Dej
Fyld
Pære-fennikel salat
Skær smørret i små tern og smuldr det i melet – brug fingerspidserne til blot at ”samle” dejen med salt og vand efter du har smuldret smørret i melet. Pak dejen ind i plasticfilm og læg den på køl i ca. en halv time.
Pisk æg med mælk, salt og peber og vend det med hytteosten. Skyl porren godt for jord ved at skære et kryds i den mørkegrønne ende og skylle godt. Skær porren i tynde ringe. Skær det stegte kalkunbryst i mindre stykker og steg det på en varm pande med olie med porre og timian.
Tag dejen ud af køleskabet og tryk dejen ud i en smurt springform eller tærteform (ca. 22 cm. i diameter) og lad dejen gå ca. halvvejs op af formens sider hvis du bruger springform og hele vejen op hvis du bruger en tærteform. Fyld dejen med kalkun, porre og cherrytomater og hæld til sidst æggeblandingen henover.
Bag tærten midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til æggemassen er fast. Lav salaten mens tærten bager.
Skyl salaten og riv/skær den i mindre stykker. Skær pæren i tynde både. Skær stokken af fenniklen og skær den i supertynde skiver. Vend salaten med olivenolie, citronsaft og appelsinsaft og smag til med salt og peber. Server tærten lun med salaten til.
TIP Du kan sagtens købe en færdig fuldkorns tærtedej, som blot skal røres med lidt vand og æltes.
For 1 portion Energi: 4345 kJ/1035 kcal Protein: 22 E % (56 g) Fedt: 49 E % (58 g) Kulhydrat: 29 E % (68 g) |