Ledige pladser fra 10. august og frem 📝 Tilmeld dig lige her
logo_2016
search-button
Navn:

Tærte med kalkun og porre med pære-fennikel salat

Kort beskrivelse:
TopBilledeOpskrift:
44_Tarte_2017
Portion:

til 2 personer

Ingredienser:

Dej

  • 80 g koldt smør
  • 1 dl grahamsmel
  • Ca. 1½ dl hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • Ca. 1 spsk. koldt vand

Fyld

  • 3 æg
  • ½ dl mælk
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 200 g hytteost
  • 1 porre
  • 200 g stegt kalkunbryst
  • 1 tsk. olivenolie
  • 2 tsk. timian
  • 15 cherrytomater

Pære-fennikel salat

  • ½ salathoved
  • 1 pære
  • ¼ fennikel
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 spsk. appelsinsaft
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:

Skær smørret i små tern og smuldr det i melet – brug fingerspidserne til blot at ”samle” dejen med salt og vand efter du har smuldret smørret i melet. Pak dejen ind i plasticfilm og læg den på køl i ca. en halv time.

Pisk æg med mælk, salt og peber og vend det med hytteosten. Skyl porren godt for jord ved at skære et kryds i den mørkegrønne ende og skylle godt. Skær porren i tynde ringe. Skær det stegte kalkunbryst i mindre stykker og steg det på en varm pande med olie med porre og timian.

Tag dejen ud af køleskabet og tryk dejen ud i en smurt springform eller tærteform (ca. 22 cm. i diameter) og lad dejen gå ca. halvvejs op af formens sider hvis du bruger springform og hele vejen op hvis du bruger en tærteform. Fyld dejen med kalkun, porre og cherrytomater og hæld til sidst æggeblandingen henover.

Bag tærten midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til æggemassen er fast. Lav salaten mens tærten bager.

Skyl salaten og riv/skær den i mindre stykker. Skær pæren i tynde både. Skær stokken af fenniklen og skær den i supertynde skiver. Vend salaten med olivenolie, citronsaft og appelsinsaft og smag til med salt og peber. Server tærten lun med salaten til.

TIP Du kan sagtens købe en færdig fuldkorns tærtedej, som blot skal røres med lidt vand og æltes.

 

For 1 portion
Energi: 4345 kJ/1035 kcal
Protein: 22 E % (56 g)
Fedt: 49 E % (58 g)
Kulhydrat: 29 E % (68 g)
 

Kommentarer

Kommentarer: