Overskrift:

Den halve parade – den perfekte udførelse

Kort beskrivelse:

Fokus på brugen af den halve parade er den hellige gral for mange ryttere. Mange ryttere har store problemer med at udføre den halve parade.

Oversigtsbillede:
Den halve parade – den perfekte udførelse
Beskrivelse:

Mange ryttere siger: Jeg træner core / pilates / yoga, men når jeg rider, syntes jeg ikke, jeg kan få min core til at arbejde med.

Ét er at arbejde fra jorden, noget andet er, at sidde på hesten fordi bevægelsen ændres væsentligt, når man går fra at stå på jorden, til at sidde i sadlen. Derfor er hest / rytter kombinationen en helt ny bio-mekanisk enhed.

I Fordringerne fra Dansk Rideforbund beskrives den halve parade: Den halve parade er ikke en øvelse, som særskilt bliver bedømt, men da den er en af dressurens grundpiller, medtages den her. I modsætning til en parade, hvor det er den forholdende hjælp, der er dominerende, så hesten bringes til at standse helt op, skal forholdet mellem den fremaddrivende, og den forholdende hjælp i en halv parade afstemmes således, at det er den fremaddrivende, der har overtaget. Hestens energi skal omdannes fra tempo til øget spændstighed og aktivitet bagfra, og den opsamlede energi skal kontrolleres og reguleres af den forholdende hjælp. Denne må aldrig blive så stærk eller vedvarende, at hesten nedsætter tempoet væsentligt eller stopper helt op.

Den halve parade anvendes til:

  • At afkorte en gangart eller et tempo.
  • At forbedre samlingsgraden og holdningen.
  • At genvinde tabt balance.
  • At gøre hesten opmærksom på en umiddelbart kommende hjælp.

Af ovenstående fremgår det, at den halve parade skal bruges utallige gange såvel i det daglige grundarbejde med hesten og under konkurrence. Den halve parade er rytterens vigtigste hjælpemiddel, selvom den næppe er synlig.

Der er mange faktorer i en god halv parade. En af ​​dem er at få din krops kerne til at engagere sig effektivt i den neutrale position og bevægelsen af rygsøjlen. I en halv parade må man ikke skubbe på hesten med sædet. Det at modgå eller stoppe bevægelsen er en ​​nye biomekanisk enhed (kentaur), som stabiliserer rygsøjle og krop på trods af hestens bevægelse. Da hesten bevæger sig fremad, føler rytteren at han/hun på et tidspunkt har trykket sædet tættere på forsvidslen. Faktisk har rytteren bare stoppet sine hænder og ryg i at følge med hestens bevægelse (ideelt set). Dette signal bruges til at samle, skifte gangart, eller stoppe hesten. For at udføre disse elementer handler det om rytterens core.

2017DenHalveParade1

Her kommer nogle ”fit” tips, som sætter fokus på rytteres core og placering i sadlen:

Quick Tip # 1:Når du træner må du ikke have lavt blodsukker eller være dehydreret.
Er din core kerne slap: Spis og drik lidt før du går i gang med at træne (lille snack). Man kan meget hurtigt se om en rytter er dehydreret / har lavt blodsukker, blot ved at iagttage den måde, kroppen bevæger sig på.

Quick Tip # 2: Øvelse: Bånd modstand - gå baglæns i ride position.
Lyder let, men det er det ikke. Hvad sker der i gangbevægelse?  ”At gå” giver en skiftende bevægelse i hofterne, lige under kernen. Det svare til den måde hesten går på. Den skiftende bevægelse gør det nemt for et organ, der ikke har en solid neuro-muskulær forbindelse med de centrale muskler, fordi de påvirkede muskler bliver distraherede og lader kernen løsne sig.

Ved at gå frem og tilbage, efterlignes de bevægelser, der aktiveres, når du rider (disse aktiveres ikke, når du laver core øvelser på en måtte). Du kan også hjælpe din hjerne til at forstå, hvordan man opretholder et stærkt core engagement ved hjælp af ben bevægelser, som også brugers, når man rider. Almen rytterfejl: Rytteren afstiver sin krop og” slækker på bremsen”.

Følgende øvelse kan hjælpe dig med at holde kropsdelene bevægelige (ben og hænder), samtidig med at der stadig er kontrol over den neutraliserede rygsøjle.

Udførelse: 

  1. Hold en neutral rygsøjle
  2. Engager core ved ”at trække lænden an”, sænke skuldrene og undgå kropsspændinger.
  3. Hold hænder og skuldre i ride position. Dette er vigtigt for at undervise din hjerne i ikke at bruge dine hænder, når du skal lave "halv parade" i sadlen.
  4. Sæt bånd lige under kropsmidten: Ved at gå frem og tilbage kan du forøge og formindske belastningen på din kerne gennem modstanden i bandet. En stor udfordring af dine krop / hjerne-forbindelser, der er ansvarlige for den halve parade.

2017DenHalveParade2

Denne neuro-muskulære eller "brain gym 'motion udføres med fordel i hyppige korte intervaller. Modsat længere træningspas et par gange om ugen. Du forsøger at oprette en automatisk refleks, der udspringer fra hjernen.

Mængden af ​​kernens spændstighed engageres naturligvis kun i sadlen. Bevidstheden omkring hvilke muskler, der bruges og hvordan de aktiveres kan trænes ved siden af. Det er altid vigtigt at træne ekstra på den generelle core styrke. Enhver core træning, pilates, dans eller kampsport vil hjælpe.

Eksempel på core træning, du kan downloades her

Kommentarer

Kommentarer:

Anbefalinger til dig

SENESTE
MEST POPULÆRE