logo_2016
search-button
Navn:

Bæredygtighed

Tagline

Vi dykker ned i verdensmålene

Yellow tag:
Bæredygtighed
Kort beskrivelse:
Alle snakker om bæredygtighed - på Aalborg Sportshøjskole gør vi noget ved det. I fordybelsesfaget bæredygtighed dykker vi sammen ned i verdensmålene for bæredygtig udvikling og tager fat i bæredygtige projekter.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen af at udvikle sig personligt og møde nye mennesker.

Beskrivelse Ny 1

Bæredygtighed på højskole er både for dig der går op i bæredygtighed og dig, som ønsker at blive klogere indenfor området. Det handler om at tage ansvar og det hjælper vi dig gerne med. Bæredygtighed handler om alle de ting vi gør i vores hverdag - det handler om små skridt i den rigtige retning.

Siden 1987 har bæredygtighedsbegrebet været 3-delt, hvor man taler om miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed. Lige nu arbejder FNs Population Fund med en værdidebat, hvor man ser på bæredygtig udvikling som et transformativt humanistisk-etisk begreb, hvor ledelsesansvaret i forhold til at fremme medfølelse, følelsesmæssig intelligens, åbenhed, retfærdighed, rummelighed, kompetence mv. fremhæves. Det er spændende for os fordi vi på Aalborg Sportshøjskole er med til at uddanne fremtidens idrætsledere.

I fordybelsesfaget bæredygtighed undersøger vi hvad der er op og ned i bæredygtighedsdebatten og som en del af holdet er du med til at bestemme, hvor vi skal sætte vores bæredygtige fingeraftryk: Er det i miljøet eller indenfor social bæredygtighed? Vil vi arbejde med højskolens CO2-aftryk og forandringsvilligheden hos os selv og andre på skolen - eller uden for højskolen?

Vi lægger bæredygtighedsstrategien sammen og finder ud af, om vi skal ud og se på byhaver og biavl eller sælge bæredygtig kaffe og kage, hvor vi donerer overskuddet til Naturfonden og køber vild natur for 12 kr. pr. 1 m2.

Så hvis du har interesse for bæredygtighed og vil være med til at gøre en forskel, er fordybelsesfaget bæredygtighed på højskole sikkert lige noget for dig!

Beskrivelse Ny 2 Titel
I bæredygtighed arbejder vi bl.a. med
Beskrivelse Ny 2
Verdensmål for bæredygtig udvikling
Insekter og betydningen for biodiversiteteten og økosystemet
Økologi
Byhaven / biavl
Madvaner
Brug af genbrugsmaterialer
Normer og traditioner
Samler urter og planter til fremstilling af te, creme og olier 
Overskrift

Bæredygtighed

Beskrivelse

I fordybelsesfaget bæredygtighed dykker vi ned i verdensmålene for bæredygtig udvikling og tager fat i bæredygtige projekter

Billede/video
Udtalelser:

Fakta

Type uddannelse
Varighed
Dokumentation
Hvornår / næste indtag

Hvornår udbydes faget og varigheden
Prøv at sammensæt dit eget ugeskema her på siden 📃💪 blandt de øvrige +60 fag du kan vælge mellem

Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
12 uger
Efteråret
Foråret
8 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Teis Juul Bolduc

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
elsker i sin fritid at hænge 12 meter oppe under loftet i skolens klatresal eller på bouldervæggene
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

Teambuilding

I fordybelsesfaget teambuilding sætter vi fokus på samarbejde og kommunikation når vi sammen kaster os over et projekt eller udfører en opgave. Du lærer at udvikle, tilpasse, organisere og afvikle et arrangement eller en aktivitet i samarbejde med dine højskolekammerater.
Læs mere

Kropsteori og forståelse

Ønsker du at blive klogere på basal anatomi og fysiologi? Og ønsker du at kunne skabe en kobling til idræt og bevægelse? Så er fordybelsesfaget kropsteori og forståelse sikkert lige dig.
Læs mere

Fysiologi og træningslærer

Fysiologi og træningslærer er et obligatorisk sidefag for højskolens diplomelever, hvor vi overordnet ser på hvordan kroppen fungerer. Vi dykker ned i de fysiologiske mekanismer og arbejder med hvordan nervesystemet og musklerne får skelettet til at bevæge sig, hvordan hjerte- og lungekredsløbet er med til at forsyne kroppen med ilt og næringsstoffer, samt hvordan man kan anvende denne herlige teori i praksis.
Læs mere

Filosofi

I fordybelsesfaget filosofi beskæftiger vi os med de mange spørgsmål, der angår ethvert menneske, men som man ikke altid får tænkt over eller snakket med andre om. Sammen tager vi fat i de store filosofiske spørgsmål og bliver klogere på os selv, vores værdier og verden omkring os.
Læs mere

Anatomi og skadeslærer

Anatomi og skadeslærer er et obligatorisk fordybelsesfag for højskolens diplomelever, hvor vi overordnet ser på hvordan kroppen fungerer. Vi dykker ned i kroppens anatomi og analyserer hvordan muskler og led er involveret i forskellige bevægelser. Herunder bliver vi klogere på hvordan vi kan skadeforbygge og derved optimere vores træning.
Læs mere

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves.
Læs mere

Åbent hus, kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Innovation og kreativitet

I innovation og kreativitet arbejder du kreativt med idégenerering samt idéudvikling og ender med et færdigt slutprodukt. Du lærer om de grundlæggende innovationsbegreber og om kreative teknikker til idéudvikling før du selv kaster dig ud i idégenering og udvikling af din helt egen innovative idé.
Læs mere

Ledelse pædagogik psykologi

Dette fordybelsesfag består overordnet af 4 temaer: psykologi, pædagogik, didaktik og ledelse. I psykologi får du indsigt i hvor vigtigt det er at arbejde med mental træning som træner og hvilke teknikker du kan anvende for at udøvere kan præstere bedst muligt. I det pædagogiske og didaktiske felt får du viden om hvordan man skaber læring, og hvordan man som træner kan arbejde med det hele menneske. I ledelsesdelen får du kendskab til trænerens rolle som leder, og hvor vigtigt det er at være en god leder i samarbejdet mellem træner og udøver.
Læs mere

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

You Have To Feel It
Læs mere

Samfund og historie

Når man går på højskole kan man hurtigt komme til at glemme livet uden for skolen. Med fordybelsesfaget samfund og historie, har du en glimrende mulighed for alligevel at gå i dybden med det samfund, du er en del af, og blive klogere på historiens betydning for nutiden.
Læs mere

Åbent hus, kl. 12-14

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Cardio

Vil du forbedre din kondition og udvide din horisont indenfor idræt med høj puls? Gennem interessefaget cardio bliver du sammen med dine højskolekammerater præsenteret for forskellige træningsformer, hvor kondition, puls og sved på panden er i fokus.
Læs mere

Åbent hus 3. november kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter
Læs mere

Boldspil

Sidefaget boldspil er både for dig der er passioneret boldspiller og dig, der som nybegynder ønsker at udforske en verden af fysisk aktivitet og boldsport. Sammen dykker vi ned i forskellige boldspil og hjælper dig med at forfine dine tekniske færdigheder og taktiske forståelse. Men vigtigst af alt, så handler det om at have det sjovt!
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2024 - LEDIGE PLADSER

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves
Læs mere

Økologi

De fleste danskere er stødt på økologi i den ene eller anden form. Økologi er i den brede befolkning synonym med økologisk landbrug.
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2024

You have to feel it
Læs mere

Åbent hus, kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter
Læs mere