Navn:

Brændende hjerter med rodfrugtsmos

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
50_BrandendeHjerte_2017
Portion:

til 1 person

Ingredienser:
  • 200 g kyllingehjerter (rig på A-vitamin, B-vitaminer, C-vitamin, calcium, fosfor, kalium og zink)
  • 80 g bacon
  • 2 stk løg
  • 20 g rugmel
  • 100 g bagekartoffel (rig på fibre, C-vitamin, B-vitamin og kalium)
  • 50 g pastinak (rig på fibre, A-vitamin, B-vitamin og C-vitamin)
  • 50 g knoldselleri (rig på fibre, C-vitamin, K-vitamin, B-vitamin og kalium)
  • 20 g smør
  • ½ dl mælk
Fremgangsmåde:

Skræl rodfrugterne og kog dem. Hæld vandet fra og mos dem med smørret og mælken. Smag til med salt og peber. Skær baconen i små stykker og . Snit løgene. Rist herefter baconen og løgene, og dryp det af, så fedtet render af. Vend kyllingehjerterne i rugmel og rist dem på panden i cirka 12 minutter. 

Energi: 486 kJ (pr. 100 g) / 116 kcal (pr. 100 g)
Protein: 23 E % (7 g pr.100 g)
Fedt: 50 E % (7 g pr.100 g)
Kulhydrat: 27 E % (8 g pr.100 g)
 


Fedtstoffer  
Mættede fedtsyre (g/100 g) 2,79 
Monoumættede fedtsyre (g/100 g) 2,05
Polyumættede fedtsyre (g/100 g) 1,06


Div. indeks  
Kostfibre (g/100 g)  1,49 
Sukkerarter (g/100 g) 2,53 
Vand (g/100 g) 71,26 


Vitaminer og mineraler  
A-vitamin (RE/100 g) 20,93 
Niacin (B3) (mg/100 g) 2,09 
B6 (mg/100 g) 0,15 
B12 (μg/100 g) 1,86
C-vitamin (mg/100 g) 7,12
D-vitamin (μg/100 g) 0,07
E-vitamin (aTE/100 g) 0,32 
K-vitamin (μg/100 g) 6,17 


Calcium (mg/100 g)  24,0
Jern (mg/100 g) 1,78
 

 

Kommentarer

Kommentarer:

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.