logo_2016
search-button
Navn:

Fysiologi og træningslærer

Tagline

Lær at analysere hvordan et træningsforløb skal sammensættes

Yellow tag:
Fysiologi og træningslærer
Kort beskrivelse:
Fysiologi og træningslærer er et obligatorisk sidefag for højskolens diplomelever, hvor vi overordnet ser på hvordan kroppen fungerer. Vi dykker ned i de fysiologiske mekanismer og arbejder med hvordan nervesystemet og musklerne får skelettet til at bevæge sig, hvordan hjerte- og lungekredsløbet er med til at forsyne kroppen med ilt og næringsstoffer, samt hvordan man kan anvende denne herlige teori i praksis.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen, når man selv har klienter og skal træne andre.

Beskrivelse Ny 1

I sidefaget vil fysiologien danne afsæt for træningslærer. Sammen med dine højskolekammerater får du praktisk og teoretisk indsigt i hvordan kroppen fungerer. Du vil lære at analysere hvordan et træningsforløb skal sammensættes i forhold til en udøvers kapacitet ved hjælp af forskellige kapacitetsanalyser og arbejdskrav, samt få en forståelse for, hvordan kroppen påvirkes af træning. Endelig vil du gennem sidefaget fysiologi og træningslærer lære om puls- og laktatmålinger, iltoptagelse, maksimal styrke og styrke udholdenhed.

Formålet med sidefaget fysiologi og træningslærer er, at træneren får en forståelse for hvordan teorien kan optimere præstationen. Desuden har du medbestemmelse i forhold til dit eget fokus i undervisningen - interesserer du dig fx. specifikt for fysisk træning af fodboldspillere, kan du arbejde med det fokus i mange af lektionerne.

Bemærk: Fysiologi og træningslærer er obligatorisk hvis du vælger en af skolens diplomtræneruddannelser: styrkeløft trænervægtløftning træner eller styrketræner og fysisk træner. Faget kan ikke vælges af andre elever.

Beskrivelse Ny 2 Titel
I Fysiologi og træningslærer arbejder vi bl.a. med
Beskrivelse Ny 2

Åndedræts og kredsløbsfysiologi 
Energiomsætning
Muskelfysiologi
Styrketræning
Stræk og udspænding 
Konditionstræning - aerob og anaerob træning 
Arbejdskravanalyse
Kapacitetsanalyse
Testning
Træningsplanlægning
Ernæring
Doping

Udtalelser:

Fakta

Type uddannelse

Fysiologi og træningslærer er del af undervisningen hvis du vælger en af skolens diplomtræneruddannelser og kan ikke vælges af andre elever

Varighed
44 uger (aug.-juli.)
Dokumentation
Hvornår / næste indtag
Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
44 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Mads Friche

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
er uddannet fra lærerseminariet, samt læst filosofi, læring og forandringsprocesser på AAU. I fritiden konkurrerer Mads i bænkpres på internationale niveau
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

Cardio

Vil du forbedre din kondition og udvide din horisont indenfor idræt med høj puls? Gennem interessefaget cardio bliver du sammen med dine højskolekammerater præsenteret for forskellige træningsformer, hvor kondition, puls og sved på panden er i fokus.
Læs mere

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

You Have To Feel It
Læs mere

Bæredygtighed

Alle snakker om bæredygtighed - på Aalborg Sportshøjskole gør vi noget ved det. I fordybelsesfaget bæredygtighed dykker vi sammen ned i verdensmålene for bæredygtig udvikling og tager fat i bæredygtige projekter.
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2024

You have to feel it
Læs mere

Innovation og kreativitet

I innovation og kreativitet arbejder du kreativt med idégenerering samt idéudvikling og ender med et færdigt slutprodukt. Du lærer om de grundlæggende innovationsbegreber og om kreative teknikker til idéudvikling før du selv kaster dig ud i idégenering og udvikling af din helt egen innovative idé.
Læs mere

Kropsteori og forståelse

Ønsker du at blive klogere på basal anatomi og fysiologi? Og ønsker du at kunne skabe en kobling til idræt og bevægelse? Så er fordybelsesfaget kropsteori og forståelse sikkert lige dig.
Læs mere

Teambuilding

I fordybelsesfaget teambuilding sætter vi fokus på samarbejde og kommunikation når vi sammen kaster os over et projekt eller udfører en opgave. Du lærer at udvikle, tilpasse, organisere og afvikle et arrangement eller en aktivitet i samarbejde med dine højskolekammerater.
Læs mere

Ledelse pædagogik psykologi

Dette fordybelsesfag består overordnet af 4 temaer: psykologi, pædagogik, didaktik og ledelse. I psykologi får du indsigt i hvor vigtigt det er at arbejde med mental træning som træner og hvilke teknikker du kan anvende for at udøvere kan præstere bedst muligt. I det pædagogiske og didaktiske felt får du viden om hvordan man skaber læring, og hvordan man som træner kan arbejde med det hele menneske. I ledelsesdelen får du kendskab til trænerens rolle som leder, og hvor vigtigt det er at være en god leder i samarbejdet mellem træner og udøver.
Læs mere

Samfund og historie

Når man går på højskole kan man hurtigt komme til at glemme livet uden for skolen. Med fordybelsesfaget samfund og historie, har du en glimrende mulighed for alligevel at gå i dybden med det samfund, du er en del af, og blive klogere på historiens betydning for nutiden.
Læs mere

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves.
Læs mere

Åbent hus, kl. 12-14

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Åbent hus 3. november kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter
Læs mere

Åbent hus, kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Åbent hus, kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter
Læs mere

Adaptation

Adaptationsmekanismen er kroppens fornemmeste og mest unikke funktion. Adaptation betyder ”tilpasning” og det er netop dette din krop gør, når du udsætter den for belastning.
Læs mere

Protein

Du har nok hørt en del udsagn om indtag af protein og ikke mindst mængderne af protein, der skal spises for at få et optimalt træningsresultat.
Læs mere

Anatomi og skadeslærer

Anatomi og skadeslærer er et obligatorisk fordybelsesfag for højskolens diplomelever, hvor vi overordnet ser på hvordan kroppen fungerer. Vi dykker ned i kroppens anatomi og analyserer hvordan muskler og led er involveret i forskellige bevægelser. Herunder bliver vi klogere på hvordan vi kan skadeforbygge og derved optimere vores træning.
Læs mere

Kom du ikke ind på drømmeuddannelsen?

Ikke alle får det ønskede svar på studie
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2024 - LEDIGE PLADSER

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves
Læs mere

Vitaminer og mineraler

I dette afsnit beskæftiger vi os med mikronæringsstofferne, som er vitaminerne og mineralerne, der alle er ikke-energi-givende.
Læs mere

Boldspil

Sidefaget boldspil er både for dig der er passioneret boldspiller og dig, der som nybegynder ønsker at udforske en verden af fysisk aktivitet og boldsport. Sammen dykker vi ned i forskellige boldspil og hjælper dig med at forfine dine tekniske færdigheder og taktiske forståelse. Men vigtigst af alt, så handler det om at have det sjovt!
Læs mere

Filosofi

I fordybelsesfaget filosofi beskæftiger vi os med de mange spørgsmål, der angår ethvert menneske, men som man ikke altid får tænkt over eller snakket med andre om. Sammen tager vi fat i de store filosofiske spørgsmål og bliver klogere på os selv, vores værdier og verden omkring os.
Læs mere