logo_2016
search-button
Navn:

Politik, samfund og historie

Tagline

Bliv klogere på historiens betydning for nutiden

Yellow tag:
Politik, samfund og historie
Kort beskrivelse:
Når man går på højskole, kan man hurtigt komme til at glemme lidt om livet uden for skolen. Men med fordybelsesfaget, Politik, samfund og historie, har du en glimrende mulighed for alligevel at gå i dybden med det samfund, du er en del af.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen at et tæt fællesskab og unikke oplevelser.

Beskrivelse Ny 1

Samfund og historie er to vidt forskellige ting, der samtidig hænger uløseligt sammen. Historien er allermest relevant, når vi kan sætte den i relation til nutiden, og når vi skal forstå den måde, vi lever på i dag, og vil leve på i fremtiden, er vi nødt til at kigge på, hvad vores erfaringer fra historien siger.

Derfor vil vi arbejde med historie og samfund, både separat og i et samspil. Vi skal lære om spændende dele af historien, som vi ikke kendte til, og vi skal arbejde med og diskutere de ting, der sker omkring os i Danmark og verden lige nu og her, herunder ikke mindst det politiske – og når det giver mening, kombinerer vi de to ting, for at få tingene til at give en langt større mening.

Alt sammen med det tilfældes, at det har en relevans for os i den tid, vi lever i, hvad enten der er tale om historie eller det aktuelle samfund.

Undervisnings- og arbejdsformen vil variere løbende. Fra spændende læreroplæg med garanti for ny viden, til arbejde med gamle og nye kilder, der fortæller de ting, vi ikke vidste, vi burde vide. Eller mere praktisk arbejde med at tilegne sig ny viden ved selv at skulle formidle den, eksempelvis ved at lave podcast!

Så har ønsker du at engagere dig i den verden, der er uden for højskoleboblen, så er Samfund og Historie et godt valg for dig!

Beskrivelse Ny 2 Titel
Mulige tematikker i faget kan være
Beskrivelse Ny 2

Danmarks internationale rolle før i tiden og til i dag
Aktuelle brændpunkter i verden
Konflikter i relation til det danske rige (Grønland, Sydslesvig m.m.)
Politiske valgkampe
Undertrykkelse af befolkningsgrupper
Og meget mere

Udtalelser:
Politik, samfund og historie var et virkelig fedt fag, der fik mig lidt ud af højskoleboblen. I faget lærte vi om, hvad der rørte sig i Danmark og resten af verden. Vi diskuterede aktuelle nyheder og dykkede ned i både historie og samfundsforhold.
Caroline Riis
Caroline Riis
Politik, samfund og historie var et virkelig fedt fag, der fik mig lidt ud af højskoleboblen. I faget lærte vi om, hvad der rørte sig i Danmark og resten af verden. Vi diskuterede aktuelle nyheder og dykkede ned i både historie og samfundsforhold. Det var en fantastisk måde at starte dagen på, og alle var utroligt engagerede. Jeg elskede især kombinationen af gruppearbejde, diskussioner og debat.

Fakta

Type uddannelse
Varighed
Dokumentation
Hvornår / næste indtag

Hvornår udbydes faget og varigheden
Prøv at sammensæt dit eget ugeskema her på siden 📃💪 blandt de øvrige +45 fag du kan vælge mellem

Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
8 uger
Efteråret
Foråret
12 uger
Efteråret
Foråret
12 uger
Efteråret
Foråret
12 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Simon Sundahl Møller

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
uddannet cand.mag. i historie og musik ved AAU. Han har tidligere boet og undervist i både Grønland og Tyskland
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

Cardio

Vil du forbedre din kondition og udvide din horisont indenfor idræt med høj puls? Gennem interessefaget cardio bliver du sammen med dine højskolekammerater præsenteret for forskellige træningsformer, hvor kondition, puls og sved på panden er i fokus.
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2025

Spring ind i foråret med et intensivt 12-ugers højskoleforløb
Læs mere

Innovation og kreativitet

I innovation og kreativitet arbejder du kreativt med idégenerering samt idéudvikling og ender med et færdigt slutprodukt. Du lærer om de grundlæggende innovationsbegreber og om kreative teknikker til idéudvikling før du selv kaster dig ud i idégenering og udvikling af din helt egen innovative idé.
Læs mere

Psykologi

Sidefaget psykologi får du indsigt i hvor vigtigt det er at arbejde med mental træning som træner og hvilke teknikker du kan anvende for at udøvere kan præstere bedst muligt.
Læs mere

Sportsmassage

Sportsmassage er et interessefag designet til dig, der brænder for at forstå kroppens autonome nervesystem. Hvilket giver en god forståelse for hvornår du slapper af, når man modtager massage, og hvordan man står ergonomisk korrekt når man giver massage.
Læs mere

Debatten

I fordybelsesfaget debatten tager vi emner op fra aktuelle debatter i medierne og ser på dem med jeres generations perspektiv. Det kan fx være VM i Qatar, øremærket barsel til mænd, klimakrisen og meget mere.
Læs mere

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

Oplev Aalborg Sportshøjskole - Dit springbræt til sport og storbyliv i september!
Læs mere

Gammel elevstævne

Gør dig klar til en uforglemmelig lørdag, den 31. august!
Læs mere

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024

En verden af sport, fællesskab og uforglemmelige oplevelser!
Læs mere

Anatomi, ernæring og træning

Ønsker du at blive klogere på basal anatomi og fysiologi? Og ønsker du at kunne skabe en kobling til idræt og bevægelse? Så er fordybelsesfaget anatomi, ernæring og træning sikkert lige dig.
Læs mere

Åbent hus 13. september 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Åbent hus 16. august 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Volley

I sidefaget volley er der plads til alle, uanset om du har spillet i mange år eller aldrig har rørt en bold. I volley får du både god træning og masser af sjov med dine højskolekammerater. 😃
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2025

Start det nye år med fede oplevelser og personlig udvikling
Læs mere

Teambuilding

I fordybelsesfaget teambuilding sætter vi fokus på samarbejde og kommunikation når vi sammen kaster os over et projekt eller udfører en opgave. Du lærer at udvikle, tilpasse, organisere og afvikle et arrangement eller en aktivitet i samarbejde med dine højskolekammerater.
Læs mere