logo_2016
search-button
Overskrift:

Kipping Pullups

Kort beskrivelse:

Kipping pullups er en gymnastisk øvelse som bruges i CrossFit til at lave flere gentagelser af pullups på kortere tid end vi kan med strict pullups. Forinden du kaster dig ud i kipping pullups, anbefaler Rasmus, at du kan udføre strict pullups. Hvis du kan det, er du klar til at tage steppet videre. Det kan dog være svært at mestre kipping pullups, derfor har vi lavet en video-guide, der trin for trin hjælper dig i gang med CrossFit-øvelsen.

Oversigtsbillede:
Kipping Pullups
Beskrivelse:

I guiden bliver du introduceret for 4 fokuspunkter og 4 progressioner, som hjælper dig med at fuldføre dine Kipping pullups.


Men hvad er kipping pull-ups egentlig?

Kipping pullups er en gymnastisk øvelse, som bruges i CrossFit. Øvelsen gør det muligt for crossfittere at være mere energi- og tidseffektiv og derved komme hurtigere gennem sine pullups. Når du laver kipping pullups, skifter du mellem en hollow position og en arch position, mens din core er spændt, så overgangen mellem hollow- og arch positionen bliver glidende. 


Hvordan laver man kipping pull-ups? 

Vores CrossFit lærer Rasmus har lavet en video, hvori han guider dig i at lave kipping pull-ups. For at gøre det håndgribeligt, har han nedbrudt øvelsen i 4 progressioner, som demonstreres i videoen. Desuden er det vigtigt at pointere, at det er en forudsætning for kipping pull-ups, at du kan lave en nogenlunde strict pull-up. 
4 Kipping pull-up fokuspunkter:

  1. Grebsbredden skal være ca. skulderbredde eller en lille smule bredere
  2. Fokus på de to positioner, hollow og arch 
  3. Kontroller dine kipping pull-ups (hold igen i starten og skru up jo bedre du bliver) 
  4. Kvalitet fremfor kvantitet (lær bevægelsen rigtigt inden du laver mange reps)

4 Kipping pull-up progressioner:

  1. Basic kipping swing (skift mellem hollow og arch position) 
  2. Pullups bevægelse på kassen (lær at få sving på) 
  3. Pullups bevægelse med én fod på kasse 
  4. Øve på kipping pullups med ca. 2 gentagelser af gangen og pause derefter

Herefter er du klar til at mestre dine kipping pull-ups. Når du kan lave både strict og kipping pull-ups, kan du kaste dig videre ud i butterfly pull-ups.

Kommentarer

Kommentarer:

Anbefalinger til dig

Anbefalinger: