Dej
Fyld
Rør gær, vand, salt og æg sammen. Bland melet i, og ælt dejen godt. Dæk skålen, og lad dejen hæve en lille times tid.
Læg dejen på et meldrysset bord. Tryk den flad med hænderne, og rul den tyndt ud til en firkant på ca. 50 x 50 cm. Tilbered fyldet, mens dejen hviler.
Rens porren godt for jord og snit i tynde skiver. Rør hytteosten med sennep, porre, skinke og hakket æg. Smag fyldet til med salt og evt. mere sennep.
Skær dejen i 10 lige store firkanter eller 10 cirkler efter en lille tallerken. Fordel fyldet på dejen, fold stykkerne sammen på tværs og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk kanterne på piroggerne godt sammen med en gaffel, så fyldet ikke flyder ud mens de bager.
Bag piroggerne i ca. 15-20 min. ved 180 grader midt i ovnen.
TIP Du kan også sagtens bruge en færdiglavet fuldkornsdej, der bare skal tilsættes vand, i stedet for at lave dejen selv. Prøv også med andre slags fyld, fx stegt kylling, tomat, løg og feta.
Energi: 3240 kJ/771 kcal Protein: 19 E% (36 g) Fedt: 32 E% (27 g) Kulhydrat: 49 E% (93 g) |