Navn:

Grøntsuppe

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
50_Grontsuppe_2017
Portion:

til 1 person

Ingredienser:
  • 1 ds tomat flåede
  • 100 g bacon
  • 100 g gulerødder
  • 50 g persillerod
  • 50 g knoldselleri
  • 1 stk løg
  • 1 stk forårsløg
  • 50 g røde linser
  • 100 g kikærter
  • 1 stk chili rød
Fremgangsmåde:

Kikærterne sættes i blød minimum 12 timer før brug. Kikærterne koges 25 minutter. Skær gulerødderne, persilleroden og sellerien i små firkanter. Rist baconen, løget, og chilien. Tilsæt flåede tomater. Lad det simre ti minutter. Tilsæt de røde linser og lad dem koge ud. De er med til at jævne. Tilsæt kikærterne, smag til med salt og peber, og server.

TIP Server med creme fraiche og rustikt landbrød. Tilsæt kød. Der kan også bruges friske tomater i stedet, men det kræver en større mængde.

Energi: 42 kJ (pr. 100 g) / 10 kcal (pr. 100 g)
Protein: 22 E % (3 g pr.100 g)
Fedt: 26 E % (4 g pr.100 g)
Kulhydrat: 52 E % (13 g pr.100 g)
 


Fedtstoffer  
Mættede fedtsyre (g/100 g) 1,06 
Monoumættede fedtsyre (g/100 g) 1,34
Polyumættede fedtsyre (g/100 g) 1,31


Div. indeks  
Kostfibre (g/100 g)  2,88 
Sukkerarter (g/100 g) 3,26 
Vand (g/100 g) 76,14 


Vitaminer og mineraler  
A-vitamin (RE/100 g) 95,03 
Niacin (B3) (mg/100 g) 1,16 
B6 (mg/100 g) 0,17 
B12 (μg/100 g) 0,07 
C-vitamin (mg/100 g) 10,17
D-vitamin (μg/100 g) 0,05
E-vitamin (aTE/100 g) 0,79 
K-vitamin (μg/100 g) 37,64 


Calcium (mg/100 g)  40,90
Jern (mg/100 g) 1,28
 

 

Kommentarer

Kommentarer:

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.