logo_2016
search-button
Navn:

Ledelse pædagogik psykologi

Tagline

Få indsigt i de menneskelige tanker, følelser og adfærd

Yellow tag:
Ledelse pædagogik psykologi
Kort beskrivelse:
Dette fordybelsesfag består overordnet af 4 temaer: psykologi, pædagogik, didaktik og ledelse. I psykologi får du indsigt i hvor vigtigt det er at arbejde med mental træning som træner og hvilke teknikker du kan anvende for at udøvere kan præstere bedst muligt. I det pædagogiske og didaktiske felt får du viden om hvordan man skaber læring, og hvordan man som træner kan arbejde med det hele menneske. I ledelsesdelen får du kendskab til trænerens rolle som leder, og hvor vigtigt det er at være en god leder i samarbejdet mellem træner og udøver.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen, når man selv har klienter og skal træne andre.

Beskrivelse Ny 1

I psykologilektionerne får du indsigt i de menneskelige tanker, følelser og adfærd. Vi klæder dig på til en fremtid som træner med god indsigt i idrætspsykologiske teorier, som vi lærer at anvende i praksis. I det pædagogiske felt arbejder vi med dannelse og idrættens særlige dannelsesaspekt. Du får indsigt i forskellige pædagogiske retninger, som vi tilpasser det moderne menneske og spændingsfeltet mellem individet og fællesskabet. I lektionerne om ledelse arbejder vi med træneren som leder, og hvilke opgaver og funktioner der er trænerens ansvar. Vi har også undervisning i kommunikation, og hvorfor det der bliver sagt og det der bliver hørt ikke altid er det samme. 

I undervisningen får du lejlighed til at udvikle og afprøve din viden gennem inddragende undervisning med oplæg, diskussioner og øvelser.   

Bemærk: Ledelse, pædagogik og psykologi er obligatorisk hvis du vælger en af skolens diplomtræneruddannelser: styrkeløft træner, vægtløftning træner eller styrketræner og fysisk træner. Faget kan ikke vælges af andre elever.

Beskrivelse Ny 2 Titel
Vi arbejder bl.a. med
Beskrivelse Ny 2

Hvad er ledelse og lederskab i idrætten 
Trænerens ledelsesopgaver og roller 
Den nære organisation og forretningsgange 
Kommunikation og kommunikationsstrategier i forhold til primære interessenter 
Pædagogik i en idrætslig kontekst 
Udøverniveauer og pædagogiske roller 
Refleksion over egen idrætskultur og miljø 
Trænerens værdier og etik 
Praksis-sparring
Idrætspsykologi og hvordan vi anvender teorierne 
Idrætspsykologi og kriser 
Hvad er mentale færdigheder og hvordan kan en træner forbedre dem 
Hvad er et mentalt talent og hvordan kan vi udvikle dem

Udtalelser:

Fakta

Type uddannelse
Ledelse, pædagogik og psykologi er obligatorisk hvis du vælger en af skolens diplomtræneruddannelser, og kan ikke vælges af andre elever
Varighed
20 uger (aug.- dec.)
Dokumentation
Hvornår / næste indtag
Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
20 uger
20 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Trine Steen

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
underviser i skolen boglige fag og lægger også gerne vejen forbi det kreative værksted
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves.
Læs mere

Bæredygtighed

Alle snakker om bæredygtighed - på Aalborg Sportshøjskole gør vi noget ved det. I fordybelsesfaget bæredygtighed dykker vi sammen ned i verdensmålene for bæredygtig udvikling og tager fat i bæredygtige projekter.
Læs mere

Boldspil

Sidefaget boldspil er både for dig der er passioneret boldspiller og dig, der som nybegynder ønsker at udforske en verden af fysisk aktivitet og boldsport. Sammen dykker vi ned i forskellige boldspil og hjælper dig med at forfine dine tekniske færdigheder og taktiske forståelse. Men vigtigst af alt, så handler det om at have det sjovt!
Læs mere

Cardio

Vil du forbedre din kondition og udvide din horisont indenfor idræt med høj puls? Gennem interessefaget cardio bliver du sammen med dine højskolekammerater præsenteret for forskellige træningsformer, hvor kondition, puls og sved på panden er i fokus.
Læs mere

Åbent hus, kl. 16-18

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Filosofi

I fordybelsesfaget filosofi beskæftiger vi os med de mange spørgsmål, der angår ethvert menneske, men som man ikke altid får tænkt over eller snakket med andre om. Sammen tager vi fat i de store filosofiske spørgsmål og bliver klogere på os selv, vores værdier og verden omkring os.
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2024

You have to feel it
Læs mere

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

You Have To Feel It
Læs mere

Samfund og historie

Når man går på højskole kan man hurtigt komme til at glemme livet uden for skolen. Med fordybelsesfaget samfund og historie, har du en glimrende mulighed for alligevel at gå i dybden med det samfund, du er en del af, og blive klogere på historiens betydning for nutiden.
Læs mere

Kropsteori og forståelse

Ønsker du at blive klogere på basal anatomi og fysiologi? Og ønsker du at kunne skabe en kobling til idræt og bevægelse? Så er fordybelsesfaget kropsteori og forståelse sikkert lige dig.
Læs mere

Åbent hus, kl. 12-14

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Fysiologi og træningslærer

Fysiologi og træningslærer er et obligatorisk sidefag for højskolens diplomelever, hvor vi overordnet ser på hvordan kroppen fungerer. Vi dykker ned i de fysiologiske mekanismer og arbejder med hvordan nervesystemet og musklerne får skelettet til at bevæge sig, hvordan hjerte- og lungekredsløbet er med til at forsyne kroppen med ilt og næringsstoffer, samt hvordan man kan anvende denne herlige teori i praksis.
Læs mere

Teambuilding

I fordybelsesfaget teambuilding sætter vi fokus på samarbejde og kommunikation når vi sammen kaster os over et projekt eller udfører en opgave. Du lærer at udvikle, tilpasse, organisere og afvikle et arrangement eller en aktivitet i samarbejde med dine højskolekammerater.
Læs mere

Anatomi og skadeslærer

Anatomi og skadeslærer er et obligatorisk fordybelsesfag for højskolens diplomelever, hvor vi overordnet ser på hvordan kroppen fungerer. Vi dykker ned i kroppens anatomi og analyserer hvordan muskler og led er involveret i forskellige bevægelser. Herunder bliver vi klogere på hvordan vi kan skadeforbygge og derved optimere vores træning.
Læs mere

Innovation og kreativitet

I innovation og kreativitet arbejder du kreativt med idégenerering samt idéudvikling og ender med et færdigt slutprodukt. Du lærer om de grundlæggende innovationsbegreber og om kreative teknikker til idéudvikling før du selv kaster dig ud i idégenering og udvikling af din helt egen innovative idé.
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2024 - LEDIGE PLADSER

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves
Læs mere