logo_2016
search-button
Navn:

Fedtfattige bananmuffins

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
5_FedtfattigeBananmuffins_2017
Portion:

giver ca. 15 muffins – alt efter muffinformenes størrelse

Ingredienser:
  • 3 æg
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1½ dl havregryn
  • 2 modne mellemstore bananer
  • 1½ dl minimælk
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 70 g hakket mørk chokolade, 70 % kakao
  • 1 dl hakkede dadler
  • 1 dl hakkede hasselnødder
Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 190 grader.

Pisk æg og sukker luftigt og ”hvidt” med en elpisker eller i røremaskine. Tilsæt kanel, kardemomme, vaniljesukker og havregryn og vend forsigtigt rundt i dejen. Mos bananerne med en gaffel og tilsæt sammen med mælk. Rør hvedemel med bagepulver og rør i dejen. Tilsæt til sidst hakket chokolade, hakkede dadler og hakkede hasselnødder og rør godt rundt. Fyld dejen i muffinsforme – fyldes kun ca. 2/3. Bag kagerne midt i ovnen ved 190 grader i ca. 30 minutter. Tjek om de er færdige ved at stikke i midten af dem med en spids urtekniv. Hvis kniven kommer ud ren, er de færdige. Afkøl på bagerist.

 

Hele portionen
Energi: 10508 kJ/2502 kcal
Protein: 10 E % (65 g)
Fedt: 27 E % (76 g)
Kulhydrat: 63 E % (376 g)
Pr. stk.
Energi: 700 kJ/167 kcal
Protein: 10 E % (4,5 g)
Fedt: 27 E % (5 g)
Kulhydrat: 63 E % (25 g)

Kommentarer

Kommentarer:
Navn til oversigt:
Connie Toft
22-03-2021
Kommentar til oversigt:
Virkelig god opskrift. Jeg havde ingen kardemomme, så det blev udeladt, og da vi ikke kan tåle hasselnødder, blev kagerne pyntet med hakkede mandler. Vores teenage børnebørn synes, kagerne er rigtig gode.