logo_2016
search-button
Navn:

Esport

Yellow label:
Hovedfag
9, 12, 20, 24, 33 og 44 uger (efteråret og foråret)
Elitetræneruddannelse
Yellow tag:
Esport
Kort beskrivelse:

Esport - Er du gamer? Træn, tænk og spil CS:GO! Et højskoleophold med meget mere esport på Aalborg Sportshøjskole!

YT Video:
Lang beskrivelse:

Bliv undervist af de bedste, fordyb dig i spillets taktiske og tekniske elementer, bliv skarp i samarbejdet med dit hold og deltag i turneringer og LAN events sammen med dine kammerater på højskolens esportslinje.

Hovedlinje med CS:GO

Med CS:GO som hovedfag får du 8 timers tilrettelagt og dybdegående undervisning, med Jonas Howard der er professionel træner ved Tricked Epsort. Med en balanceret fordeling mellem praksis og teori, planlagt i et årshjul for hele året, sikres du at få mest muligt ud af esport på dit semester.

JonasHoward
Jonas har været involveret i CS:GO siden dets release i 2012. Sidenhen har han konkurreret semiprofessionelt i AaB eSport, og har samlet set akkumuleret mere end 11000 timers erfaring i spillet.Jonas træner sit hold med et stærk konkurrenceinstinkt, og med pædagogisk forståelse og indsigt sætter han holdet i fokus, samtidig med at understøtte den individuelle spillers udvikling. Han tager sit hold med igennem en lang række af de væsentligeste emner, der udgører det meget komplekse og taktiske spil som CS:GO er, både på et holdorienteret og individuelt plan. 

I Esport arbejder vi bl.a. med

 • CS:GO
 • Personlig udvikling
 • Strategi og taktisk forståelse
 • Kommunikation
 • Roller
 • SoMe
 • Professionel esport
 • Spillets historie
 • Turneringer & Organisationsarbejde
 • Digital mobning
 • Organiseringen af esport i Danmark og verden

Book en rundvisning               Tilmeld esport

Sammen med Tricked Esport kan du som elev på Sportshøjskolen både deltage i diverse online turneringer, hvor I som hold kan afprøve de ting, I har gennemgået i undervisningen, samt at der vil være mulighed for at tage med til LAN events hvor vi mødes på tværs af alle Tricked hold og skoler, helt nede fra folkeskoleelever og op til vores professionelle hold. Her bruger vi nogle fede timer sammen, hvor jeres trænere også altid vil være deltagende og være med til at dyrke fællesskabet. 

Som en del af dit højskoleophold hos os – og som en del af arbejdet med at blive en bedre esport spiller – byder vi også på rig mulighed for at spille imod de andre elever på linjen, så I kan prøve teori af i praksis. Her er samarbejde også et nøgleelement, både for et godt hold, men også for at kunne hjælpe hinanden med at blive bedre på hele linjen!


Bliv udtaget til Trickeds Talenthold!

Som elev på højskolen, har du mulighed for at blive udtaget til Trickeds Talenthold. Hvis du vil vide mere om muligheden for at blive udtaget, kan du læse med her

På Esport linjen får du også mulighed for at opleve den professionelle verden helt tæt på - tag med på rejse til et sted i Europa med dine højskolekammerater og oplev en Major fra tilskuerpladserne. Her får du et indblik i den professionelle esport verden og kigger med fra sidelinjen, imens holdene konkurrerer imod hinanden på scenen.

Samtidig med at du er esportselev, skal du selvfølgelig også have de andre fede fag som udbydes her på højskolen. Her er der en bred vifte med alt fra bevægelse til livsstil, som du kan vælge imellem!

Bestil brochure

Esport_Samarbejde

Fakta

Type uddannelse:
Varighed:
9, 12, 20, 24, 33 og 44 uger (efteråret og foråret)
Hvornår / næste indtag:

Skoleåret 2023/24

 • 2. august 2023 (20 eller 44 uger)
 • 27. september 2023 (12 eller 36 uger)
 • 3. januar 2024 (24 uger)
 • 20. marts 2024 (13 uger)

Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig. 

