Ledige pladser fra 10. august og frem 📝 Tilmeld dig lige her
logo_2016
search-button
Navn:

Nemme grove boller

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
29_NemmeGroveBoller_2017
Portion:

Giver ca. 18 boller

Ingredienser:
  • 15 g gær
  • ½ l koldt vand
  • 2 dl hvedemel
  • 1 spsk. havsalt
  • 1 spsk. honning eller sukker
  • 2-3 dl grahamsmel
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl kerner/frø – gerne en blanding (fx solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø og græskarkerner)
Fremgangsmåde:

Aften
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt hvedemel og rør godt. Tilsæt salt, sukker og havregryn og rør igen. Tilsæt grahamsmel indtil dejen har konsistens som tyk, klistret havregrød. Lad dejen hæve natten over i køleskab.

Morgen
Tag dejen ud af køleskabet og brug to spiseskeer til at sætte boller på bagepapir på bageplader. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Lad bollerne hæve ca. 15-30 minutter på pladerne.

Bag bollerne i ca. ½ time, byt evt. pladerne rundt midtvejs – især hvis du ikke har varmluftsovn. Bollerne er
færdige når de er brune i bunden og lyder hule når du banker på dem under bunden. Afkøl bollerne på en rist.

TIP Bollerne kan fint fryses og tages op, som du har brug for dem! De er gode til madpakken eller bare som et mellemmåltid efter træning – fx med hytteost og lidt blåbærmarmelade.

 

Hele portionen
Energi: 7980 kJ/1900 kcal
Protein: 13 E% (59 g)
Fedt: 28 E% (58 g)
Kulhydrat: 59 E% (280 g)
Pr. bolle (ved 18 boller)
Energi: 445 kJ/106 kcal
Protein: 13 E% (3 g)
Fedt: 28 E% (3 g)
Kulhydrat: 59 E% (16 g)

Kommentarer

Kommentarer: