logo_2016
search-button
Overskrift:

Når du vil være blandt de bedste trænere

Kort beskrivelse:

Aalborg Sportshøjskole tilbyder en række træneruddannelser / personlig træner uddannelser indenfor forskellige områder – her på siden giver vi et overblik over niveauerne og deres formål.

Oversigtsbillede:
Når du vil være blandt de bedste trænere
Beskrivelse:

Du sidder måske med den fornemmelse, at det kan være svært at gennemskue de mange uddannelser der tilbydes indenfor fysisk træner og personlig træner området. Det giver også god mening, da der er mange indgangsvinkler til det at blive personlig træner og det dermed kan være svært at danne sig et overblik. Eks. tilbyder flere organisationer personlig træner uddannelser på hvert deres niveau - ligesom vi gør her på Aalborg Sportshøjskole. De træneruddannelser vi tilbyder afhænger bl.a. af dit valg af hovedfag og dermed også længden af dit højskoleophold. Derfor vil vi i denne artikel danne overblik over vores træneruddannelser og samtidig redegøre for Danmarks Idrætsforbunds (DIF) og Europe Actives træneruddannelser, da vores uddannelser er akkrediteret og godkendt af disse to organisationer.


Europe Active

Der er flere i Danmark som tilbyder EREPS akkrediterede personlig træner uddannelser, heriblandt os selv. Grunden til at vi tilbyder EREPS uddannelserne skyldes, at det umiddelbart er det bedst kendte system i fitnessbranchen, som også tilbydes på tværs af mange lande og derfor indebærer en klar definition af hvad en personlig træner i fitnessbranchen skal kunne. EREPS træneruddannelserne er inddelt i 6 niveauer, som har afgørende betydning for, hvilken type træner du uddannes til. Den træneruddannelse vi tilbyder i samarbejde med Europe Active er niveau 4, hvor du bliver fitness personlig træner på hhv. 20 uger i efteråret eller 24 uger i foråret.

EA_System


Danmarks Idrætsforbunds træneruddannelser

Foruden Europe Active personlig træner uddannelsen, har vi på Aalborg Sportshøjskole siden 2003 tilbudt DIF træneruddannelser, da vi samarbejder med flere specialforbund under DIF (eks. Dansk Vægtløftning Forbund, Dansk Styrkeløft Forbund, GymDanmark m.fl.). DIF uddannelsessystemet er en kombination af teori og praktisk udførelse - derfor passer DIF uddannelsessystemet godt til os som højskole, da mange af vores lektioner består af praktisk udførelse. Ligesom EREPS uddannelserne, er DIFs træneruddannelser inddelt i forskellige niveauer, som indebærer: DIF Træner 1, DIF Træner 2, Diplomtræner og Idrættens Trænerakademi, hvoraf vi tilbyder de tre førstnævnte uddannelser. Uddannelsesniveauet afhænger af faget samt længden på dit højskoleophold, da DIF Træner 1 kun kræver min. 12 uger, mens DIF Træner 2 kræver min. 20 uger og Diplomtræner kræver min. 44 uger.

DIF Træner 1

Som DIF træner 1 kommer du omkring fysisk træning, trænerrollen, idræt for børn og unge samt idrætsskader. Samtidig får du en generel introduktion til det at være træner. Efter gennemført uddannelse vil du være i stand til at fungere som træner for børn og unge på begynderniveau.

Kursusindhold:

 • Idræt for børn og unge
 • Idrætsskader 
 • Idræt og træning

DIF træner 2 

På DIF træner 2 træneruddannelsen får du endnu flere redskaber og viden om arbejdet som træner og træningsplanlægger. Efter gennemført uddannelse vil du være i stand til at fungere som personlig træner / fysisk træner i eks. et fitnesscenter med fokus på breddeidrætten. Denne uddannelse åbner derfor dørene for at kunne have et fedt studiejob, hvis du skal læse videre efter højskoleopholdet.

Kursusindhold:

 • Aldersrelateret træningskoncept
 • Fysisk træning
 • Aerob og anaerob præstationsevne
 • Ernæring
 • Idrætsskader
 • Træningsplanlægning
 • Styrketræning
 • Trænerrollen
 • Idrætspsykolog
 • Tekniktræning

DIF diplomtræner

Diplomtræneruddannelsen er for dig som vil arbejde som elitetræner med talentudvikling. Hvis du ønsker at søge ind på Idrætsstudiet på Universitet eller uddanne dig til fysioterapeut eller lignende, så vil diplomtræneruddannelsen dog også være relevant for dig.

På diplomtræneruddannelsen rykker vi dig som træner og menneske, og vi vil udfordre dig gennem alle 44 uger. Hvis man vil videre i sin trænerudvikling er man nødt til at være indstillet på at flytte sig. På uddannelsen sørger vi for du bliver udfordret som menneske, så du bliver tvunget til at tage stilling til bl.a. dine værdier. Vi vil udfordre dig på dine samarbejdsevner og dine sociale kompetencer, så du får redskaber og bliver bedre til at formidle teoretisk og praktisk stof, da det i høj grad er relevant hvis du ønsker et job indenfor feltet. Du skal afslutte diplomtræneruddannelsen ved at udarbejde en naturvidenskabelig opgave, en humanistiske opgave samt en praktisk opgave om relaterede emner, som du syntes kunne være interessante.

Kursusindhold:

 • Pædagogik & didaktik
 • Psykologi
 • Ledelse / samarbejde
 • Aldersrelateret træning
 • Anatomi
 • Fysiologi
 • Biomekanik
 • Testning
 • Ernæring
 • Fysiske træningsmetoder
 • Doping
 • Teknikanalyse
 • Have egen klienter / praktiske undervisning 
 • Endelig vil der være: Hovedfagsuger, projektuger og konferencer

DIF_Diplomtraner
Normalt er det et krav at have gennemført DIF træner 1 for at kunne deltage i DIF træner 2 uddannelsen, og ligeledes at have gennemført DIF træner 2 for at kunne gennemføre diplomtræneruddannelsen. Vi har dog her på Aalborg Sportshøjskole en særlig merit fra Danmarks Idrætsforbund der gør, at du ikke behøver foregående kendskab for at kunne deltage og gennemføre DIF træner 2 eller diplomtræneruddannelsen. Dvs. at du kan komme direkte ind på uddannelserne til DIF træner 2 eller diplomtræner uden at have gennemført de øvrige uddannelser.


Vores fag hvor du kan opnå én af overstående uddannelser 

>> Fitness personlig træner HovedfagNy


2022_TypeIkon Type uddannelse
DIF træner 1 eller DIF træner 2 uddannelse samt Europe Active (niveau 4)
Fitness personlig træner er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Europe Active (EA) og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for træneruddannelsen gennem DIF og EA. Som uddannet fitness personlig træner bliver du registreret hos European Register og Exercise Professionals (EREPS) på niveau 4. 

2022_VarighedIkon Varighed
12 uger: DIF træner 1
Mini 20 uger: DIF træner 2 og Europe Active (niveau 4)

FitnessPersonligTraner_JohannesOvstebø
>> Hei! Mitt opphold på Aalborg Sportshøjskole har hjulpet meg masse for å bli en så god som mulig PT for sats i Norge (Oslo). Under min tid på Fitness Personlig Trænerlinje på Aalborg Sportshøjskole lærte jeg mye. Blant annet om menneske kroppens funksjon og hvordan klare å jobbe sammen med kunder. Program opplegg og struktur har også vært viktig for meg som jeg føler jeg fikk mye igjen fra hva vi lærte på skolen. Noe annet jeg også lærte mye av er å være rundt alle de andre på skolen som gjorde at jeg lærte meg å tilpasse meg andre mennesker. Det er viktig å kunne skape gode relasjoner for å ta vare på kundene. Uten kunder blir det heller ikke noe lønn. Jeg startet som PT i Sats hvor det er stor konkurranse.


Vi er 13 PT på senteret jeg jobber og rundt 2000 personer innom senteret hver dag for å trene. Det å kunne skille seg ut å gi det lille ekstra av kunnskap og trygghet gjorde at jeg kom fort i gang. Min tid i Danmark var ikke den letteste, jeg savnet Norge mye og familie/venner. Dette gjorde nok at jeg også fikk litt ekstra ønske om å levere bra som PT når jeg først hadde ofret mye for å komme meg gjennom studiet. Per dags dato er jeg den på senteret mitt som leverer flest timer i måneden (140 timer). Det kommer av at jeg har hatt god grunnutdanning fra oppholdet som gjør klientene trygge på meg og det vi gjør. Det har vært hardt å starte opp som personlig trener, men alt er mulig så lenge man vil. Vær ydmyk og positiv så kommer man langt. Viktig å vite at man aldri blir utlært som PT og alltid søker etter ny kunnskap for å utvikle seg. Lykke til alle sammen, alle har mulighet til å komme langt. << Johannes, Fitness personlig træner

>> Styrketræner SidefagNy 

2022_TypeIkon Type uddannelse
DIF træner 1 eller DIF træner 2 uddannelse 
Styrketræner er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for træneruddannelsen gennem DIF.  

2022_VarighedIkon Varighed
12 uger: DIF træner 1
Mini 20 uger: DIF træner 2 og Europe Active (niveau 4)


Etna-Styrketræning
>> Jeg har sidefaget Styrketræning på Aalborg Sportshøjskole, hvor jeg er igang med at tage DIF træner 2 uddannelsen. Undervisningen består både af en teoretisk og praktisk del, hvor vi arbejder med at forstå de grundlæggende principper og metoder indenfor styrketræning. I den praktiske undervisning berører vi forskellige træningsformer, såsom træning med elastikker, frie vægte og maskiner. I den teoretiske del går vi bl.a. i dybden med programlægning og kroppens påvirkning af styrketræning. Jeg er super glad for at have valgt Styrketræning som sidefag, da vores undervisning giver mig et rigtig godt grundlag for at kunne arbejde med personlig træning i fremtiden. << Etna


>> Styrkeløft træner, Vægtløftning træner eller styrketræner og fysisk træner HovedfagNy

2022_TypeIkon Type uddannelse
DIF diplomtræneruddannelse (elite)
Uddannelsen er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for diplomtræneruddannelsen gennem DIF til styrketræner.

2022_VarighedIkon Varighed
Mini. 44 uger

Styrketraner_NickiLentz
>> Jeg blev ikke skuffet. Jeg lærte utrolig meget og blev klogere dag for dag. Jeg blev mere åben over for andre ideer og træningsmetoder, end dem jeg havde lært igennem styrkeløft. Igennem skolen blev jeg en del af en gruppe styrkeløftere fra skolens eget træningscenter, som har været tidligere elever af skolen og som også gik rundt med en enorm viden. Disse personer sammen med opholdet på selve skolen gav mig utrolig god udvikling ikke kun teoretisk men også i min egen praktiske udførelse inden for træning. Under opholdet på skolen blev jeg enig med mig selv om, at jeg efter opholdet ville blive selvstændig inden for træning. Ikke som den gængse personlige træner, men som performance træner, der vil udvikle atleter på forskellige niveauer. På denne måde kunne jeg forene min passion for ekstraordinær udvikling / performance og arbejde. << Nicki

Kommentarer

Kommentarer:

Anbefalinger til dig

Anbefalinger: