Navn:

Grøntsagstærte

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
50_Grontsagstarte_2017
Portion:

til 1 person

Ingredienser:
  • 200 g spinat frisk (rig på C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, magnesium, antioxidanter og kalium)
  • 3 stk æg
  • ½ dl fløde
  • 1 stk løg
  • ½ stk peberfrugt grøn
  • 100 g broccoli (rig på jern, A-vitamin, C-vitamin, B-vitamin og E-vitamin)
  • ½ dl quinoa sort
  • 50 g cheddar revet
  • 1 stk tærtebund
Fremgangsmåde:

Kog quinoaen i ti minutter. Rist spinaten på panden. Snit peberfrugten og løget og rist det på panden. Skær broccolien i små stykker. Læg quinoaen, spinaten, peberfrugten, løget og broccolien i tærtebunden. Pisk æg med salt, peber og fløden. Hæld det i tærtebunden og drys med osten.

Bages i forvarmet ovn i 15 minutter ved 175 °C.

TIP Du kan bruge butterdej i stedet for mørdej. Drys eventuelt med revet cheddar.

 

Energi: 902 kJ (pr. 100 g) / 215 kcal (pr. 100 g)
Protein: 11 E % (6 g pr.100 g)
Fedt: 55 E % (13 g pr.100 g)
Kulhydrat: 34 E % (19 g pr.100 g)
 


Fedtstoffer  
Mættede fedtsyre (g/100 g) 7,09 
Monoumættede fedtsyre (g/100 g) 3,67
Polyumættede fedtsyre (g/100 g) 1,18


Div. indeks  
Kostfibre (g/100 g)  1,85 
Sukkerarter (g/100 g) 2,67 
Vand (g/100 g) 60,55 


Vitaminer og mineraler  
A-vitamin (RE/100 g) 206,87 
Niacin (B3) (mg/100 g) 0,58
B6 (mg/100 g) 0,14 
B12 (μg/100 g) 0,42 
C-vitamin (mg/100 g) 29,77
D-vitamin (μg/100 g) 0,49
E-vitamin (aTE/100 g) 1,52 
K-vitamin (μg/100 g) 124,06 


Calcium (mg/100 g)  49,87
Jern (mg/100 g) 1,77
 

 

Kommentarer

Kommentarer:

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.