På vores ridetræner linje er der fokus på den hele ekvipage - så samtidig med træningen af hesten, vil der være stor fokus på at få din personlige træningsform optimeret. Du vil få mere styrke og kropskontrol samt en bedre balance gennem målrettet riders fitness. Dermed vil du opleve, at du får optimeret din indvirken på hesten – hvilket vil give bedre resultater. Efter et år på ridetræner uddannelsen, er du uddannet diplomtræner og kan undervise andre i ridning. Foruden muligheden for at undervise andre, vil du opleve en stor forbedring hos dig selv som rytter såvel som hos din hest.
På ridetræner uddannelsen vil møde andre idrætsudøvere, der brænder for deres sport, som du gør for din. Du vil blive inspireret og udfordret af det tværsportslige miljø du møder og opleve, at der er rigtigt mange træningsmetoder, der kan bruges i din daglige træning af hesten og dig selv. Du vil få mulighed for at træne med undervisning 3 gang pr. uge, hvor der tages hensyn til niveau og disciplin. Der vil desuden være mulighed for at deltage i stævner på forskellige niveauer i området.
Undervisningen foregår i Klarup ridecentret som ligger ca. 15 km. fra skolen. Stalden opfylder alle krav. Transport til og fra ridecentret foregår i skole tiden i skolens minibusser.
Som opstalder på Klarup ridecenter, får du følgende ting med i prisen:
(Opstaldning pr. hest - som afregnes direkte med Klarup ridecenter) - Opstaldning pr. måned
Boksleje incl. foder og wrap: 2.350 DKK
Foldleje: 105 DKK
Udlukning eller indlukning i hverdage: 300 DKK
Samlet pris: 2.755 DKK
Ovennævnte ydelser kan du ikke vælge fra. Hvis du ønsker at din hest skal have klokker eller dækken på ud så er prisen pr. måned 200 DKK. Alle heste står på træpiller og der er en opstartspris på 400 DKK. Herefter får din hest træpiller 2 gange om ugen. Ved tilmelding skal der betales 6.000 DKK i depositum for opstaldning pr. hest til Aalborg Sportshøjskole. Depositummet tilbagebetales efter fuldført ophold.
* Pasning af hest på helligedage, ferier m.m. 50 DKK pr. dag pr. hest.
Pasning hverdage 20 DKK pr. dag, for at tage pasningsansvar og arrangere foder.
Har du ikke mulighed for selv, at have en hest med på højskolen kan du evt. se heste der er til salg på ridehesten.com eller på heste-nettet.dk
Riders fitness er for dig, som gerne vil ud og træne rytter i styrke-, kondition- og smidigheds- træning. I riders fitness får du en grundig viden og indsigt i balance og koordination, fysisk træning af rytter, opvarmning og udstrækning.
DIF diplomtræneruddannelse (elite)
Uddannelsen godkendt af Danmarks Idrætsforbund (DIF), Dansk Rideforbund (DRF) og Norges Rytterforbund (NRYK). Aalborg Sportshøjskoles uddannelse til ridetræner er akkrediteret og godkendt af Danmarks Idrætsforbund, Dansk Rideforbund og Norske Rytterforbund. Uddannelsen lever således op til standarder for kvalitet, undervisning, fagligt indhold og eksamen for diplomtræneruddannelsen gennem DIF og DRF til ridetræner. Uddannelsen er en dansk diplomtræneruddannelse, der i andre lande kan meritoverføres jf. det enkelte lands/forbunds regler på området.
Vi vil sætte pris på at få din tilmelding i god tid før studieårets begyndelse, da vi optager elever, så længe der er ledige pladser. Studerende bliver optaget i den rækkefølge, de tilmelder sig.
Mens du går på ridetræner uddannelsen har du mulighed for, at tage med på følgende rejser:
Her på siden kan du læse mere om de forskellige rejser.
Eleverne på de to ridetræner uddannelsen tager på følgende ture. Efteråret
Foråret
Indmeldelsesgebyr 2.000 DKK
Ugeprisen det første halvår er 1.595 DKK pr. uge.
Herefter falder ugeprisen til 1.095 DKK pr. uge
Ugeprisen dækker kost, logi, undervisning samt weekender.
Opstaldning
(Opstaldning pr. hest - som afregnes direkte med Klarup ridecenter) - Opstaldning pr. måned
Boksleje incl. foder og wrap: 2.350 DKK
Foldleje: 105 DKK
Udlukning eller indlukning i hverdage: 300 DKK
Samlet pris: 2.755 DKK
Læs mere her på siden omkring økonomien ved at være elev på Aalborg Sportshøjskole
Uddannelsen er opbygget ved, at du ca. har 7 timers praktisk tilgang til faget om ugen. Derudover undervises du i ca. 8 timers teori. I teoritimerne arbejdes der tematisk indenfor fag og fagområder som psykologi, pædagogik, idrætshistorie, sociologi, anatomi/fysiologi, kost og ernæring, jura, miljø, ledelse m.m. Vælger du ridetræner uddannelsen, skal du bestå en humanistisk og en naturvidenskabelig opgave, samt udføre en praktisk hovedfagsopgave med efterfølgende eksamen for, at blive uddannet diplomtræner. Eksamen ligger i slutningen af juni og der ligger en ”prøve” eksamen i december.
Endelig kommer du til, at undervise de andre højskoleelever, som har valgt ridning i forskellige typer af træning og derved gøre dig ”stærkere” i undervisningssituationer. Aalborg Sportshøjskole samarbejder med Ålestrup Naturefterskoles hestelinie omkring temadage og det vil være her, du har din praktik
Vi vil udfordrer dig gennem alle 44 uger. Hvis man vil videre i sin trænerudvikling er man nødt til at være indstillet på at flytte sig. Vi vil sørge for at du bliver udfordret som menneske så du bliver tvunget til at tage stilling til bl.a. dine værdier. Vi vil udfordrer dig på dine samarbejdsevner og dine sociale kompetencer. Vi vil give dig redskaber så du bliver bedre til at formidle teoretisk og praktisk stof.