logo_2016
search-button
Navn:

Fortiden er nu

Tagline

Bliv klogere på historiens betydning for nutiden

Yellow tag:
Fortiden er nu
Kort beskrivelse:
Når man går på højskole kan man hurtigt komme til at glemme livet uden for skolen. Med fordybelsesfaget fortiden er nu, har du en glimrende mulighed for alligevel at gå i dybden med det samfund, du er en del af, og blive klogere på historiens betydning for nutiden.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen at et tæt fællesskab og unikke oplevelser.

Beskrivelse Ny 1

Fortiden er nu er to vidt forskellige ting, der samtidig hænger uløseligt sammen. Historien er allermest relevant, når vi kan sætte den i relation til nutiden. Når vi skal forstå den måde, vi lever på i dag og vil leve på i fremtiden, er vi nødt til at kigge på, hvad vores erfaringer fra historien siger. Derfor vil vi arbejde med historie og samfund, både separat og i samspil. Vi skal lære om spændende dele af historien, som vi ikke kendte til, og vi skal arbejde med og diskutere de ting, der sker omkring os i Danmark og verden lige nu og her. Når det giver mening, kombinerer vi de to for at få tingene til at give større mening.

Alt sammen med det tilfælles, at det har relevans for os i den tid, vi lever i - hvad enten der er tale om historie eller det aktuelle samfund. Undervisnings- og arbejdsformen vil variere løbende, fra spændende læreroplæg med garanti for ny viden, til at arbejde med gamle og nye kilder, der fortæller de ting, vi ikke vidste, vi burde vide. Eller mere praktisk arbejde med at tilegne sig ny viden ved selv at skulle formidle den, eksempelvis ved at lave podcast.

Så hvis du ønsker at engagere dig i den verden der er uden for højskoleboblen, er fordybelsesfaget fortiden er nu et godt valg for dig!

Beskrivelse Ny 2 Titel
Mulige tematikker i fortiden er nu kan være
Beskrivelse Ny 2

Danmarks internationale rolle før i tiden og til i dag
Aktuelle brændpunkter i verden
Konflikter i relation til det danske rige (Grønland, Sydslesvig m.m.)
Politiske valgkampe
Undertrykkelse af befolkningsgrupper

Udtalelser:

Fakta

Type uddannelse
Varighed
Dokumentation
Hvornår / næste indtag

Hvornår udbydes faget og varigheden
Prøv at sammensæt dit eget ugeskema her på siden 📃💪 blandt de øvrige +45 fag du kan vælge mellem

Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
8 uger
Efteråret
Foråret
12 uger
Efteråret
Foråret
12 uger
Efteråret
Foråret
12 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Simon Sundahl Møller

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
uddannet cand.mag. i historie og musik ved AAU. Han har tidligere boet og undervist i både Grønland og Tyskland
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

Gammel elevstævne

Gør dig klar til en uforglemmelig lørdag, den 31. august!
Læs mere

Psykologi

Fordybelsesfaget psykologi får du indsigt i hvor vigtigt det er at arbejde med mental træning som træner og hvilke teknikker du kan anvende for at udøvere kan præstere bedst muligt.
Læs mere

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

Oplev Aalborg Sportshøjskole - Dit springbræt til sport og storbyliv i september!
Læs mere

Cardio

Vil du forbedre din kondition og udvide din horisont indenfor idræt med høj puls? Gennem interessefaget cardio bliver du sammen med dine højskolekammerater præsenteret for forskellige træningsformer, hvor kondition, puls og sved på panden er i fokus.
Læs mere

Teambuilding

I fordybelsesfaget teambuilding sætter vi fokus på samarbejde og kommunikation når vi sammen kaster os over et projekt eller udfører en opgave. Du lærer at udvikle, tilpasse, organisere og afvikle et arrangement eller en aktivitet i samarbejde med dine højskolekammerater.
Læs mere

Debatten

I fordybelsesfaget debatten tager vi emner op fra aktuelle debatter i medierne og ser på dem med jeres generations perspektiv. Det kan fx være VM i Qatar, øremærket barsel til mænd, klimakrisen og meget mere.
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2025

Start det nye år med fede oplevelser og personlig udvikling
Læs mere

Boldspil

Sidefaget boldspil er både for dig der er passioneret boldspiller og dig, der som nybegynder ønsker at udforske en verden af fysisk aktivitet og boldsport. Sammen dykker vi ned i forskellige boldspil og hjælper dig med at forfine dine tekniske færdigheder og taktiske forståelse. Men vigtigst af alt, så handler det om at have det sjovt!
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2025

Spring ind i foråret med et intensivt 12-ugers højskoleforløb
Læs mere

Kropsteori og forståelse

Ønsker du at blive klogere på basal anatomi og fysiologi? Og ønsker du at kunne skabe en kobling til idræt og bevægelse? Så er fordybelsesfaget kropsteori og forståelse sikkert lige dig.
Læs mere

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024

En verden af sport, fællesskab og uforglemmelige oplevelser!
Læs mere

Sportsmassage

Sportsmassage er et interessefag designet til dig, der brænder for at forstå kroppens autonome nervesystem. Hvilket giver en god forståelse for hvornår du slapper af, når man modtager massage, og hvordan man står ergonomisk korrekt når man giver massage.
Læs mere

Åbent hus 7. juni 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Innovation og kreativitet

I innovation og kreativitet arbejder du kreativt med idégenerering samt idéudvikling og ender med et færdigt slutprodukt. Du lærer om de grundlæggende innovationsbegreber og om kreative teknikker til idéudvikling før du selv kaster dig ud i idégenering og udvikling af din helt egen innovative idé.
Læs mere