Ledige pladser fra 10. august og frem 📝 Tilmeld dig lige her
logo_2016
search-button
Navn:

Hjemmebagt knækbrød

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
14_Knakbrod_2017
Portion:

giver ca. 70 små knækbrød (ca. 5x5 cm)

Ingredienser:
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 3 dl hvedemel (evt. lidt mere eller mindre)
  • 1 1/2 dl grahamsmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1½ tsk. salt
  • 1 dl olie
  • 2 dl vand
Fremgangsmåde:

Alle ingredienser æltes godt sammen – tilsæt evt. lidt mere mel eller vand alt efter om den er lidt for tør eller lidt for våd. Del dejen i 4 lige store stykker og rul hvert stykke tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Skær dejen i mindre firkanter til små stykker knækbrød.

Læg stykkerne på bageplader med bagepapir og bag knækbrødene i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 10-15 minutter – de skal være let gyldne. Pas på, de bliver hurtigt brændte når de er ved at være færdige. Afkøles helt på bagerist og opbevares i en tætsluttende beholder (fx en kagedåse).

TIP Knækbrødene er lidt fede, men det er det sunde fedt fra kerner, frø og olivenolie. Du kan forsøge dig med at erstatte noget af hvedemelet med neutralt proteinpulver så du får en mere proteinholdig snack.
 

Hele portionen
Energi: 12268 kJ/2920 kcal
Protein: 9 E% (63 g)
Fedt: 56 E% (181 g)
Kulhydrat: 35 E% (253 g)
Pr. stk.
Energi: 175 kJ/42 kcal
Protein: 9 E% (0,9 g)
Fedt: 56 E% (2,6 g)
Kulhydrat: 35 E% (3,6 g) 

Kommentarer

Kommentarer: