logo_2016
search-button
Navn:

Bæredygtighed

Yellow label:
Yellow tag:
Bæredygtighed
Kort beskrivelse:

Alle snakker om bæredygtighed - på Aalborg Sportshøjskole gør vi noget ved det. I fordybelsesfaget bæredygtighed dykker vi ned i verdensmålene for bæredygtig udvikling og tager fat i bæredygtige projekter.

Billede:
Bæredygtighed
Lang beskrivelse:

Siden 1987 er bæredygtighedsbegrebet 3-delt, hvor man taler om miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed. Lige nu arbejder FNs Population Fund med en værdidebat, hvor man ser på bæredygtig udvikling som et transformativt humanistisk-etisk begreb, hvor ledelsesansvaret i forhold til at fremme medfølelse, følelsesmæssig intelligens, åbenhed, retfærdighed, rummelighed, kompetence mv. fremhæves. Det er spændende for os, fordi vi på Aalborg Sportshøjskole er med til at uddanne fremtidens idrætsledere. Bæredygtighed på højskole er for dig der går op i bæredygtighed og dig, som ønsker at blive klogere indenfor området. Det handler om at tage ansvar og det hjælper vi dig gerne med. Bæredygtighed handler om alle de ting, vi gør i vores hverdag - det handler om små skridt i den rigtige retning.


I bæredygtighed arbejder vi bl.a. med:

 • Verdensmål for bæredygtig udvikling
 • Insekter og betydningen for biodiversiteteten og økosystemet
 • Økologi
 • Byhaven / biavl
 • Madvaner
 • Brug af genbrugsmaterialer
 • Normer og traditioner
 • Samler urter og planter til fremstilling af te, creme og olier 

I fordybelsesfaget undersøger vi, hvad der er op og ned i bæredygtighedsdebatten, og dig der er på holdet er med til at bestemme, hvor vi skal sætte vores fingeraftryk på bæredygtigheden. Er det i miljøet eller indenfor social bæredygtighed? Vil vi arbejde med højskolens CO2-aftryk og forandringsvilligheden hos os selv og andre på skolen - eller uden for højskolen?

Vi lægger bæredygtighedsstrategien sammen og finder ud af, om vi skal ud og se på byhaver og biavl eller sælge bæredygtig kaffe og kage, hvor vi donerer overskuddet til Naturfonden og køber vild natur for 12 kr. pr. 1 m2. 

Bestil brochure

2021Bæredygtighed1

Fakta

Type uddannelse:
Varighed:
8 og 12 uger
Hvornår / næste indtag:
Skoleåret 2022/23
 • 2. april 2023 (12 uger)

Skoleåret 2023/24

 • 2. august 2023 (8 uger)
 • 20. marts 2024 (13 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:
Dokumentation:
Økonomi:

I samarbejde med

Partners logos:
Lang beskrivelse 2:

Overskrift

Bæredygtighed

Beskrivelse

I fordybelsesfaget bæredygtighed dykker vi ned i verdensmålene for bæredygtig udvikling og tager fat i bæredygtige projekter

Billede/video

Fordybelsesfagets opbygning

Bæredygtighed tilbydes fra marts og frem til juni samt fra august til september


2021TeambuildingForlob

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Lena Kim Christensen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Lena er skolens viceforstander og uddannet vejleder og godt kendt i uddannelsesverdenen – i hvert fald har hun som trefaglig cand.mag. og med en fleksibel diplomuddannelse i erhvervs- og karriererådgivning, pædagogisk psykologi og ledelse selv siddet virkelig mange år på skolebænken. Lena har også boet i 6 forskellige lande, og vil til hver en tid argumentere for, at uddannelse alene ikke gør et helt menneske, og at det er lige så vigtigt at lære om udsyn, tolerance og empati.
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: