logo_2016
search-button
Overskrift:

Det handler ikke kun om din hest

Kort beskrivelse:

Rytter og hest arbejder sammen som et team for at opnå det bedste resultat

Oversigtsbillede:
Det handler ikke kun om din hest
Beskrivelse:

Ofte har rytteren al fokus på hestens foder, træningsplan og fysiske velvære.

Det er ikke tradition, at rytteren eller træneren kikker på rytterens fysik.Rytterens kropsbevidsthed er alt afgørende. Fokus på kropsholdning, balance og styrke vil skabe den bedste basis for ekvipagens udvikling.

Er du opmærksom på hvordan din kropsholdning er på hesten?

Starter du med at kontrollerer, at du sidder korrekt med lige meget vægt på begge sædeben?

Sætter du dig i neutralt sæde, så rygsøjlen er i neutrale position og tager du dig tid til at mærke efter hvordan det virker på hesten og hvordan det kan forbedres?

Opstilling, er noget af det første vi lærer i elevskolen eller i pony årene. Det vi har med fra vores tidlige start som rytter, er med os for livet. Hvordan vi fortolker de ord der er brugt i forbindelse med undervisning i pony/begynder tiden, kan påvirke vores kropsholdning igennem udviklingen som rytter. Så ordene ”ret dig op, skuldrene tilbage, hæle ned, kik frem” kan betyde forskellige for forskelligt fra rytter til rytter og skabe en lang række forskellige positioner på hesten.

Vi lærer alle forskelligt, og ofte er vi faktisk ikke klar over, hvad en neutral rygsøjle er, og hvordan den skal føles. Ofte er ryttere ikke engang sikre på, hvordan korrekt kropsholdning og justering føles uden hest og på hesten.

Forbedring af din kropsbevidsthed og position er et vigtigt skridt i at blive en bedre rytter. Arbejder du på dette, vil du kunne forbedre din ridning, men også din hests måde at gå også.

Prøv denne to hånds test og få en fornemmelse for, hvordan en neutral rygsøjlen føles. Gør det foran spejlet for få god forståelse for, hvordan det føles.

Start med at gøre denne tohånds test uden hest for at mærke, hvordan neutrale rygsøjler føles for dig. Lav nogle ord, der beskriver denne følelse for dig og hvordan du skabte den. Brug derefter de ord, der betyder noget for dig på hesten, brug dem hver gang du sætter op. Disse ord kan være ord som: Oprejst, tæt, forbundet og stærk, høj og jordet eller solid og sæt. Vi er alle forskellige, derfor er det er vigtigt, at du ved, hvordan neutral rygsøjlen føles præcis for dig.

Så næste gang du er i nærheden af ​​et spejl, opfordres du til at lave denne test og finde tilbage til din neutrale kropsholdning. Bevæg dig i denne position hele dagen uden hest. Denne holdning har du, når du laver, squat, kører din bil, sidder ved dit skrivebord og bevæger dig hver dag. Dette er din neutrale rygsøjle. Når du kommer på hesten, genfind denne neutrale rygsøjle og fortsæt med at øve, indtil det bliver rutine for dig.

Her er hvordan det virker:
Tag en tommelfinger og læg den på brystbenet og lad din håndflade være vendt nedad. Sæt derefter din anden tommelfinger på din skamben, vend igen håndfladen nedad. 

For at sikre at du er bevidst om den neutrale kropsholdning er målet at holde dine hænder parallelle, som du styrker gennem din krops kerne. Hvis dine hænder bevæger sig fra hinanden, er du ”overudvidet og overmarkeret” gennem ryggen

Hvis de bevæger sig sammen, kollapses du gennem ryggen og kernen.


Neutral rygsøjle sidder

RidningVidensbank2

Denne position kan anvendes til at sidde, stå, udøve og ride.


Kommentarer

Kommentarer:

Anbefalinger til dig

SENESTE
MEST POPULÆRE