Siden 1987 er bæredygtighedsbegrebet 3-delt, hvor man taler om miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed. Lige nu arbejder FNs Population Fund med en værdidebat, hvor man ser på bæredygtig udvikling som et transformativt humanistisk-etisk begreb, hvor ledelsesansvaret i forhold til at fremme medfølelse, følelsesmæssig intelligens, åbenhed, retfærdighed, rummelighed, kompetence mv. fremhæves. Det er spændende for os, fordi vi på Aalborg Sportshøjskole er med til at uddanne fremtidens idrætsledere. Bæredygtighed på højskole er for dig der går op i bæredygtighed og dig, som ønsker at blive klogere indenfor området. Det handler om at tage ansvar og det hjælper vi dig gerne med. Bæredygtighed handler om alle de ting, vi gør i vores hverdag - det handler om små skridt i den rigtige retning.
I fordybelsesfaget undersøger vi, hvad der er op og ned i bæredygtighedsdebatten, og dig der er på holdet er med til at bestemme, hvor vi skal sætte vores fingeraftryk på bæredygtigheden. Er det i miljøet eller indenfor social bæredygtighed? Vil vi arbejde med højskolens CO2-aftryk og forandringsvilligheden hos os selv og andre på skolen - eller uden for højskolen?
Vi lægger bæredygtighedsstrategien sammen og finder ud af, om vi skal ud og se på byhaver og biavl eller sælge bæredygtig kaffe og kage, hvor vi donerer overskuddet til Naturfonden og køber vild natur for 12 kr. pr. 1 m2.
Bæredygtighed (fordybelsesfag)
Fordybelsesfaget strækker sig over 40 lektioner.
Skoleåret 2024/25
Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig.