logo_2016
search-button
Navn:

CrossFit

Tagline

Forbedr dine CrossFit evner på højskole

Yellow tag:
CrossFit
Kort beskrivelse:
CrossFit er en funktionel, intensiv og varieret træningsform, hvor man arbejder med hele kroppen. På hovedfaget CrossFit bliver du præsenteret for alle aspekter af CrossFit: cardio, styrke, vægtløftning og gymnastiske øvelser. Der er plads til alle uanset niveau og fællesskabet er helt i top når vi sammen giver den gas i et hav af udfordrende workouts.
Beskrivelse Ny 3

Nogle ting kan ikke forklares - de skal opleves. Som følelsen lige inden, du er på vej til at slå din egen rekord.

Beskrivelse Ny 1

Hovedfaget CrossFit er både for dig der vil forbedre dine CrossFit evner og dig der endnu ikke har stiftet kendskab med CrossFit, men vil i fantastisk form gennem intensiv træning. Mens musikken dunker og pulsen stiger, vil vi arbejde på at gøre dig stærkere og mere udholdende – uanset niveau. Vi arbejder med alt fra kropsvægt til dumbells, vægtstænger, romaskiner, echo bikes og meget mere.

CrossFit undervisningen er en blanding af individualiseret skill arbejde, gymnastiske øvelser, styrke- og vægtløftningscyklusser, supportøvelser og workouts – også kendt som WOD i CrossFit. Selvom CrossFit er en sport der kan kræve meget at mestre, er der plads til alle. Igennem progressioner og regressioner, sørger vi for at udfordre alle på det niveau de er på. Vi sætter en dyd i at hjælpe individet, men med stort fokus på fællesskabet. Derfor fejrer vi hinandens succeser og hjælper hinanden igennem hårde workouts. Sammen bliver vi stærkere og bedre, og rykkere os tættere på de mål, vi hver især har sat for træningen.

For at måle din udvikling i CrossFit og se hvor meget du har rykket dig, bliver du som elev testet i 4 forskellige tests under dit højskoleophold: CrossFit Total, 1 min echo biketest, 7 min row test og coopertest. De gennemsnitlige forbedringer ligger på henholdsvis 13%, 11%, 4% og 6% på et halvt år. Så har du ambitioner om at forbedre din fysiske form i fællesskab med andre, er hovedfaget CrossFit lige dig. Uanset om du starter fra scratch eller allerede er en erfaren Crossfitter, så er der plads til dig på hovedfaget!

Beskrivelse Ny 2 Titel
I CrossFit arbejder vi bl.a. med
Beskrivelse Ny 2

Squat
Dødløft
Box jumps  
Wallballs 
Romaskine
Echo bike
Rope Climbs
Toes to Bar
Snatch
Clean & jerk 
Double unders (sjipning)
Bar muscle-ups
Pull-ups - både kipping og butterfly
Cheast to bar - både kipping og butterfly

Overskrift

Boost din CrossFit

Beskrivelse

Undervisningen er designet til at forbedre dig og dine evner indenfor CrossFit

Billede/video
Udtalelser:
Jeg elsker at være elev på crossfitlinjen på Aalborg Sportshøjskole. Vi har et super godt fællesskab på linjen samt en fed humor, hvor der er plads til at give den gas og være skøre sammen. Vi bakker altid hinanden op, selvom vi er på forskellige niveauer, hvilket giver en supergod vibe
Nanna Boldt
Nanna Boldt
Jeg elsker at være elev på crossfitlinjen på Aalborg Sportshøjskole. Vi har et super godt fællesskab på linjen samt en fed humor, hvor der er plads til at give den gas og være skøre sammen. Vi bakker altid hinanden op, selvom vi er på forskellige niveauer, hvilket giver en supergod vibe. Jeg elsker at gå amok til vild dak, og det er der rig mulighed for på crossfitlinjen under hårde WODS. Jeg kan godt lide, at træningen er meget varieret, eftersom den indeholder både skill, strict gymnastik, styrke, vægtløftning og hårde WODS. Jeg har forbedret mig markant , siden jeg startede på crossfitlinjen i august 2019. Jeg elsker at forbedre mig, hvilket er uundgåeligt, hvis man følger programmet på crossfit. Hvis man elsker at træne og have det sjovt sammen med andre samt at forbedre sine fysiske evner, kan jeg varmt anbefale at vælge crossfitlinjen.
Har haft nogle fantastiske oplevelser med konkurrencer her på skolen. I sommers konkurrerede jeg med Nanna Boldt og stemningen man mærkede når næste hele højskolen kom og heppede var helt fantastisk. Den dag glemmer jeg aldrig.
Rasmus Ravn Augustsen
Læs hele elevreferencen
Rasmus Ravn Augustsen
Rasmus Ravn Augustsen
Jeg tog på Aalborg Sportshøjskole for at forbedre mit crossfit og fordi jeg ikke vidste hvad jeg ville. Det endte med at give mig så meget mere og være en af de bedste beslutninger jeg har taget.

CrossFit på Aalborg Sportshøjskole er noget specielt. Det er en god mulighed for at forbedre sit niveau, lige meget hvad niveau man kommer på. Jeg har personligt selv trænet en del crossfit før, og er en af de få der kommer med en baggrund i crossfit verdenen. Det har dog ikke gjort at jeg ikke har udviklet mig, tværtimod. Rasmus Horslev er super god til at udfordre alle på de niveauer de end er på.

Har haft nogle fantastiske oplevelser med konkurrencer her på skolen. I sommers konkurrerede jeg med Nanna Boldt og stemningen man mærkede når næste hele højskolen kom og heppede var helt fantastisk. Den dag glemmer jeg aldrig.

Udover Crossfit byder højskolen på så meget andet. Har fået venskaber for livet og mødt nogle helt fantastiske mennesker fra hele landet. Aalborg Sportshøjskole er en oplagt mulighed for at opleve nye ting og udfordre sig selv i sin sport. Tror alle vil gå fra højskolen med noget nyt og lærerigt i bagagen.

Fakta

Type uddannelse
Varighed
Dokumentation
Efter gennemført ophold får du et højskolebevis.
Hvornår / næste indtag

Hvornår udbydes faget og varigheden
Prøv at sammensæt dit eget ugeskema her på siden 📃💪 blandt de øvrige +45 fag du kan vælge mellem

Rejser
Økonomi
Hold cross:
Efteråret
Foråret
44 uger
20 uger
Efteråret
Foråret
36 uger
12 uger
Efteråret
Foråret
24 uger
Efteråret
Foråret
12 uger

I samarbejde med

I samarbejde med

Dine undervisere

Medarbejdere:
Navn:

Rasmus Horslev

Afdeling:
Undervisere
Beskrivelse:
Passionen for CrossFit blev vækket da han selv var elev. Siden har Rasmus dyrket både CrossFit og Vægtløftning på et internationalt konkurrence plan
E-mail:
YouTube icon:
LinkedIn icon:
Instagram icon:
Facebook icon:
New Anbefalinger:

Rope climbs

Rope climbs er en øvelse, som ofte bruges indenfor CrossFit. Da rope climbs kræver både koordination og en god styrke i overkroppen, kan øvelsen være udfordrende at mestre. Vi har lavet en effektiv guide, som trin for trin lærer dig at lave rope climbs.
Læs mere

Vægtløftning

I vægtløftning arbejdes der primært med øvelser og programmer, der skal være med til at forbedre teknikken i de to discipliner træk (snatch) og stød (clean and jerk), som tilsammen udgør den såkaldte tokamp. Med vægtløftning på Aalborg Sportshøjskole, får du sammen med dine højskolekammerater en varieret træning med fokus på forbedring af dine tekniske færdigheder indenfor vægtløftning.
Læs mere

September indtag - vælg mellem 12 eller 36 uger 2024

Oplev Aalborg Sportshøjskole - Dit springbræt til sport og storbyliv i september!
Læs mere

24 ugers højskoleophold - januar 2025

Start det nye år med fede oplevelser og personlig udvikling
Læs mere

Toes to bar (T2B)

Toes to bar er en gymnastisk øvelse, som bruges i CrossFit. Øvelsen kræver en stærk core og kan derfor være udfordrende at mestre. Vi har lavet en effektiv guide, der trin for trin hjælper dig i gang med dine toes to bar.
Læs mere

Kipping Pullups

Kipping pullups er en gymnastisk øvelse som bruges i CrossFit til at lave flere gentagelser af pullups på kortere tid end vi kan med strict pullups. Forinden du kaster dig ud i kipping pullups, anbefaler Rasmus, at du kan udføre strict pullups. Hvis du kan det, er du klar til at tage steppet videre. Det kan dog være svært at mestre kipping pullups, derfor har vi lavet en video-guide, der trin for trin hjælper dig i gang med CrossFit-øvelsen.
Læs mere

Pistol squats

Pistol squats kræver 3 ting: styrke, smidighed og balance. Hvis man har problemer med en af disse 3 ting, kan man derfor have svært ved at udføre pistol squats. Vi har lavet en effektiv guide, som trin for trin lærer dig at lave pistol squats - også kaldet ét bens squat.
Læs mere

Handstand push ups

Handstand push-ups er en gymnastisk øvelse, som bruges i CrossFit. Øvelsen kræver både styrke og balance, og kan derfor for mange være udfordrende at mestre. Vi har lavet en effektiv guide, som trin for trin lærer dig at lave strict handstand push-ups.
Læs mere

Hollow hold

Hollow hold er en isometrisk core øvelse, som kan være meget overførbar i forhold til de gymnastiske øvelser i CrossFit såsom toes to bar, pull-ups, muscle-ups osv. Vi har lavet en effektiv guide, som trin for trin lærer dig at fuldføre øvelsen. Hollow hold er en af de bedste maveøvelser, så hvis du ønsker en god mavetræning, kan du med fordel kaste dig ud i vores guide.
Læs mere

Single / double unders (sjip i CrossFit)

Vil du gå fra single unders til double unders? Eller vil du bare gerne blive bedre til at sjippe i CrossFit? Så se med her. Vi har lavet en effektiv guide, der trin for trin lærer dig at lave single unders. Og derefter at gå fra single unders til double unders.
Læs mere

Styrketræning

Brænder du for styrketræning og ønsker at tage din træning til nye højder? I sidefaget får du mulighed for at dykke ned i styrketræning til gavn for din egen træning.
Læs mere

Echo-bike

Echo-bike bruges ofte i CrossFit til at træne kondition og powerudvikling. Det er dog vigtigt at din echo-bike er indstillet korrekt, så du udfører øvelsen rigtigt. Vi har lavet en guide der hjælper dig med at indstille din echo-bike rigtigt, så du kan lave en stor powerudvikling på cyklen
Læs mere

Bar muscle-up (BMU)

Bar muscle-up er en af de sværeste discipliner indenfor CrossFit og det kan derfor være udfordrende at mestre øvelsen. Vi har lavet en effektiv guide, der trin for trin hjælper dig i gang med dine bar muscle-ups.
Læs mere

Bike-Erg

Bike-Erg bruges ofte i CrossFit til at træne kondition. Det er dog vigtigt at din cykel er indstillet korrekt, så du udfører øvelsen rigtigt. Derfor har vi lavet en guide der hjælper dig med at indstille din bike-erg rigtigt.
Læs mere

Fitness personlig træner

Brænder du for fitness og drømmer om at hjælpe andre med at nå deres mål? På sidefaget fitness personlig træner forenes teori og praksis på unik vis når du sammen med dine højskolekammerater bliver klædt på til at guide og motivere klienter i fitnesscenteret. Uddannelsen er godkendt af Dansk Idrætsforbund (DIF) og Europe Active (EA), og giver dig mulighed for at varetage jobs som personlig træner efter endt højskoleophold.
Læs mere

Åbent hus 16. august 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Styrkeløft

Styrkeløft er en sportsgren hvor man dyster i squat, bænkpres og dødløft enten klassisk eller med udstyr. De tre discipliner udgør tilsammen en trekamp, hvor det handler om at løfte så tungt som muligt. På hovedfaget styrkeløft får du sammen med dine højskolekammerater den nødvendige træning og teori for at kunne forbedre din samlede præstation i de tre øvelser.
Læs mere

Styrketræner og fysisk træner

Drømmer du om at blive styrketræner, fysisk træner eller personlig træner på højt niveau? Så er diplomtræner uddannelsen på hovedfaget styrketræner og fysisk træner sikkert lige dig. Her får du et intensivt år med styrketræning - både i teori og praksis. Uddannelsen åbner døre for, at du efter dit højskoleophold kan arbejde indenfor både bredde- og eliteidrætten som styrketræner, fysisk træner eller personlig træner. Foruden den unikke mulighed for at udleve din trænerdrøm, vil du opleve et fællesskab af træningsentusiaster, du kan sparre med både under og efter dit højskoleophold.
Læs mere

Kom du ikke ind på drømmeuddannelsen?

Ikke alle får det ønskede svar på studie
Læs mere

August indtag - vælg enten 20 eller 44 uger 2024

En verden af sport, fællesskab og uforglemmelige oplevelser!
Læs mere

Fitness

Fitness på højskole byder på mere end blot sved på panden og høj puls. Det er et rum, hvor du sammen med dine højskolekammerater tager de første skridt ind i træningsverdenen eller videreudvikler dine eksisterende færdigheder. Med en bred vifte af fitnessdiscipliner bliver du guidet gennem processen med at sætte og nå dine personlige træningsmål, alt imens du befinder dig i et motiverende fællesskab.
Læs mere

Personlig træning

Få din helt egen personlig træner mens du er højskoleelev hos os og få hjælp samt sparring til at nå dine personlige mål.
Læs mere

12 uger med fede oplevelser - marts 2025

Spring ind i foråret med et intensivt 12-ugers højskoleforløb
Læs mere

Idrætshøjskole vs. Sportshøjskole – hvad er forskellen?

To ord kan sagtens have samme betydning. Det er tilfældet med begreberne idrætshøjskole og sportshøjskole.
Læs mere

Yoga

Interessefaget yoga er både for dig der elsker yoga og dig der ønsker et pusterum i hverdagen med tid til ro og fordybelse. Sammen med dine højskolekammerater bliver du kastet ud i forskellige meditationsøvelser og yogastillinger for at øge din kropsbevidsthed, gøre dig mere smidig og skabe større harmoni mellem din krop og dit sind.
Læs mere

Åbent hus 13. september 2024 kl. 16.00

Kom til åbent hus på Aalborg Sportshøjskole og få et kig på skolens faciliteter.
Læs mere

Butterfly pullups

Butterfly pull-ups er en gymnastisk øvelse, som bruges i CrossFit til at lave rigtig mange gentagelser af pull-ups på en kortere tidsramme end man vil gøre med almindelige kipping pull-ups og strict pull-ups. Vi har lavet en effektiv guide, der trin for trin hjælper dig i gang med dine butterfly pull-ups.
Læs mere

Gammel elevstævne

Gør dig klar til en uforglemmelig lørdag, den 31. august!
Læs mere