logo_2016
search-button
Navn:

Kropsteori og forståelse

Tagline

Bliv klogere på basal anatomi og fysiologi

Yellow tag:
Kropsteori og forståelse
Kort beskrivelse:
Ønsker du at blive klogere på basal anatomi og fysiologi? Og ønsker du at kunne skabe en kobling til idræt og bevægelse? Så er fordybelsesfaget kropsteori og forståelse sikkert lige dig.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen at et tæt fællesskab og unikke oplevelser.

Beskrivelse Ny 1

I fordybelsesfaget kropsteori og forståelse dykker vi sammen ned i de mentale aspekter der kan påvirke din præstation. Det gør vi ved hjælp af forelæsninger, samtaler, gruppearbejde og praktisk arbejde, hvor vi vil blive klogere på hvad der sker, hvorfor det sker og hvornår det sker når vi kigger på idrætten fra forskellige vinkler. 

Så ønsker du at blive klogere på kropsteori og forstå hvordan det påvirker din præstation indenfor sport og idræt, er fordybelsesfaget kropsteori og forståelse sikkert lige dig!

Obs: Hvis du ønsker at blive uddannet fitness personlig træner (hovedfag) eller styrketræner (sidefag) er det en forudsætning, at du vælger idræt og bevægelse fra august - december eller januar - juni.

Beskrivelse Ny 2 Titel
I kropsteori og forståelse arbejder vi bl.a. med
Beskrivelse Ny 2

Anatomi 
Fysiologi 
Aerob præstationsevne 
Anaerob præstationsevne 
Aldersrelateret træning 
Idrætspsykologi 
Ernæring 
Idrætsskader 
Spændingsregulering 
Værdier 

Udtalelser:

Fakta

Type uddannelse
Hvis du ønsker at blive uddannet fitness personlig træner eller styrketræner er det en forudsætning, at du vælger idræt og bevægelse fra august - december eller januar - juni. 
Varighed
Dokumentation
Hvornår / næste indtag

Hvornår udbydes faget og varigheden
Prøv at sammensæt dit eget ugeskema her på siden 📃💪 blandt de øvrige +60 fag du kan vælge mellem

Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
24 uger
Efteråret
Foråret
12 uger
Efteråret
Foråret
20 uger
Efteråret
Foråret
12 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Jens Lund Jørgensen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
har 10 års erfaring som ambulanceredder samt uddannet fra AAU i Idræt
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
Navn:

Kim Jensen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
slogan er ”Go to the door go outdoor”. Kim store passion er nemlig alt lige fra kano, friluftsliv, havkajak, SUP, surfing m.m.
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
Navn:

Mads Friche

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
er uddannet fra lærerseminariet, samt læst filosofi, læring og forandringsprocesser på AAU. I fritiden konkurrerer Mads i bænkpres på internationale niveau
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

Energi - udregn dit daglige energibehov

Det kan være svært at finde ud af præcist hvor meget energi man skal indtage, og hvor meget man skal indtage af en bestemt fødevare for at få de anbefalede mængder af henholdsvis protein, kulhydrat og fedt.
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2024

You have to feel it
Læs mere

Åbent hus, kl. 12-14

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Cardio

Vil du forbedre din kondition og udvide din horisont indenfor idræt med høj puls? Gennem interessefaget cardio bliver du sammen med dine højskolekammerater præsenteret for forskellige træningsformer, hvor kondition, puls og sved på panden er i fokus.
Læs mere

Fedtstoffer

Du har sikkert hørt en masse om at du skal skære ned på dit fedtforbrug, men fedtstoffer i kosten er vigtigt.
Læs mere

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves.
Læs mere

Åbent hus, kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Anatomi og skadeslærer

Anatomi og skadeslærer er et obligatorisk fordybelsesfag for højskolens diplomelever, hvor vi overordnet ser på hvordan kroppen fungerer. Vi dykker ned i kroppens anatomi og analyserer hvordan muskler og led er involveret i forskellige bevægelser. Herunder bliver vi klogere på hvordan vi kan skadeforbygge og derved optimere vores træning.
Læs mere

Bæredygtighed

Alle snakker om bæredygtighed - på Aalborg Sportshøjskole gør vi noget ved det. I fordybelsesfaget bæredygtighed dykker vi sammen ned i verdensmålene for bæredygtig udvikling og tager fat i bæredygtige projekter.
Læs mere

