Navn:

Fiskefrikadeller med urteremoulade og ristet blomkål

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
6_Fiskefrikadeller_2017
Portion:

til 1 person

Ingredienser:

Fiskefrikadeller

  • 200 g færdig fiskefars – eller færdigstegte fiskefrikadeller
  • 1 spsk. hakket dild
  • 1 spsk. hakket persille
  • 1 spsk. olie til stegning

Ristet blomkål

  • 100 g blomkål
  • 1 tsk. olivenolie
  • 2 tsk. karry
  • Lidt salt

Urteremoulade

  • ½ gulerod
  • 20 g knoldselleri
  • 40 g blomkål
  • ½ drueagurk
  • 1 tsk. kapers (kan udelades)
  • 1 tsk. karry
  • ½ tsk. sukker
  • Friskkværnet peber
  • 2 spsk. mayonaise
  • 1 spsk. græsk yoghurt 2%
  • 1 tsk. citronsaft
  • Evt. lidt salt
     
  • 2-3 skiver rugbrød (ca. 150 g)
  • 6 radiser
  • Citronbåde

 

Fremgangsmåde:

Riv gulerod og knoldselleri på rivejern. Hak blomkål, drueagurk og kapers groft. Bland alle ingredienser sammen til en grov urteremoulade. Smag til med salt og citron. Sæt på køl indtil den skal spises.

Rør fiskefarsen med dild og persille. Varm en pande op til middel varme med lidt olie og steg fiskefrikadellerne i ca. 5 minutter op hver side. De er færdige, når de ”puster” sig lidt op og giver efter når du trykker på dem. Tjek evt. om de er gennemstegt ved at skære en igennem. Hold evt. fiskefrikadellerne varme i ovnen ved ca. 100 grader mens resten tilberedes.

Skyl blomkål godt og pluk til mindre buketter. Varm olien i en pande eller lille gryde. Rist karry af i olien i ca. 1 minut – må ikke brænde på. Rist blomkål i ca. 5 minutter.

Anret fiskefrikadeller med urteremoulade, rugbrød, og ristet blomkål. Server med skyllede radiser og citronbåde til at dryppe over fiskefrikadellerne.

TIP Du kan lave en større portion fiskefrikadeller og gemme resten til madpakken eller til fryseren.
 

Energi: 4235 kJ/1008 kcal
Protein: 14 E % (33 g)
Fedt: 42 E % (49 g)
Kulhydrat: 44 E % (101 g)

 

Kommentarer

Kommentarer:

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.