logo_2016
search-button
Overskrift:

Handstand push ups

Kort beskrivelse:

Handstand push-ups er en gymnastisk øvelse, som bruges i CrossFit. Øvelsen kræver både styrke og balance, og kan derfor for mange være udfordrende at mestre. Vi har lavet en effektiv guide, som trin for trin lærer dig at lave strict handstand push-ups.

Oversigtsbillede:
Handstand push ups
Beskrivelse:

I guiden bliver du introduceret for 3 fokuspunkter og 6 progressioner, som hjælper dig med at fuldføre dine første handstand push-ups. 


Men hvad er handstand push-ups egentlig?

Grundlæggende er handstand push-ups en armbøjning med pres over hovedet, som foretages i håndstandsposition. Derfor træner øvelsen både triceps og skuldre samtidig med, at den kræver en god balance. Ligesom pull-ups, findes handstand push-ups i to versioner: strict og kipping. Her anbefales det at starte med strict handstand push-ups før man bevæger sig videre til den mere avancerede version. Forskellen på strict- og kipping handstand push-ups er, at der i kipping versionen tilsættes et eksplosivt stød fra hoften, som får dig op i håndstandspositionen. Kipping handstand push-ups er dermed mere dynamisk end strict handstand push-ups. I vores guide arbejdes der med strict versionen af handstand push-ups. 


Hvordan laver man handstand push-ups? 

Vores CrossFit lærer Rasmus har lavet en video, hvori han guider dig i at lave strict handstand push-ups. Da øvelsen kan være svær at lære, har han nedbrudt den i 6 progressioner, som demonstreres i videoen. Ved at følge progressionerne, burde du blive klar til at fuldføre dine strict handstand push-ups. 3 Handstand Push-ups fokuspunkter:

  1. Lav en trekant med hænder og hoved (dette hjælper på balancen)
  2. Pres hovedet igennem armene 
  3. Få hoften så højt som muligt 


6 Handstand Push-ups progressioner: 

  1. Pike handstand push-ups med band 
  2. Pike handstand push-ups uden band 
  3. Pike handstand push-ups på kasse med band
  4. Pike handstand push-ups på kasse uden band 
  5. Excentrisk handstand push-ups op ad væg 
  6. Strict handstand push-ups 

Herefter er du klar til at mestre dine strict handstand push-ups og kan med fordel kaste dig up i kipping handstand push-ups. 

Kommentarer

Kommentarer:

Anbefalinger til dig

Anbefalinger: