. januar 2021 (25 uger)
  • 28. februar 2021 (9 eller 18 uger)

Skoleåret 2021/22

• 1. august 2021 (20 uger)

Mens du går på klatreinstruktør / klatring har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:

• Klatring i Norge (maj)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser

Efter gennemført uddannelse får du et trænercertifikat.

dklaf

Sidefagets opbygning

Klatreinstruktør / klatring udbydes 4 gange årlige i forskellige perioder. Udover dit sidefag Sidefag skal du vælge et hovedfag Hovedfag

2020SidefagForlob