Ledige pladser fra 10. august og frem 📝 Tilmeld dig lige her
logo_2016
search-button
Navn:

Juicy okseburger med grove fritter og tomateksplosion

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
18_JuicyOkseburger_2017
Portion:

til 1 person

Ingredienser:

Bøffer

  • 200 g hakket oksekød
  • ¼ løg
  • 1 æg
  • 2 spsk. havregryn
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. sennep
  • spsk. kapers
  • tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Tomateksplosion (kan udelades - brug fx ketchup)

  • 1/4 dåse flåede tomater
  • 50 g soltørrede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 1 tsk. tørret oregano
  • ½ tsk. salt – lidt af gangen
  • Friskkværnet peber

     
  • En stor fuldkornsburgerbolle
  • 3 store salatblade
  • 4 skiver tomat
  • Løgringe
  • To skiver bacon
  • 1 drueagurk
  • 1 spsk. ketchup
  • 1 spsk. sennep
  • 150 g bagekartofler
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader.

Skyl bagekartoflerne godt og skær i grove fritter i ca. 1x1 cm. Skyl dem i koldt vand af to omgange. Læg på bagepapir på bageplade og vend med olivenolie og salt. Bages i ovnen i ca. 30 minutter. Imens klargøres bøf og det øvrige tilbehør.

Hak løg, hvidløg og kapers til bøffen fint og bland med resten af ingredienserne til bøffen og rør godt sammen. Form bøffen og brun den af på begge sider på en pande med lidt olie ved høj varme. Bøffen steges færdig i ovn ved 180 grader i ca. 5-10 minutter.

Alle ingredienser til tomateksplosion blendes godt. Smag til med salt og peber. Skyl og skær grønt til burgeren. Varm bollen i ovnen i et par minutter. Byg din burger færdig og anret med grove fritter og tomateksplosion/ketchup.

TIP Bøffen bliver dejlig saftig med de foreslåede ingredienser, men du kan også sagtens lave en helt almindelig bøf uden dikkedarer – kun oksekød, salt og peber.

 

Energi: 5090 kJ/1212 kcal
Protein: 25 E % (73 g)
Fedt: 30 E % (42 g)
Kulhydrat: 45 E % (126 g)
 

Kommentarer

Kommentarer: