Filosofi

I fordybelsesfaget filosofi beskæftiger vi os med de mange spørgsmål, der angår ethvert menneske, men som man ikke altid får tænkt over eller snakket med andre om. Vi tager fat i de store filosofiske spørgsmål og bliver klogere på os selv, vores værdier og verden omkring os.

Filosofi

Vi kommer omkring mange emner såsom etik, eksistentielle spørgsmål, moral, håb, værdier, politisk filosofi, metafysik og logik/argumentationsteori. Vi snakker om livets store spørgsmål, som man hele tiden kan blive klogere på, og vi inviterer forskellige filosoffer på besøg i rummet. Vi stiller spørgsmål som: Hvad er meningen med livet? Hvad er det gode liv for mig? Hvilke værdier er de vigtigste i mit liv? Hvad er kærlighed? Hvad er sandhed? Og hvilken plads skal de to have i mit liv?

I filosofi arbejder vi bl.a. med

• Etik og bevidsthed
  • Logik
  • Æstetik
  • Historiefilosofi
  • Argumentationsteori

Vi kan også få plads til at lave en sokratisk dialoggruppe eller en filosofisk vejledning. Måske lyder det fornemt, men husk, at ALLE kan være med på fordybelsesfaget filosofi, fordi det handler om at øve sig i at reflektere over det, du gør, det du siger og den måde, du lever dit liv på. Og hvem vil ikke gerne blive lidt klogere?

2021Filosofi4

9 og 24 uger (efteråret og foråret)
Skoleåret 2021/22
  • 9. januar 2022 (24 uger - *Fra marts skal du forsætte på et andet fordybelsesfag - da undervisningen stopper her)

Skoleåret 2022/23

• 16. oktober 2022 (9 uger)
  • 8. januar 2023 (24 uger - *Fra marts skal du forsætte på et andet fordybelsesfag - da undervisningen stopper her)

Fordybelsesfags opbygning

Filosofi tilbydes fra oktober og frem til december og igen fra januar til marts.

2021InnovationForlob

Lena Kim Christensen

Lena er skolens viceforstander og uddannet vejleder og godt kendt i uddannelsesverdenen – i hvert fald har hun som trefaglig cand.mag. og med en fleksibel diplomuddannelse i erhvervs- og karriererådgivning, pædagogisk psykologi og ledelse selv siddet virkelig mange år på skolebænken. Lena har også boet i 6 forskellige lande, og vil til hver en tid argumentere for, at uddannelse alene ikke gør et helt menneske, og at det er lige så vigtigt at lære om udsyn, tolerance og empati.

Mads Friche

Mads er tidligere elev fra højskolen. Mads har derudover gået på lærerseminariet, samt læst filosofi, læring og forandringsprocesser på Aalborg universitet. I fritiden konkurrerer Mads selv i bænkpres på højeste internationale niveau og har vundet mange danske mesterskaber samt sølvmedalje til EM (indtil videre) 😊