Filosofi

I fordybelsesfaget filosofi beskæftiger vi os med de mange spørgsmål, der angår ethvert menneske, men som man ikke altid får tænkt over eller snakket med andre om. Sammen tager vi fat i de store filosofiske spørgsmål og bliver klogere på os selv, vores værdier og verden omkring os.
Læs mere

Samfund og historie

Når man går på højskole kan man hurtigt komme til at glemme livet uden for skolen. Med fordybelsesfaget samfund og historie, har du en glimrende mulighed for alligevel at gå i dybden med det samfund, du er en del af, og blive klogere på historiens betydning for nutiden.
Læs mere

Mental sundhed og fysisk aktivitet

Når der i dag snakkes sundhed, tænker mange straks på sundhed som noget fysisk
Læs mere

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

You Have To Feel It
Læs mere

Teambuilding

I fordybelsesfaget teambuilding sætter vi fokus på samarbejde og kommunikation når vi sammen kaster os over et projekt eller udfører en opgave. Du lærer at udvikle, tilpasse, organisere og afvikle et arrangement eller en aktivitet i samarbejde med dine højskolekammerater.
Læs mere

Udstrækning

Udstrækning er brugt i mere eller mindre alle sportsgrene og idrætsformer. Nogle bruger det som et middel til at opnå mindre muskelømhed, nogle bruger det som middel til at få tiden til at gå under en træning og nogle bruger det til at forbedre ens præstation i forhold til en specifik idrætsform, nogle bruger det sågar som opvarmningsøvelse. Men hvad er egentlig sandheden om udstrækning og hvad er myter?
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2024 - LEDIGE PLADSER

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves
Læs mere

Innovation og kreativitet

I innovation og kreativitet arbejder du kreativt med idégenerering samt idéudvikling og ender med et færdigt slutprodukt. Du lærer om de grundlæggende innovationsbegreber og om kreative teknikker til idéudvikling før du selv kaster dig ud i idégenering og udvikling af din helt egen innovative idé.
Læs mere

Fysiologi og træningslærer

Fysiologi og træningslærer er et obligatorisk sidefag for højskolens diplomelever, hvor vi overordnet ser på hvordan kroppen fungerer. Vi dykker ned i de fysiologiske mekanismer og arbejder med hvordan nervesystemet og musklerne får skelettet til at bevæge sig, hvordan hjerte- og lungekredsløbet er med til at forsyne kroppen med ilt og næringsstoffer, samt hvordan man kan anvende denne herlige teori i praksis.
Læs mere

Boldspil

Sidefaget boldspil er både for dig der er passioneret boldspiller og dig, der som nybegynder ønsker at udforske en verden af fysisk aktivitet og boldsport. Sammen dykker vi ned i forskellige boldspil og hjælper dig med at forfine dine tekniske færdigheder og taktiske forståelse. Men vigtigst af alt, så handler det om at have det sjovt!
Læs mere

Restitution

Du har sikkert hørt, at det er vigtigt at huske at restituere efter du har lavet en eller anden form for fysisk udfoldelse – men har du nogensinde tænkt over, hvad det egentlig vil sige at restituere efter træning?
Læs mere

Vitaminer og mineraler

I dette afsnit beskæftiger vi os med mikronæringsstofferne, som er vitaminerne og mineralerne, der alle er ikke-energi-givende.
Læs mere

Åbent hus, kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter
Læs mere

Ledelse pædagogik psykologi

Dette fordybelsesfag består overordnet af 4 temaer: psykologi, pædagogik, didaktik og ledelse. I psykologi får du indsigt i hvor vigtigt det er at arbejde med mental træning som træner og hvilke teknikker du kan anvende for at udøvere kan præstere bedst muligt. I det pædagogiske og didaktiske felt får du viden om hvordan man skaber læring, og hvordan man som træner kan arbejde med det hele menneske. I ledelsesdelen får du kendskab til trænerens rolle som leder, og hvor vigtigt det er at være en god leder i samarbejdet mellem træner og udøver.
Læs mere

Kulhydrat

Kulhydrater er en gruppe organiske stoffer. De spiller en rolle for alt levende, hvor de kan deponeres som energi i form af stivelse eller glykogen, eller som strukturelle komponenter, eksempelvis brusk i dyr og mennesker.
Læs mere