logo_2016
search-button
Overskrift:

Butterfly pullups

Kort beskrivelse:

Butterfly pull-ups er en gymnastisk øvelse, som bruges i CrossFit til at lave rigtig mange gentagelser af pull-ups på en kortere tidsramme end man vil gøre med almindelige kipping pull-ups og strict pull-ups. Vi har lavet en effektiv guide, der trin for trin hjælper dig i gang med dine butterfly pull-ups.

Oversigtsbillede:
Butterfly pullups
Beskrivelse:

I guiden bliver du introduceret for 3 fokuspunkter og 3 progressioner, som hjælper dig med at fuldføre dine butterfly pull-ups. 


Men hvad er butterfly pull-ups egentlig?

Butterfly pull-ups er en gymnastisk øvelse, som oftest indgår i CrossFit workouts og konkurrencer. Øvelsen gør det muligt for crossfittere at være mere energi- og tidseffektiv og derved opnå en bedre performance. Grundlæggende går butterfly pull-ups ud på, at du laver pull-ups i en cirkulær bevægelse. Du skifter mellem en hollow position og en arch position, mens din core er spændt, så overgangen mellem hollow- og arch positionen bliver glidende. Butterfly pull-ups kræver både styrke, mobilitet og koordination - derfor kan øvelsen være udfordrende at mestre. 


Hvordan laver man butterfly pull-ups? 

Vores CrossFit lærer Rasmus har lavet en video, hvori han guider dig i at lave butterfly pull-ups. For at gøre det håndgribeligt, har han nedbrudt øvelsen i 3 progressioner, som demonstreres i videoen. Desuden er det vigtigt at pointere, at det er en forudsætning for butterfly pull-ups, at du kan lave en nogenlunde kipping pull-up og strict pull-up. 3 Butterfly pull-up fokuspunkter:

  1. Grebsbredden skal være lidt bredere end skulderbredde
  2. Arbejd med Hollow position og Arch position (de to positioner der bruges i butterfly pull-ups)  
  3. Tegn store cirkler med fødder og bryst (modsat af hinanden, så det skaber balance) 


3 Butterfly pull-up progressioner: 

  1. Kipping pull-ups, hvor hagen slutter langt væk fra baren 
  2. Butterfly pull-ups med foden på en kasse/bænk (hagen skal være lige over pull-up baren) 
  3. Rigtige butterfly pull-ups (start med få gentagelser, så den rigtige teknik overholdes)


Herefter er du klar til at mestre dine butterfly pull-ups. 

Kommentarer

Kommentarer:

Anbefalinger til dig

Anbefalinger: