Aften
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt hvedemel og rør godt. Tilsæt salt, sukker og havregryn og rør igen. Tilsæt grahamsmel indtil dejen har konsistens som tyk, klistret havregrød. Lad dejen hæve natten over i køleskab.
Morgen
Tag dejen ud af køleskabet og brug to spiseskeer til at sætte boller på bagepapir på bageplader. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Lad bollerne hæve ca. 15-30 minutter på pladerne.
Bag bollerne i ca. ½ time, byt evt. pladerne rundt midtvejs – især hvis du ikke har varmluftsovn. Bollerne er
færdige når de er brune i bunden og lyder hule når du banker på dem under bunden. Afkøl bollerne på en rist.
TIP Bollerne kan fint fryses og tages op, som du har brug for dem! De er gode til madpakken eller bare som et mellemmåltid efter træning – fx med hytteost og lidt blåbærmarmelade.
Hele portionen Energi: 7980 kJ/1900 kcal Protein: 13 E% (59 g) Fedt: 28 E% (58 g) Kulhydrat: 59 E% (280 g) | Pr. bolle (ved 18 boller) Energi: 445 kJ/106 kcal Protein: 13 E% (3 g) Fedt: 28 E% (3 g) Kulhydrat: 59 E% (16 g) |