Rejser:

Mens du går på esport, har du mulighed for at tage med på følgende rejser:

 • Adventure rejse til Norge (sept.)
 • LaSanta (dec.)
 • LaSanta (marts)
 • Adventure rejse til Norge (maj)

Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser 

Dokumentation:
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis
Økonomi:

Indmeldelsesgebyr 2.000 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.595 DKK pr. uge. 
(*fra aug 2023 vil prisen være 1.695 DKK pr. uge)

Herefter falder ugeprisen til 1.095 DKK pr. uge (prisen falder efter 24 ugers forløb)
(*fra aug 2023 vil prisen være 1.295 DKK pr. uge)
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.

Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole

Tilmeld link:

I samarbejde med

Partners logos:
Tricked-Esport (1)
Lang beskrivelse 2:

Hovedfagets opbygning

Esport tilbydes 4 gange årligt i forskellige forløb. 

2020HovedfagForlob


Esport-faellesskab

Hvad siger tidligere elever

Udtalelser:
Display formatting
>> Grunden til jeg valgte esport, var fordi det altid har været en hobby for mig, og jeg har altid gerne ville prøve at sidde fysisk sammen med andre. På esport linjen lære man omkring taktik og teamwork, ting som jeg aldrig har prøvet før inde for computerspil. Det der har været vigtigt for mig i dette forløb, var at blive bedre til Counter-Strike, både min forståelse for spillet men også blive bedre til teamwork.

Med esport som hovedlinje har jeg også haft mulighed for at lave andre ting, jeg havde fitness flow og energi som sidefag. Et fag som har udvidet mit blik på mig selv både fysisk og mentalt, da man laver mange forskellige ting som f.eks. yoga.

Når man går på esport linjen, så skal man være fysisk aktiv, og her for man tildelt en personlig træner. En som kan lægge planer for ens mål, mit mål var at blive fysisk klar til forsvaret. Jeg ved godt at Aalborg Sportshøjskole har en linje til forsvaret, men med esport havde jeg en mulighed for at lave noget jeg elsker, samtidlig med at jeg kunne være fysisk aktiv uden at overbelaste min krop.

At investere i denne højskole, bliver det eneste valg jeg ikke kommer til at fortryde. Jeg kan kun anbefale andre til at tage på Aalborg Sportshøjskole og vælge esport linejn. << Christoffer Asmus Schmidt
Display formatting
>> De sidste 6 måneder har virkelig gjort meget for mig og min træning. Jeg har i løbet af højskoleopholdet lært en masse om, hvad det vil sige at dedikere sig til et fag og skabe et fælleskab. Jeg havde eSport som hovedfag i alle 6 måneder og har igennem faget udviklet både mine faglige kompetencer som holdspiller, men også udviklet mine egne evner individuelt. Udover eSport, har jeg haft et stort fokus på styrketræning, og har dermed øget min kropsvægt med 8,5kg. Jeg har samtidig haft mere end 20% fremgang i både squat, bænkpres og dødløft, alt imens jeg har taget en styrketræneruddannelse og har lært utrolig meget om teknik og teori inden for træning, kost og programplanlægning. Derudover tager jeg også et klatrebevis og en eSport grundtræner uddannelse med hjem i baggagen. Tusind tak til alle på højskolen for en fantastisk tid. 💙 << Rune Schøn
Display formatting
>> Jeg valgte at tage på Aalborg Sportshøjskole for at få et pusterum fra skole og uddannelse. Det var vigtigt for at mig at finde en højskole som både kunne rumme min store interesse for esport, men også for styrketræning og musik. Jeg er i løbet af de sidste 4 måneder blevet overbevist om at jeg har truffet det rigtige valg, og det er fantastisk at kunne dele den oplevelse med en masse dejlige højskolevenner. På esport linjen får vi undervisning i taktikker på de forskellige maps. I ugens løb øver vi taktikkerne igennem, eller deltager i online turneringer. Man får hurtigt et tæt sammenhold med ens holdkammerater, for man er nødt til at kunne stole på dem, når man spiller sammen. << Philip M. Førrisdahl

Anbefalinger til dig

New Anbefalinger:

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Jonas Howard

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Jonas har været involveret i CS:GO siden dets release i 2012. Sidenhen har han konkurreret semiprofessionelt i AaB eSport. Jonas træner sit hold med et stærk konkurrenceinstinkt, og med pædagogisk forståelse og indsigt sætter han holdet i fokus, samtidig med at understøtte den individuelle spillers udvikling.
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon: